عزاداري امام حسين(ع) را در 10 روز خلاصه کرده ایم/ عاشورا باید در ظرف امروز ريخته شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گريه‌مداري را یکی از آسيب‌هاي عزاداري دانست و تاکید کرد: هميشه به دنبال كار مقطعي هستيم و عزاداري و مكتب امام حسين(عليه السلام) را در 10 روز خلاصه مي‌كنيم؛ بايد عاشورا در ظرف امروز ريخته شود و تحليل به ما ارائه دهد.

حجت الاسلام كاظم لطفيان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به آسيب‌هاي اجتماعي موجود در هيات مذهبي، اظهار داشت: متاسفانه فرهنگ را به سمت پوسته فرهنگ هدايت كرده و ظاهر براي ما اهميت يافته و عمق و محتوا در حوزه فرهنگي اهميت پيدا نكرده است.

 

وي با بيان اينكه اخلاق فرهنگي ما متاسفانه با مشكل مواجه است، افزود: بسياري از فعاليت‌هايی كه در حوزه فرهنگي انجام مي‌شود فرياد اسلام ناب محمدي نيست چرا كه فرياد اسلام ناب جدي‌تر و قوي‌تر است.

 

بايد در حوزه فرهنگ مجاهد پرورش دهيم

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي با تاكيد بر اينكه بايد در حوزه فرهنگ مجاهد پرورش دهيم، گفت: در عزاداري‌ها افراد را در مرحله تحريك رها مي‌كنيم و آن‌ها را به مرحله حماسه نمي‌رسانيم.

 

حجت الاسلام لطفيان ادامه داد: شناخت و انگيزه ما خوب است اما اين به تنهايي كفايت نمي‌كند و اگر اين شناخت و انگيزه منجر به حركت نشود كار ما ناقص است.

 

همه نمي‌دانند چرا امام حسين(عليه السلام) به شهادت رسيد؟

وي با اشاره به اينكه شناخت به تنهايي ميل ايجاد نمي‌كند و به تعبير ديگر در حوزه عزاداري‌ها چگونگي براي ما مفهوم پيدا كرده اما چرايي مفهوم پيدا نكرده، بيان داشت: همه مي‌دانند چگونه امام حسين(عليه السلام) به شهادت رسيد اما همه نمي‌دانند چرا اين امام بزرگوار به شهادت رسيد؟

 

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي با بيان اينكه ما در چگونگي گير هستيم اما در چرايي درگير نيستيم، عنوان كرد: به تعبيري علت و حكمت براي ما جا به جا شده علت را مي‌دانيم اما حكمت را نمي‌دانيم يا نمي‌خواهيم بدانيم چرا كه مبنايش وجود دارد اما به دنبال آن نرفته‌ايم.

 

نگرش در حوزه عزاداري مظلوم پروري است نه مظلوم ستيزي

حجت الاسلام لطفيان يادآور شد: هميشه به دنبال كار مقطعي هستيم و عزاداري و مكتب امام حسين(عليه السلام) را در 10 روز خلاصه مي‌كنيم.

 

وي با تاكيد بر اينكه نگرش ما در حوزه عزاداري مظلوم پروري است نه مظلوم ستيزي، گفت: سيدالشهدا(عليه السلام) ظلم ستيز بود و ايشان در مقابله با ظلم سرآمد است.

 

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي گريه‌مداري را يكي ديگر از آسيب‌هاي عزاداري دانست و افزود: ما فكر مي‌كنيم عزاداري به تنهايي كفايت مي‌كند در حالي كه عزاداري در پيوند با حقايقي مانند نماز، معرفت و ابراز ارادت مفهوم پيدا مي‌كند.

 

عزاداري جاي نماز و جبران برخي از اشتباهات را نمي‌گيرد؛ عزاداري رتبه آخر پاك شدن انسان‌ها است

حجت الاسلام لطفيان با اشاره به اينكه عزاداري به صورت مستقل عبادت به حساب نمي‌آيد، بيان كرد: نبايد برخي اشخاص فكر كنند عزاداري جاي نماز و جبران برخي از اشتباهات را مي‌گيرد.

 

وي با بيان اينكه عزاداري در قالب خاصي مانند نماز، رعايت اخلاق اسلامي و روزي حلال مفهوم پيدا مي‌كند، افزود: نمي‌شود روزي خود را از راه حرام كسب كرد و بعد عزاداري كنيم تا روزي ما حلال شود چرا كه عزاداري رتبه آخر پاك شدن انسان‌ها است.

 

بايد فردي كه به هيئت مي‌آيد شكرگذار باشد نه طلبكار

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي با اشاره به اينكه در صحنه‌هاي عزاداري نبايد انسان‌ها را طلبكار از خدا بار آوريم، ادامه داد: بايد به سمتي برويم كه فردي كه به هيئت مي‌آيد شكرگذار باشد نه طلبكار.

 

حجت الاسلام لطفيان با تاكيد بر اينكه در اسلام هر مستحبي كه به واجب ضرر برساند حرام مي‌شود، گفت: اگر عزاداري ما در تضاد با نماز و برخي معارف باشد مشكل در عزادري خود داريم.

 

عاشورا در ظرف امروز ريخته شود و تحليل به ما ارائه دهد

به گفته وي در حوزه عزاداري‌ها گذشته‌گرايي بيش از حد وجود دارد و زمان حال فراموش شده چرا كه دشمن گذشته دقيق ترسيم مي‌شود اما از دشمنان حال غفلت شده است.

 

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي با بيان اينكه بايد عاشورا در ظرف امروز ريخته شود و تحليل به ما ارائه دهد، اظهار كرد: عمر سعد يكي بود، رفت... شمر يكي بود، رفت... بايد كسي كه امروز در برابر دين خدا صف آرايي مي‌كند را براي جامعه ترسيم كنيم.

 

حجت الاسلام لطفيان با اشاره به اينكه در حال حاضر آه و آهن جايگزين يكديگر شده‌اند، بيان كرد: برخي فكر مي‌كنند هر چه آهن بيشتري بردارند مقرب‌تر هستند اما نمي‌گويند هر چه آه عميق‌تر و بيشتري براي آنچه بر سر جبهه حق آمده، داشته باشيم عزاداري ما باارزش‌تر است.

 

جايگزيني مستمع مداري به جاي وظيفه مداري در هيات عزاداري‌ها

به گفته وي در هيات عزاداري‌ها به جاي وظيفه‌مداري به سمت مستمع مداري در حركت هستيم و مي‌گوييم مستمع از چه خوشش مي‌آيد اما نمي‌گوييم رسالت ما چيست.

 

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي سياست‌گريزي را از آفت‌هاي مجالس عزاداري عنوان كرد و افزود: بسياري از افراد مي‌گويند صرفاً تاريخ بخوانيم اين كه اقتضاعات و شرايط حال كشور و نظام ولايي چيست، خيلي به ما ربطي ندارد.

 

براي نظام اسلامي كه مكتب حسيني را احيا مي‌كند، چه كرده‌ايم؟؟

حجت الاسلام لطفيان با بيان اين سوال كه اگر امروز امام حسين (عليه السلام) بود ما چه مي‌كرديم، ادامه داد: مگر فرياد نمي‌زنيم كه اي كاش در كربلا با امام بوديم پس حالا براي نظام اسلامي كه مكتب حسيني را احيا مي‌كند، چه كرده‌ايم؟؟

 

وي با تاكيد بر اينكه تاريخ در پرتو قرآن عظمت پيدا مي‌كند، گفت: ما بايد در پرتو معارف بسياري از كاركردهاي اجتماعي را به جامعه منتقل كنيم اما امروز مساجد و هيات مذهبي چقدر كاركرد اجتماعي پيدا كرده؟؟ تا بحث ازدواج آسان به ميان مي‌آيد، مي‌گوييم دولت چه كاري انجام داده است.

 

مساجد و هيات مذهبي در گذشته پايگاهي براي ازدواج جوانان بوده است

مديركل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي با يادآوري اينكه در گذشته مساجد و هيات مذهبي پايگاهي براي ازدواج جوانان بود، بيان كرد: اما امروز حاضر هستند در يك اتاق كوچك در محضر عقد كنند اما حاضر نيستند در مسجد كه بهترين زيبايي و بركت را دارد عقد كنند.

 

حجت الاسلام رضايي متذكر شد: در نگرش، ذائقه و سليقه فرهنگي جامعه مشكل وجود دارد.

 

به گفته وي نهاد مدني هيات بايد به اين نتيجه برسد كه آسيب‌ها را از حوزه خود خارج كند و اين وظيفه شوراي هيات و كانون مداحان است.

 

پايان پيام/

 

گفتگو: زهرا مهرور

 

کد خبر 414417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha