به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام جواد عرب اسدی درجمع عزاداران حسینی مسجد فاطمیه شاهرود دعوت مردم کوفه، تقاضای بیعت و امر به معروف و نهی از منکر را سه هدف بزرگ حرکت امام حسین (ع) به سمت کوفه برشمردو گفت: در میان این سه عامل با وجود ارزش گذاری های متفاوت و منحصر به فرد، امر به معروف و نهی از منکر ریشه زنده ماند ابدی قیام عاشورا در طول تاریخ است
وی امر به معروف و نهی از منکر را عامل ماندگاری واقعه عاشورا در تاریخ دانست و افزود: امامحسين (ع) روزي كه از مدينه حركت كردند در وصيت نامهاي كه به برادرشمحمد بن حنفيه مينويسد، ميگويد: اني لم اخرج اشراًو لا بطراًو لا مفسداًو لا ظالماً،انما خرجت لطلب الاصلاح في امة جدي، اريد ان آمر بالمعروف و انهي عن المنكر واسير بسيرة جدي و ابي، مردم دنيا بدانند كه من يك آدم جاه طلب، مقام طلب، اخلالگر،مفسد و ظالم نيستم، من چنين هدفهايي ندارم. قيام من قيام اصلاحطلبي است. قيام وخروج كردم براي اينكه ميخواهم امت جد خودم را اصلاح كنم. من ميخواهم امر بهمعروف و نهي از منكر بكنم.
وی در ادامه با بیان این مطلب که در نامه به محمد حنفيه، نه نامي از بيعت خواستن است و نه نامي از دعوت مردمكوفه و اصلاً مسأله مردم كوفه مطرح نبوده خاطر نشان کرد: حسين بن علي (ع) به اصل امر به معروف و نهي از منكر تمسك كردند و اثباتنمودند كه من به اين دليل قيام كردم تا امر به معروف و نهي از منكر را زنده كنم.
این کارشناس تصریح کرد:او درزمان معاويه علائم و قرائني نشان ميداد كه معلوم بود خودش را براي قيام آماده ميكند.
وی با یادآوری این نکته که حسين بن علي (ع) اين اصل را به نحوي اجرا كرد كه شأن ايناصل بالا رفت و يك تاج افتخار به سر امر به معروف و نهي از منكر نهاد تصریح کرد: امامحسين (ع) آنچه را كه داشت در راه اين اصل در طبق اخلاص گذاشت به مرگ در راه امر به معروف و نهي از منكر زينت بخشيد، به اين مرگ، شكوه و جلال داد، امامحسين (ع) از روز اولي كه ميخواهد از مدينه بيرون بيايد از مرگ زيبا سخنميگويد، هر مرگي را نميگفت زيبا، مرگ در راه حق و حقيقت را زيبا ميدانست.
عرب اسدی با تاکید بر این مطلب که ما حسين را نگهداري نكردهايم،حسين بوده است كه تاكنون ما را نگهداري كرده اذعان داشت: در تفکر شیعی، قیام عاشورا و نهضت خونین حسینی با دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر به گونهای عجین شده که هرکدام دیگری را در اذهان تداعی میکنند.
وی در پایان کارآمدی هر نهاد اجتماعی و دینی را برای قانونمند شدن به مسئله امر به معروف و نهی از منکر وابسته دانست و ابراز داشت: ماهیت نهضت عاشورا احیای اسلام و خطمشی امامحسین(ع) برای تحقق دین واصلاح است
پایان پیام/
نظر شما