حجت الاسلام و المسلمین خلیل بخشیزاده پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، با اشاره به این که امام حسین (علیه السلام) به مدت 10 سال از امامت خود در زمان حکومت معاویه بود اما قیام نکرد عنوان کرد: معاویه در زمان حکومت خود ظاهر اسلام را حفظ کرده بود و برای بیعت با امام حسین (علیه السلام) پافشاری نکرد ولی زمانی که یزید به حکومت رسید یک جوان جسور و بیتقوا بود که ظواهر اسلام را هم رعایت نمیکرد.
امام حسین (علیه السلام) از امامت تا عاشورا
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی بیان داشت: در دوران امامت امامان (علیهم السلام)، فردی که خلیفه میشد مردم با وی بیعت میکردند بدین معنا که "من خود را به تو واگذار کردم" و یزید انتظار داشت که امام حسین (علیه السلام) با وی بیعت کند.
حجت الاسلام و المسلمین بخشیزاده افزود: یزید به حاکم مدینه نامهای نوشت مضمون بر این که از حسین بن علی (علیه السلام) بیعت بگیرد و در غیر این صورت ایشان را به شهادت برساند.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی گفت: بعد از این که امام حسین (علیه السلام) به همراه اهل بیت خویش از مدینه به مکه رهسپار شد، یزید همچنان در پی سوء قصد به ایشان بود؛ از طرف دیگر مردم کوفه با نامههای خود، امام حسین (علیه السلام) را به کوفه دعوت کردند.
حجت الاسلام و المسلمین بخشیزاده ابراز کرد: سپاه یزید در نزدیکی کوفه نیز از حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) بیعت خواستند، حضرت فرمودند: "اگر نمیخواهید من برمیگردم" ولی آنان حضرت و اهل بیتش (علیهم السلام) را در محاصره قرار دادند و در آن هنگام امام حسین (علیه السلام) فرمود: "هیهات منّ الذّله".
عاشورا تابلوی زیباییهای اسلام است
وی با بیان این که عاشورا تابلوی زیباییهای اسلام است عنوان کرد: ما قبل از واقعه عاشورا اطلاعات چندانی از شخصیتهایی همچون حضرت علی اکبر، حضرت ابوالفضل و شهدای کربلا (علیهم السلام) نداریم، عظمت حضرت ابوالفضل، حضرت قاسم و حضرت علی اکبر (علیهم السلام) در صحنههای خاص عاشورا به تصویر کشیده شد.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی با اشاره به این که بعد از حماسه عاشورا حقیقت حضرت زینب (علیها السلام) به دنیا معرفی شد گفت: ما باید چنین شخصیتهایی را به جهانیان معرفی کنیم و نشان دهیم که اولیا و تربیتیافتگان دین اسلام چه کسانی هستند.
حجت الاسلام و المسلمین بخشیزاده بیان داشت: اگر حضرت ابوالفضل (علیه السلام) آب فرات را مینوشید امام حسین (علیه السلام) و شیعیانش راضی بودند، اما حضرت ابوالفضل (علیه السلام) میخواهد نقشی برای دنیا بکشد که تا ابد باقی بماند.
امام حسین (ع) همه جهانیان را تحت تأثیر قرار داده است
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی خاطرنشان ساخت: ماهاتما گاندی آن چنان تحت تأثیر حماسه عاشورا و شخصیت حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) قرار میگیرد که در کتاب "زندگی من" مینویسد که من زندگی امام حسین (ع)، آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خواندم و توجه کافی به صفحات کربلا نمودم و بر من روشن است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از سرمشق امام حسین (ع) پیروی کنند.
وی اظهار داشت: در اربعین سالهای گذشته یکی از پژوهشگران در سمیناری که در جامور کشمیر در رابطه با عاشورا برگزار شد که از بین 60 نفر پژوهشگر در این سمینار 6 نفر آنان شیعه بودند.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی افزود: یکی از پژوهشگران در این سخنرانی بیان داشت که فکر نکنید که حسین (علیه السلام) فقط متعلق به شما شیعیان است بلکه حقیقتی که حسین بن علی (علیه السلام) برای دنیا به تصویر کشیده است همه را تحت تأثیر قرار داده است.
مردم زمان امام حسین (علیه السلام) آزاده نبودند
حجت الاسلام و المسلمین بخشیزاده با اشاره به این که مردم زمان امام حسین (علیه السلام) آزاده نبودند عنوان کرد: امروزه بشریت به آزادگی نیاز دارد و ما باید حریت و آزادگی حضرت سید الشهدا (علیه السلام) و یاران را به دنیای امروز بازگو کنیم.
وی با بیان این که عاشورا تابلوی حقیقت تشیع و اهل بیت (علیهم السلام) است گفت: دشمنان اسلام و تشیع میخواهند نور امام حسین (علیه السلام) را خاموش کنند اما حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) مبنای نور در جهان هستی است.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی بیان داشت: در سالهای اخیر در روز اربعین راهپیماییهایی که به سمت کربلا صورت میگیرد، هیچ اجتماعی به این اندازه نبوده و نیست.
حجت الاسلام و المسلمین بخشیزاده در پایان عنوان کرد: این راهپیماییهای حسینی موجی است که ارتفاع آن زیاد است و به زودی سیل میشود که تمام خانههای ظلم و فساد و همه ناپاکیها را از بین میبرد و ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه شریف)، آن حقیقت نابی که امام حسین (علیه السلام) منتظر آن بود به وقوع میپیوند.
پایان پیام/
نظر شما