روایت حضور آدم(ع) در مسجدالحرام

خبرگزاری شبستان: آیت الله اراکی با اشاره به تاریخ بنای مسجدالحرام و جایگاه والای آن اظهار کرد: در واقع این مکان جایی است که دوری و جدایی آدم و حوا در آن به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، جلسه ای دیگر از سلسله نشست های درس خارج «فقه المسجد» با تدریس و سخنرانی آیت الله «اراکی» با حضور فضلا و طلاب برگزار شد.

 

بر پایه این گزارش، آیت الله «اراکی» با اشاره به تاریخ بنای مساجد اربعه، اظهار کرد:  تاریخ بنای این مساجد بر پایه روایات و کتب تاریخی معتبر بر این اساس است؛ اما در مورد کعبه مشرف چنین بوده است که پایه هایش قبل از حضرت آدم(ع) بوده است و بعدها به دستور خداوند حضرت آدم(ع) توانست نقشه خانه کعبه را با پای خودش بکشد یعنی مرز خانه کعبه را به دستور خداوند و راهنمایی جبرئیل مشخص کرد .

 

وی ادامه داد: آدم(ع) با راهنمایی جبرئیل اولین حج را در مکه، در حول خانه خدا، در منا و عرفات انجام داده است و توبه حضرت آدم(ع) در اثنای ایام حج پذیرفته شده است و بعد از حج بود که جدایی میان آدم و حوا که خداوند دستو ر به آن داده بود به پایان رسید و یکدیگر را یافتند و خدای متعال دستور داد که چادر و خیمه ای در محل کعبه زده شود و جمع میان آدم و حوا در آن خیمه حاصل شد.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: این آیه که می فرماید «إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ » (در حقيقت نخستين خانه‏اى كه براى [عبادت] مردم نهاده شده همان است كه در مكه است و مبارك و براى جهانيان [مايه] هدايت است) ؛ آیه مذکور با همین امر مناسبت دارد؛ ضمن اینکه آدم(ع) خلیفة الله است و اصولا مساجد مقر امامت و رهبری الهی روی زمین است و هر مسجدی لبت خلافت الهی است اما همان طور که قبلا توضیح داده شد مسجد مرکزی که بین جامعه و کل بشر محسوب می شود همان بیت الله الحرام است.

 

آیت الله اراکی افزود: این مسجد (مسجدالحرام) خانه اولین خلیفه خدا است، مسجدالحرام خانه آدم(ع) بود و اولین چادری که زیر آن بشری روی این زمین زندگی کرده و خانواده ای در آن تشکیل شده است همین مکان است، بنابراین خانواده بشری دورن این خانه که بیت الله الحرام است شکل گرفت که بعدها از جانب خدا دستور آمد که خیمه را برچینند و همانجا به دستور خداوند بود که آدم(ع) به کمک جبرئیل کعبه را بنا کرد.

 

وی با اشاره به سخن امیرالمومنین(ع) در وصف کعبه اظهار کرد: حضرت امیر(ع) این منطقه را مکانی توصیف کرد که در آن سرسخت ترین سنگ ها و ناهموارترین دشت ها وجود داشت؛ با توجه به سخن حضرت امیر(ع) این سوال مطرح می شود که چرا خداوند دستور به بنای مسجدالحرام در این چنین منطقه ای دارد جایی که هیچ جاذبه ای در آن وجود ندارد، پاسخ آن است که مردم باید با حضور در این منطقه برای خدا یکی شوند.

 

آیت الله اراکی گفت: حج یعنی دور خانه رهبری الهی گشتن، در روایت است که امام محمدباقر(ع) خطاب به یکی از اصحاب که داشت به حجاج در مسجدالحرام می نگریست، فرمود: (می بینی چه طور دور خانه خدا طواف می کنند و می گردند؟ اینگونه در جاهلیت نیز می گشتند)، این سخن حضرت اشاره به این دارد که این طواف، طوافی نیست که خداوند می خواسته است.

 

وی ادامه داد: هیچ گاه نشده است که بشری روی کره زمین باشد و امام از سوی خداوند در روی این کره خاکی نباشد، کعبه خانه مردم است و خانه ای است که مردم از این خانه پیدایش شان آغاز شده است، مسجد خانه امام است و مردم حج به خانه خدا می کردند.

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 413233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha