حجت الاسلام جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با بیان اینکه ماه محرم، ماه پیروزی خون برشمشیر و الهام بخش مبارزه با ستمگران است اذعان کرد: ماه محرم در انتقال پیام جهانی امام حسین(علیه السلام ) در مبارزه با استکبار و امر به معروف نقش اساسی دارد.
وی به فلسفه عزاداری امام حسین( علیه السلام ) اشاره کرد و گفت: فلسفه عزاداری برای امام حسین( علیه السلام ) سازنده و تربیتی است که حفظ مکتب و شریعت، پیوند عمیق عاطفی بین امت و الگوهای راستین، اقامه مجالس دینی در سطح وسیع، آشنا شدن تودهها با معارف دینی، پالایش روح و تزکیه نفس، اعلام وفاداری نسبت به مظلوم و مخالفت با ظالم و ... از اهم موارد فلسفه عزاداری در طول قرون گذشته است.
حجت الاسلام یاری اضافه کرد: تشویق به بر پایی مجالس سوگواری، گریستن و گریاندن، تشویق و ترغیب به زیارت امام حسین( علیه السلام ) و مرثیه سرایی از موارد مهمی است که آیات و روایات درباره احیا حادثه کربلا و اولیای دین به شیوههای گوناگون سفارش شده است.
وی اظهارکرد: سوگواری در محرم عامل وحدت و رمز موفقیت برای ملتها در طول تاریخ است و بیشتر انقلابها بر گرفته از حادثه کربلاست.
این مقام مسئول به الگوگیری انقلابهای دنیا از حادثه کربلا اشاره کرد و گفت: آزادسازی شبه قاره هند از دست استعمار انگلیس، انقلاب شکوهمند ایران و جریان مقاومت حزب الله لبنان در برابر صهیونیستها از جمله انقلابهای مهم دنیاست که از قیام کربلا سرچشمه گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان تصریح کرد: امروزه آزادگان و شیعیان جهان باید با زنده نگه داشتن یاد سالار شهیدان و درس گرفتن از آن حضرت و حرکت اسلامی و انقلابی ایشان، در مقابل ظلم و ستم روزگار خود ایستاده و با الهام گرفتن از عزت و شجاعت آن حضرت شعار"هیهات من الذله "را عملا در زندگی خویش بکار گیرند.
این مقام مسئول در ادامه به فرمایشات معمار کبیر انقلاب پرداخت و افزود: امام خمینی( رحمته الله علیه ) فرموده است :" این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است" چرا که جانمایه و بن مایه نهضت حسینی زنده کردن اسلام ناب محمدی و معارف نورانی آن است و مجالس عزای حسینی بهترین زمینه نشر معارف اسلامی و آموزه های حسینی است، این سوگواریها موجب آگاهی و بیداری جامعه و شناخت معارف اسلامی و دوری از جهل و غفلت است.
امروزه تنها تحلیل واقعه کربلا برای مردم کافی نیست
وی با بیان اینکه ترویج ارزشهای اسلامی و بصیرت عاشورایی از مهم ترین وظیفه مبلغان دینی در ماه محرم است گفت: روحانیون باید بتوانند امروزه با نیازهای جامعه یک تحلیل کاربردی به مردم و جوانان ارائه دهند و تنها تحلیل واقعه حادثه کربلا برای مردم کافی نیست.
حجت الاسلام یاری بیان کرد: یکی از اساسی ترین دستاوردها و برکات ایام محرم و صفر این است که جلوی رشد بسیاری از انحرافات در جامعه گرفته میشود.
این مقام مسئول به نمونههای بارز فرهنگ عاشورایی در بین مردم اشاره و خاطرنشان کرد: اطعام ایتام، فرهنگ نذر، برپایی باشکوه نمازهای جماعت و هیاتها، برپایی باشکوه نماز جماعت در روز عاشورا و .... از جمله ثمرات فرهنگ عاشورایی در بین عموم جامعه است.
وی در پایان اظهار کرد: بی شک تاریخ شیعه گواه این مطلب است که عالمان دین همیشه با الگوگیری از محرم موفق به خلق حماسه حسینی شدهاند و پیروزی انقلاب اسلامی بر گرفته از آموزههای عاشورایی است انقلابی که با بهره گیری از آموزههای عاشورایی به پیروزی تاریخی مبدل گشت.
پایان پیام /
نظر شما