چه خوش‌بويى اى خاك!/ کربلا، مشهد شهيدان است

خبرگزای شبستان: کربلا، قربانگاه عاشقان و مشهد شهيدان است، شهيدانى كه نه شهداى گذشته و نه شهداى آينده به پاى آنها نمی رسند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دومين فرزند برومند حضرت علي(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله) در روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت در خانه وحي و ولايت چشم به جهان گشود. پيامبر گرامي اسلام(صل الله علیه و اله) به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت. جبرئيل، امين وحي الهي فرود آمد و گفت: سلام خداوند بر تو باد اي رسول خدا، اين نوزاد را "حسین" نام بگذار. به اين ترتيب نام پرعظمت "حسين" از جانب پروردگار، براي دومين فرزند فاطمه(سلام الله) انتخاب شد.

 

رسول گرامي(صل الله علیه و آله)، اميرمؤمنان(علیه السلام) و حسن بن علي(علیه السلام) پيشوايان پيشين اسلام، شهادت امام حسين(علیه السلام) را بارها بيان فرموده بودند. همانگونه که روایت است؛ هنگامي که مژده تولد سبط پيامبر اکرم به آن حضرت داده شد، بلافاصله به خانه فاطمه(عليها السلام)شتافت، در حالي که قدمهايش را سنگين بر مي‌داشت و غم و اندوه بر او چيره گشته بود، پس با صدايي گرفته و اندوهناک صدا زد: «اي اسما! پسرم را نزد من بياور».

اسما، وي را به آن حضرت داد. پيامبر او را در آغوش گرفت و بسيار بر او بوسه زد، در حالي که گريه را سر داده بود. اسما پريشان شد و گفت: «پدر و مادرم فداي تو باد از چه رو مي گريي؟!».

پيامبر(صلي الله عليه و آله ) در حالي که چشمانش از اشک پر بود، به وي پاسخ داد: «بخاطر اين پسرم مي گريم».

حيرت و سرگرداني بر او دست يافته بود و معناي اين پديده و موضوع آن را درک نمي‌کرد. پس به سخن آمد و گفت: «او هم اکنون به دنيا آمده است».

پيامبر با صدايي از غم و اندوه، بريده به وي پاسخ داد و فرمود: «گروه جفاکار بعد از من او را مي کشند، خداوند شفاعتم را از آنان دور سازد...».

پيامبر(صلي الله عليه و آله( غرق در اندوه و غم، از خانه بيرون رفت؛ زيرا او از غيب خبر يافته بود چه مصيبت‌ها و بلاهايي که هر موجود زنده‌اي را سراسيمه مي سازد، بر اين فرزندش خواهد گذشت.

 

امام حسين(علیه السلام) نیز از همان شبي که از مدينه بيرون آمد و در تمام مدتي که در مکه اقامت داشت و حتی در طول راه مکه به کربلا، تا هنگام شهادت، گاهي به اشاره، گاهي به صراحت بیان می کرد: "مقصود من از حرکت، رسوا ساختن حکومت ضد اسلامي يزيد و برپاداشتن امر به معروف و نهي از منکر و ايستادگي در برابر ظلم و ستمگري است و جز حمايت قرآن و زنده داشتن دين محمدي هدفي ندارم" اين مأموريتي بود که خداوند به او واگذار کرده بود، حتي اگر به کشته شدن خود و اصحاب و فرزندان و اسيري خانواده اش تمام می شد.

 

علم امامت مي دانست که آخر اين سفر به شهادتش مي انجامد، ولي او کسي نبود که در برابر دستور آسماني و فرمان خدا براي جان خود ارزشي قائل باشد، يا از اسارت خانواده‌اش واهمه‌اي  به دل راه دهد. او آن کس بود که بلا را کرامت و شهادت را سعادت مي پنداشت.

