سردار سعید منتظرالمهدی: معاون اجتماعی ناجا در گفتگو با خبرنگار انتظامی شبستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انتشار برخي از حوادث از مصاديق اشاعه منكر در جامعه است يعني قبح اجتماعي يك عمل خلاف را از بين ميبرد، نظر شما در اين رابطه چيست گفت:اگر اخبار مربوط به برخي كجرويها و بداخلاقيها به صورت ”عر يان “ و ”غيرپردازش شده “ و ”بدون ارائه تحليل و رهنمود “ انتشار يابد ، نظر شما قرين صحت است. اما ، تا جايي كه به ما در پليس مربوط ميشود تلاشمان بر آن است تا جوانب روان شناختي انتشار اخبار يك حادثه يا آسيب و كجروي را رعايت كنيم و آن را بگونه اي انتشار دهيم كه ضمن بيان واقعيت ، حساسيت شهروندان را نسبت به آن تقليل ندهيم. البته ، از اصحاب رسانه نيز انتظار داريم كه در اين خصوص حرفه اي تر و سنجيده تر عمل نمايند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درست است انتشار اخبار حوادث در روزنامهها موجب جذابيت و جلب مخاطب ميشود ولي مشاهده ميشود كه بعد از خواندن اين اخبار مخاطب دچار ياس و نااميدي شده و جامعه دچار رعب و وحشت ميشود. نظر شما در اين رابطه چيست اظهار کرد: ناگفته است كه اخبار و پيامهاي حاوي ” بارهيجاني شديد “ به ويژه بار هيجاني منفي ، بسيار بيش از اخبار و پيامهاي فاقد هيجان، توجه مخاطب را جلب مي كند. به عنوان مثال ، خبر مربوط به شكسته شدن يك سد بسيار بيش از خبر مربوط به تاسيس چندين سد نظر مخاطب را معطوف خود ميسازد. چون خبر اول، هيجان ترس و وحشت را در درون مخاطب بر مي انگيزد و مغز او را فعال ميسازد تا مترصد دريافت اخبار بيش تري باشد.
حال آنكه خبر دوم فاقد چنين خاصيتي است. اما، فراموش نكنيم كه در اطلاع رساني و مجاب سازي مخاطب، هم بايد از ”هيجان “ بهره گرفت و هم از “ استدلال“. پيام حاوي هيجان صرف، گرچه سريع نظر مخاطب را جلب مي كند و بر او تاثير مي گذارد اما تاثير آن، چندان به درازا نمي كشد. پيام حاوي استدلال صرف نيز در جلب توجه اوليه مخاطب با دشواري رو به رو ميشود. اما اگر بتواند توجه او را جلب كند، تاثيرش ماندگارتر خواهد بود. ما در نيروي انتظامي تلاشمان بر آن است تا در انتشار اخبار هم از هيجان استفاده نماييم و هم از استدلال. به اصحاب رسانه هم توصيه ميكنيم در اين خصوص بيش از پيش حرفه اي عمل نمايند.
پایان پیام/
نظر شما