به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در ابتدای سخنان امروز خود در جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری (محمود نیلی) گفت: بوی عطر شهادت امام حسین (ع) و یارانش روز به روز انسانها را در مسیر هدایت روشن میسازد.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) همیشه خشنودیها و رضایتها را در سایه رضایت آفریدگار جهان می دانست افزود: لذا با افتخار خود یاران و اهل بیت و هر آنچه داشت در راه رضای حق فدا کرد و در آخرین لحظات الهی رضام به رضاک.
رییس جمهور ادامه داد: افتخار همه ما شیعیان مسلمانان و آزادگان عالم به وجود مقدس حضرت ابی عبدالله الحسین (ع) است که راه و سیره اوست و او همان راه پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) و امام مجتبی (ع) را پیمود که سراسر نهضتش برای ما درس اخلاق، ادب، ایستادگی،فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام است.
روحانی افزود: او برای اصلاح همه نابسامانی ها و مفاسد و ظلم ها و فشارهای نابجا و انحرافها در جامعه ایستاد او می خواست تا همه نیکی ها در جامعه استقرار یابد و بدیها و رذالت ها را از جامعه بزداییم.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این نکته که مهمترین هدف دولت مجلس و قوای سه گانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران اصلاح جامعه استقرار نیکیها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است خاطرنشان کرد: هر کجا با هم بودیم دست به دست هم دادیم همدل و همنوا بودیم دل نازک نبودیم و دل به هم دادیم آنجا پیروز صحنه بودیم.
وی با یاداوری اینکه در سیاست خارجی و داخلی پیروز شدیم در اقتصاد گامهای مهمی به جلو برداشت و برای نه تنها امنیت کشور که امنیت منطقه و جهان قدمهای استوار برداشتیم تصریح کرد: و هر کجا که خدای ناکرده بین ما اندک فاصله ای ایجاد شد دشمن از آن شکاف و فاصله استفاده کرد.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: دولت همانطور که بارها اعلام کرده در برابر مجلس راهش ادب اخلاق و قانون است بین ما و شما حکم حکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است و این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد.
رییس جمهور تاکید کرد: افکار عمومی و ملت ما نه فاصله را می پسندد و نه لجبازی را و این دولت اهل لجبازی نیست.
رییس قوه مجریه با اظهار اینکه ما در برابر تصمیم مجلس برای سوال از وزرا و برای استیضاح وزرا به رای نمایندگان طبق قانون اساسی احترام می گذاریم عنوان کرد: منشاء مشروعیت حقوقی و سیاسی را آراء مردم نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را هم جدا از مقولیت اجتماعی و مشروعیت سیاسی نمی بینیم.
روحانی با بیان اینکه امروز ما در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقه ای هستیم اعلام کرد: شرایط جهانی به گونه ای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود 30 درصد کاهش یافته است و ما باید با شرایط جدید و وضع اقتصاد جهانی کنار بیاییم.
وی عنوان کرد: در موضوع نفت البته تنها اقتصاد حاکم نبوده و معمولاً سیاست و توطئه جهانی هم نقش داشته است.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در معرفی وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز 7 آبان گفت: ما در شرایطی هستیم که بی ثباتی تمام منطقه را فرا گرفته است چشم امید دوستان ما و مسلمانان و مردم منطقه به ایران اسلامی و به ملت بزرگ و متحد این سرزمین است.
وی افزود: امروز به حمدالله شاهد تفاهم توافق همدلی و همفکری در سایه رهنمودهای رهبری هستیم همه ما هدف واحدی را دنبال می کنیم که بعد از رضای حق رضای عامه مردم را در بردارد انشاالله در سایه حق تعالی و ارواح طیبه شهدا و اباعبدالله و یارانش این راه را با تمام شرایط و سختی ها به مقصد می رسانیم.
وی اظهار کرد: پارسال در این ایام در جمع نمایندگان محترم وزیر مودب و دانشمند رای اعتماد را برای سالی که از آن عبور کردیم گرفت و اگرچه در چارچوب قانون نمایندگان اعتماد خود را به او نداده اند و وزارت علوم از سال گذشته تاکنون به سرپرستی اداره می شود. امروز برای سومین بار در جمع شما حاضر شده ام تا وزیری که استادی بزرگوار و توانمند است را به شما معرفی کنم.
وی اظهار کرد: وزارت علوم از حساسیت خاصی برخوردار است و بالای 4 میلیون نفر دانشجو را دربر می گیرد البته به همراه محققین و اعضای هیئت علمی در حدود 70 هزار نفر جمعیت بزرگ و فرهیخته دانشگاهی هستند که امید برای آینده کشور محسوب می شوند.