 

از همان ابتدای شهادتش تاکنون، دوستان و شيعيانش و همه آنان که به شرافت و عظمت انسان ارج مي گذارند، همه ساله سالروز به خون غلتيدنش را، سالروز قيام و شهادتش را با سياه پوشي و عزاداري محترم مي شمارند، و خلوص خويش را با گريه بر مصايب آن بزرگوار ابراز مي‌دارند و پیشوایان ما نیز همواره به واقعه کربلا و به زنده داشتن آن عنايتي خاص دارشتند و غير از اين که خود به زيارت مرقدش مي شتافتند و عزايش را بر پا مي داشتند، در فضيلت عزاداري و محزون بودن براي آن بزرگوار، گفتارهاي متعددي ايراد فرموده اند.

                               

در اين نوشتار سعی شد تا گزیده‌ای از حديث‌هایی که درباره امام حسين(علیه السلام) که در سايت آيت‌الله محمدتقي بهجت منتشر شده، بیان شود.

 

رسول الله/ کربلا زمين ممتازى كه همواره گنبد اسلام بوده است

- پيامبر اسلام(صل الله علیه و اله) در ضمن حديث بلندى مى‌فرمايد: كربلا پاك‌ترين بقعه روى زمين و از نظر احترام بزرگ‌ترين بقعه‏‌ها است والحق كه كربلا از بساط‌هاى بهشت است.

- پيامبر خدا(صل الله علیه و آله) فرمود: پسرم حسين در سرزمينى به خاك سپرده مى‏شود كه به آن كربلا گويند، زمين ممتازى كه همواره گنبد اسلام بوده است، چنانكه خدا ياران مؤمن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد.

- پيامبر خدا(صل الله علیه و اله) فرمود: بدانيد كه اجابت دعا، زير گنبد حرم او و شفاء در تربت او، و امامان عليهم السلام از فرزندان اوست.‏

 

حضرت امیرالمومنین(علیه السلام)/چه خوش‌بويى اى خاك!

- حضرت على(عليه السلام) روزى گذرش از كربلا افتاد و فرمود: اينجا قربانگاه عاشقان و مشهد شهيدان است. شهيدانى كه نه شهداى گذشته و نه شهداى آينده به پاى آنها نمى‏رسند.

- اميرالمومنين(عليه السلام) خطاب به خاك كربلا فرمود: چه خوش‌بويى اى خاك! در روز قيامت قومى از تو به پا خيزند كه بدون حساب و بى‌درنگ به بهشت روند.

 

امام سجاد(علیه السلام)/ كربلا، من زمين مقدس خدايم

- امام سجاد(عليه السلام) فرمود: زمين كربلا در روز رستاخيز، چون ستاره مرواريدى مى‏درخشد و ندا مى‏دهد كه من زمين مقدس خدايم، زمين پاك و مباركى كه پيشواى شهيدان و سالار جوانان بهشت را در بر گرفته است

 

امام صادق(علیه السلام)/كربلا از خاك بيت المقدس است

- امام صادق(عليه السلام) فرمود: سرزمين كربلا و آب فرات، اولين زمين و نخستين آبى بودند كه خداوند متعال به آنها قداست و شرافت بخشيد.

- امام صادق(علیه السلام)فرمود: هيچ پيامبرى در آسمان‌ها و زمين نيست مگر اين كه مى‏خواهند خداوند متعال به آنان رخصت دهد تا به زيارت امام حسين(علیه السلام)مشرف شوند، چنين است كه گروهى به كربلا فرود آيند و گروهى از آنجا عروج كنند.

- امام صادق(علیه السلام) فرمود: به راستى كه خدا كربلا را حرم امن و با بركت قرار داد پيش از آن كه مكه را حرم قرار دهد. (شايان ذكر است منظور از اين روايت درعالم بالا است كه قبل از مكه، كربلا حرم امن الهي قرار گرفت)

- امام صادق(علیه السلام) فرمود: آن «ساحل وادى ايمن» كه خدا در قرآن ياد كرده فرات است و «بارگاه با بركت» نيز كربلا است.

- امام صادق(علیه السلام) فرمود: زيارت امام حسين(علیه السلام) را ترك نكن و به دوستان و يارانت نيز همين را سفارش كن! تا خدا عمرت را دراز و روزى و رزقت را زياد كند و خدا تو را با سعادت زنده دارد و نميرى مگر با شهادت.

- امام صادق(علیه السلام)فرمود: اگر يكى از شما تمام عمرش را احرام حج ببندد اما امام حسين(علیه السلام)را زيارت نكند حقى از حقوق رسول خدا(صل الله علیه و آله) را ترك كرده است؛ چرا كه حق حسين(علیه السلام)فريضه الهى و بر هر مسلمانى واجب و لازم است.

- امام صادق(علیه السلام) فرمود: كام كودكانتان را با تربت حسين(علیه السلام)برداريد چرا كه خاك كربلا فرزندانتان را بيمه مى‏كند.

- امام صادق(علیه السلام) فرمود: سجده بر تربت قبر حسين(علیه السلام)تا زمين هفتم را نور باران مى‏كند و كسى كه تسبيحى از خاك مرقد حسين(علیه السلام) را با خود داشته باشد، تسبيح گوى حق محسوب مى‏شود، اگر چه با آن تسبيح هم نگويد.

 

امام باقر(علیه السلام) مردن از شوق زيارت‏

- امام باقر(عليه السلام)فرمود: اگر مردم مى‏دانستند كه چه فضيلتى در زيارت مرقد امام حسين عليه السلام است از شوق زيارت مى‏مردند.

- امام باقر(علیه السلام) فرمودند: زيارت قبر رسول خدا(صل الله علیه و اله) و زيارت مزار شهيدان، و زيارت مرقد امام حسين(علیه السلام) معادل است با حج مقبولى كه همراه رسول خدا(صل الله علیه و آله) بجا آورده شود.

 

امام موسى كاظم(علیه السلام)/بخشیده شدن کمترین ثواب زائر امام حسین(علیه السلام)

- حضرت امام موسى كاظم(عليه السلام)فرمود: كمترين ثوابى كه به زائر امام حسين(علیه السلام) در كرانه فرات داده مى‏شود اين است كه تمام گناهانش بخشوده مى‏شود. بشرط اين كه حق و حرمت ولايت آن حضرت را شناخته باشد.

 

امام رضا(علیه السلام)/زیارت قبر حسین(علیه السلام) زیارت خدا

- امام رضا(عليه السلام) فرمود: كسى كه قبر امام حسين عليه السلام را در كرانه فرات زيارت كند، مثل كسى است كه خدا را زيارت كرده است.

 

امام حسن عسكرى(علیه السلام)/ نشانه‌هاى ايمان‏

- امام حسن عسكرى(عليه السلام)فرمود: نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: 1 ـ پنجاه ركعت نماز(نماز يوميه و نمازهاي نافله) 2 ـ زيارت اربعين 3 ـ انگشتر به دست راست كردن 4 ـ بر خاك سجده كردن 5 ـ بسم الله الرحمن الرحيم را در نماز بلند گفتن.

 

امام كاظم (علیه السلام)/ خوردن هر خاكى جز تربت جدم حسين(علیه السلام) حرام است

- حضرت امام موسی كاظم(علیه السلام) در ضمن حديثى كه از رحلت خويش خبر مى‏داد، فرمود: چيزى از خاك قبر من برنداريد تا به آن تبرك جوييد؛ چرا كه خوردن هر خاكى جز تربت جدم حسين(علیه السلام) بر ما حرام است، خداى متعال تنها تربت كربلا را براى شيعيان و دوستان ما شفا قرار داده است.

- حضرت امام موسى کاظم(علیه السلام) فرمود: پيروان ما از چهار چيز بى‏نياز نيستند: 1 ـ سجاده‏اى كه بر روى آن نماز خوانده شود2 ـ انگشترى كه در انگشت باشد 3 ـ مسواكى كه با آن دندان‌ها را مسواك كنند 4 ـ تسبيحى از خاك مرقد امام حسين(علیه السلام)

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 413544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha