به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 4 خرداد گزارش تحقیق و تفحص از واگذاریها و فروش سهام عدالت که از سوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی انجام شده بود، قرائت شد.
این گزارش با 176 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از 230 نماینده حاضر به تصویب رسید.
متن کامل گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از تحقیق و تفحص از واگذاری و پرداخت سود سهام عدالت به شرح ذیل است:
مبنای واگذاری سهام عدالت به 6 دهک خانوارهای جامعه، احکام مندرج در فصل ششم قانون اصلاح موادی از برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مصوب 25 خرداد ماه 1387 مجمع تشخیص مصلحت نظام، به ویژه ماده 34 آن میباشد. به موجب این ماده به دولت اجازه داده شده است تا 40 درصد مجموع ارزش سهام بنگاههای واگذاری در هر بازار موضوع گروه 2 ماده 2 قانون را با ضوابط ذیل واگذار نماید:
الف- در مورد دهک پایین درآمدی با اولویت روستانشینان و عشایر، 50 درصد تخفیف در قیمت سهام واگذاری با دوره تقسیط 10ساله،
ب- در مورد 4 دهک بعدی تقسیط تا 10 سال حسب مورد داده خواهد شد.
با توجه به عملکرد دولت در واگذاری سهام عدالت و به ویژه توزیع سود سهام مربوط به سال 1386 در خرداد ماه سال جاری و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری که به شدت شبهه بهرهبرداری دولت در جلب آرای مشمولان دریافت سود سهام عدالت (حدود 9 میلیون نفر از واجدین شرایط) را ایجاد و تقویت نموده است، سؤالات زیر به صورت جدی مطرح بوده و نیازمند روشنگری برای مردم و نمایندگان آنان در مجلس شورای اسلامی میباشد.
1- مبانی قانونی توزیع سهام عدالت و تشکیل شرکتهای تعاونی شهرستانی و سرمایهگذاری استانی مربوطه قبل از تصویب و ابلاغ قانون مذکور چه بوده است؟
2- با توجه به اینکه مبنای قانونی واگذاری سهام عدالت قانون فوقالذکر میباشد، اصولا واگذاری سهام عدالت در سال 1386 (قبل از ابلاغ قانون از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام ) بر اساس چه مجوزی صورت گرفته است؟ آیا نحوه واگذاری سود سهام عدالت بر اساس ضوابط قانونی انجام شده است؟
3- مبانی محاسبه سود سهام واگذارشده چیست؟ و تخصیص 800 هزار ریال سود سهام واگذار شده برای سال 1386 بر چه اساس بوده است؟
4- با توجه به اینکه دولت موظف بوده است بهای سهام واگذار شده را به صورت اقساط دهساله از محل سود متعلقه به دریافت کنندگان سهام اخذ و به حساب خزانه واریز نماید، میزان و مستندات واریزی اقساط یادشده به خزانه چیست؟
5- ساز و کار جمعآوری سود سهام واگذار شده از شرکتهای گروه 2 ماده دو قانون توسط شرکت کارگزاری سهام عدالت چه بوده است؟
6- مستندات پرداخت سود سهام به میزان 800 هزار ریال به بخشی از واجدین شرایط علیرغم تأکید قانونگذار به پرداخت بهای سهام واگذار شده از محل سود آن چه بوده و انتخاب زمان پرداخت به ذینفعان (با فرض قانونی بودن این اقدام) بر چه اساس بوده است؟
7- منابع مالی پرداخت سود سهام یادشده در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چگونه تأمین شده است؟
8- آیا در تشکیل شرکتهای تعاونی شهرستانی و سرمایهگذاری استانی و سازوکار تنظیم روابط آن با دولت، الزامات و ملاحظات ماده 38 قانون رعایت شده است؟
لذا به منظور تنویر افکار عمومی و روشنگری در خصوص ابهامات موجود در این زمینه و تقویت بعد نظارتی مجلس شورای اسلامی و به استناد ماده 198 آییننامه داخلی
درخواست تحقیق و تفحص در این مورد را تقدیم و خواهشمند است در سیر مراحل بررسی و تصویب قرار گیرد.
گفتنی است با وجود اینکه وظیفه ذاتی دولت خدمت به مردم و کمک به زمینه سازی عدالت اجتماعی است، معلوم نیست چرا نمایندگان مجلس در کمیسیون مربوطه که حضور برخی شبه اصولگرایان در آن دیده می شود با ذکر جملات مشکوک در انتخابات گذشته که محل نزاع بود تشکیک دوباره کرده اند؟
بواقع آیا نمایندگان نمی توانستند جملاتی که در صدر متن بالا باعث بهره برداری فتنه گران و ضد انقلاب می شود را به کار نمی بردند و همزمان نیز به امر تحقیق و تفحص می پرداختند. آیا از یک مجلسی که داعیه اصولگرایی دارد انتظار می رود در آسیاب دشمن آب بریزد و خوراک رسانه ای مبنی بر شبهه تقلب در انتخابات دهم را فراهم کند؟
پایان پیام/
نظر شما