رییس جمهور اظهار کرد: دانشگاه محل نشاط علمی، پیشرفت و توسعه علمی و اقتصاد دانش بنیان است و راه این پیشرفت و توسعه در کشور فقط از مراکز اموزش عالی و علمی است.
وی با بیان اینکه در دوران انقلاب همواره دانشگاه جزء پیشتازان عرصه انقلاب از سال 42 تاکنون بوده است با اشاره به میثاق دانشگاه و امام (ره) در مدرسه فیضیه افزود: وحدت حوزه و دانشگاه از همان زمان بنیاد نهاده شد دانشگاه نیاز دارد به اینکه مرکز علم و دانش باشد امروز دانشگاههای ما از لحاظ کمیت وضع خوبی دارند و از لحاظ تاسیسات با صندلی خالی و فضای خالی در دوره کارشناسی مواجه هستیم اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاهها را در مسیر کیفیت بهتر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه دانشگاهها نیازمند فضای ارام هستند گفت: نمی خواهم بگویم دانشگاهها از سیاست فاصله داشته باشند اما نمی خواهیم دانشگاه ما دانشگاه سیاسی باشد دانشگاهی می خواهیم که مرکز علم و دانش و آگاهی از مسایل سیاسی باشد اما شعارهایش را از سیاسیون نگیرد و گوشش بدهکار گروههای سیاسی نباشد.
وی گفت: گروههای سیاسی فعالیت سیاسی بکنند اما از طریق حزب و تشکیلات سیاسی از تشکلهای سیاسی استقبال می کنیم و به نظر آنها احترام می گذاریم اما می خواهیم دانشگاه محیطی آرامش باشد.
وی اظهار کرد: از آغاز دولت یازدهم که مسئولیت این نهاد را بر عهده سه وزیر گذاشتم به انها توصیه کردم که محیط دانشگاه باید آرام باشد می خواهیم دانشگاه به تولید متصل باشد فناوریهای علمی در زمینه علم و دانش تا تولید و سطح بازار و برندهای جدید ادامه یابد می خواهیم به دانشگاه به صنعت خدمات کشاورزی و به نیازهای امروز جامعه ما توجه کند و انچنان نباشد که فارغ التحصیل دانشگاه داشته باشیم اما جامعه به ان نیاز نداشته باشد و برای رفع نیاز جامعه فارغ التحصیل موردنظر به اندازه کافی نداشته باشیم. نیازمند دکترین جدید و برنامه ریزی جدید هستیم.
رییس جمهور اظهار کرد: نمی خواهیم دانشگاه جولانگاه این جناح و آن جناح باشد دانشگاه محل اعتدال و آرامش حاکم باشد. هر کس که مسئول آموزش عالی باشد بر مبنای شایسته سالاری نیست نه این حزب و آن حزب فرقی برای ما ندارد روی سخن من با هر سه وزیری است که به مجلس معرفی شده است که وزیر اول رای نگرفت و وزیر دوم رای اعتماد گرفت و وزیری که امروز معرفی می کنم.
وی با بیان اینکه می خواهیم کیفی علمی دانشگاهها افزایش یابد تصریح کرد: ما به دنبال توسعه علمی و اخلاقی توام با هم هستیم به انها گفتم دانشگاه ما باید دانشگاهی مومن و پایبند به اصول و خدمتگذار به ملت ایران باشد و کسی باید این مسئولیت را بپذیرد که از علم و دانش لازم و تعهد اخلاقی لازم برخوردار باشد افراطی نباشد و اعتدال داشته باشد این جناح و آن جناح فرقی نمی کند دولت ما دولت فراجناحی است.
وی افزود: در دولت ما از هر دو جناح حضور دارند خواهش من برای شما نمایندگان این است که امروز یک رای فراجناحی و ملی از شما درخواست می کنم تا زودتر دانشگاهها بتوانند بر مبنای اصول استوار حرکت کنند.
وی با بیان اینکه همه به اهمیت مسئولیت اموزش عالی و پیشرفت توسعه واقفیم اظهار کرد: محمود نیلی احمدآبادی جز دانشمندان برجسته ماست.
وی دارای 80 مقاله علمی USA 90 مقاله علمی است و خوشحالم که این شخصیت دانشگاه را با صنعت مدیریت کرده است در مدیریت او هماهنگی و اتصال به چشم می خورد.
وی یکی از استعدادهای درخشان در مراکز علمی است فردی که می خواهد مدیریت این بخش را در نظر بگیرد خود یک دانشمند و صاحب نظر است این فرد باید قدرت مدیریت داشته باشد و سوء مدیریت نکند.
رییس جمهور در بخش پایانی اظهارات خود در دفاع از محمود نیلی احمدآبادی با بیان اینکه وی مدیریت را از لایه های زیرین اغاز کرده گفت: اقای نیلی فردی انقلابی و حاضر در صحنه های دفاع مقدس بوده است و برای ما مهم است کسانی که امروز بار مسئولیت را به عهده می گیرند پایبند به انقلاب و نظام و ولایی باشند و اماده خدمت به مردم باشند.
روحانی تصریح کرد: یکی از افتخارات من این است که بسیاری از افرادی که در دولت هستند در دفاع مقدس حاضر بوده اند و آشنایی ما به ان دوران بازمی گردد.
رییس جمهور با بیان اینکه می بوسیم که کفشی را که غبار جبهه و جنگ بر ان نشسته است به محمود نیلی اشاره کرد و گفت: وزیری که امروز با ان مواجه هستیم 7 سال در جوانی اش را در نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت را به دوش داشته و در بخش علمی صنعتی و نیرو هوایی سپاه بوده است و این برای ما افتخار است که همه ان سوابق انقلاب و حضور وی در جنگ به ایثار و فداکاری برای او وجود دارد.
روحانی با تاکید بر این نکته که نیلی احمدآبادی فردی است اخلاقی و معتدل خاطرنشان کرد: این خیلی مهم است که او در زمانی که مسئولیت را بر دوش می گیرد اخلاق داشته باشد آرام باشد و با آرامش بار را به مقصد برساند.
وی در انتقادی که در سخنانش بیان کرد: پیش از آن گفت: مخاطب این نکته من نه ملت هستند و نه نمایندگان بلکه برخی رسانهها هستند گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی دهند.
وی عنوان کرد: بسیار مهم است که ما امروز صداقت و راستگویی را در همه جا مدنظر قرار دهیم. از نیلی و وزارت علوم و دولت و نظام مهمتر اخلاق است و اخلاق هم در راسش راستگویی و امانتداری است. اینکه چه کسی رکوع و سجده طولانی تر دارد و نماز مستحبی بیشتر می خواند مهم نیست اگر چه انها هم عبادت اند و مهم هستند اما پیامبر و امام صادق (ع) گفتند که معیارتان طول سجده و رکوع نباشد.
رییس جمهور افزود: برخی ها به نماز و سجده و رکوع طولانی عادت کرده اند و راستگویی و امانتداری دو اصل مهم برای قضاوت افراد است و نسبت به افراد و فردی که چه موافق و چه مخالف ان هستیم آنچه مهم و اساسی است این است که راستگویی و امانتداری را در او بسنجیم.
رییس دولت تدبیر و امید در انتقاد از برخی رسانهها که درخصوص نگاه وی به محمود نیلی احمدآبادی گفته بودند وی مطلوب واقعی رییس جمهور برای آموزش عالی نیست و او را برای دست گرمی به مجلس معرفی کرده و می خواهد فرد دیگری را به مجلس معرفی کند خاطرنشان کرد: این دروغ است منتخب من محمود نیلی احمدآبادی است و من از وی دعوت کردم و با او صحبت کردم و همه تحقیقات به من گفت که وی لیاقتهای لازم را برای این مسئولیت دارد. حالا کسی که با وی مخالف است بگوید با او مخالفیم به این دلیل چرا دروغ می گویید.
روحانی با تاکید بر این نکته که مقصد نهایی و همه چیز در این سمت دکتر نیلی است عنوان کرد: از نظر شخص من وی شخصی لایق و شایسته است و می تواند به خوبی بار مسئولیت را به دوش بکشد و سوابق وی می گوید که او شخصی است لایق و چرا باید ما به افراد تهمت بزنیم و باید زمانی پاسخگو باشیم.
روحانی در پاسخ به ان رسانه مذکور گفت: رسانه ای که هر چیز را آزاد می داند برای ورود به آن چرا اتهام می زند.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این نکته که همان حساسیت هایی که نمایندگان مجلس دارند من و دولت هم داریم و بزرگان ما هم دارند اظهار داشت: همه ما در یک مسیر هستیم مگر دولت و مجلس از هم جدا هستند و فاصله دارند؟
وی با اشاره به اینکه نیلی فردی لایق و باتجربه و شایسته از لحاظ علمی و توانمند از لحاظ مدیریت است عنوان کرد: وی پایبند به انقلاب نظام جمهوری اسلامی و پایبند به فرامین رهبری و ولایی و انسانی آماده برای فداکاری و تلاش و فردی معتدل و اخلاقی و گزینه ای مناسب برای این وزارتخانه مهم است.
رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: من از نمایندگان محترم درخواست می کنم که با رای قاطع و قوی هم مردم هم دانشگاهها و هم دولت را خوشحال کنند که انشاالله در این خوشحالی رضای خدا و ولی عصر (عج) خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما