جعفر بای، آسیب شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره طلاق و پشیمانی از طلاق گفت: اشکال در چند مسئله مهم نهفته شده است، جوانان ما به لحاظ فقدان مهارت های لازم آستانه تحمل شان پایین است.
وی افزود: جوانان به علت اینکه سختی را تحمل نکرده اند و امروزه فرزندسالاری در خانواده ها حاکم است و والدین تلاش کرده اند به فرزندان در کودکی و نوجوانی خوش بگذرد این مسئله در جوانی به آنان آسیب می زند و آستانه تحمل خیلی پایین می آید.
بای با تاکید بر اینکه جوانان با کوچکترین ناخوشی کم می آورند، تصریح کرد: چرا که تحمل و حوصله ضعیفی دارند و هیچ وقت دشواری و گرفتاری ندیده اند.
وی افزود: بر اساس نظام تربیتی روانشناسان هم توصیه کرده اند کودکان باید در شرایط دشوار قرار گیرند تا سختی ها را تجربه کنند تا در مواجهه با اولین مشکل کم نیاورند.
این آسیب شناس ادامه داد: جوانان هنگامی که خانواده تشکیل می دهند تازه متوجه می شوند مشکلات یعنی چه؟ چراکه کمتر در شرایط سخت قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: والدین به جا و برای بچه ها تصمیم گیری می کنند بنابراین آنان حتی مهارت تصمیم گیری را هم ندارند در واقع فرزندان همیشه منتظر این هستند تا دیگران برایشان تصمیم بگیرند و آنان در تصمیم گیری های ساده اولیه زندگی هیچ نقشی ندارند بنابراین قدرت تصمیم گیری ضعیف است.
وی با بیان اینکه فرزندان مهارت حل مسئله را ندارند، تصریح کرد: امروزه بچه های کوچک با مسئله و موانع مواجه نشده اند که بر روی آن بیندیشند و هنگامی که یک مسئله کوچک اتفاق می افتد در حل آن ناتوان هستند و مسایل کوچک برای آنها بزرگ جلوه می کند و در حل آن ناتوان و عاجز هستند.
بای با بیان اینکه پیش نیاز حل مسئله تفکر خلاق است، خاطرنشان کرد: در نظام آموزشی تفکر خلاق به دانش آموزان یاد داده نمی شود و بچه ها در شرایط اندیشیدن قرار نمی گیرند.
به گفته وی، خانواده و نظام آموزشی همه چیز را آماده تحویل فرزندان این جامعه می دهند و آنان در حل مسئله ناتوان هستند، بنابراین در مواقع رخ دادن مشکلات تصمیمات عجولانه می گیرند.
این پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه تصمیمات عجولانه زمینه طلاق و پشیمانی را به دنبال دارد، اظهار کرد: اکثر طلاق ها در پنج سال اول زندگی روی می دهد، جوانان شرایط دشوار را برای گذراندن یک بحران تجربه نکرده اند.
وی با بیان اینکه تربیت مهمتر از فرزند است، تصریح کرد: باید فرزندان را به گونه ای تربیت کرد که در شرایط سخت قرار بگیرند و همانند فولاد آبدیده شوند و این گونه افراد زندگی موفقی خواهند داشت چرا که در مقابل اتفاق های پیش و پا افتاده تصمیمات عاقلانه می گیرند.
وی تاکید کرد: نظام آموزشی باید روش های درست فکر کردن به دانش آموزان را بیاموزد تا مهارت حل مسئله را پیدا کند و از بحران ها و مشکلات زندگی به راحتی خارج شود.
بای با بیان اینکه خانواده ها فرزندان را در معرض انتخاب و تصمیم گیری قرار دهند، تصریح کرد: نباید والدین به جای فرزندان تصمیم بگیرند اما متاسفانه مکانیسم تصمیم گیری ضعیف است باید شیوه های تصمیم سازی در زندگی را به آنان آموخت.
پایان پیام/
نظر شما