منبر و خطابه زمینه ساز بیدارگری امت بعد از واقعه کربلا شد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ادیب یزدی با اشاره به اهمیت نقش منبر و خطابه بعد از واقعه عاشورا گفت: امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) با بهره گیری از جایگاه منبر ابعاد درس آموز واقعه عاشورا را برای مردم تبیین کردند.

حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی، کارشناس دینی به تبیین جایگاه منبر و خطابه بعد از واقعه عاشورا پرداخت و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: تاثیر نهضت فراگیر، گسترده، عظیم،عمیق و همه جانبه عاشورادر تمام ابعاد زندگی مسلمانان قابل احصاء و مشاهده است.

 

وی بیان کرد: از جمله تحولاتی که بعد از نهضت حسینی حاصل شد تقریر و کمال خطابه، منبر و جایگاه تبلیغ و کیفیت تبلیغ بوده است. یکی از این مواردی که لازم است در اهمیت جایگاه منبر و خطابه بیان شود این بود که حضرت امام حسین(ع) در چهار ماه و اندی  قبل از حرکت به عراق هر روز بر فراز کوه صفا می رفتند و سخنان روشنگرانه ای را برای حجاج و امت اسلام بیان می کردند که این بیان کاملا صادقانه از روی انگیزه های خاص فردی و یا انگیزه های طائفه ای نیوده است و صرفا برای انطباق امت برای متوجه کردن تکالیفشان بیان شد و نشان می داد که منبر باید برخوردار از اطلاع رسانی به موقع، مبین مسایل روز از صداقت و برخوردار از ریشه های خردمندانه و مبتنی بر قرآن و سنت پیامبر و سیره امیرالمومنین (ع) باشد و باید گفت که این موارد خطوطی است که از فرمایشات حضرت ابا عبدالله در مکه قابل برداشت است.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی گفت: بعد از واقعه کربلا امام حسین(ع) با خون خودشان زمینه تبلیغ و بیدارگری را برای امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) فراهم کردند که قبل از آن سابقه نداشت زیرا برای مردم این سوال مطرح بوده است که حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) برای چه کشته شده است. در چنین شرایطی امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) دو عنصر عظیم تبلیغ با بهره گیری از جایگاه منبر و خطابه در جهت آگاهی سازی و بیداری مردم به ویژه در منطقه شام که پایگاه اصلی بنی امیه و منبع سم پراکنی و شیطنت ها بودند، استفاده کردند.

 

وی گفت: از سال 20 هجری که یزید اول و بعد از آن  معاویه و بعد از آن یزید دوم سر کار آمدند، امواج طولانی و عظیم علیه آل الله فرود آمد و حکومت بنی امیه با استفاده از افراد گمراه و درباری توانسته بودند جو را کاملا در دست بگیرند و حتی شهادت ابا عبدالله را توجیه کنند و آن را یک پیروزی بزرگ بر خودشان بدانند در چنین شرایطی امام سجاد (ع) با نبوغ تبلیغی و اطلاع رسانی و بیدارگری امت را بیدار کردند و ابعاد برجسته مبارزات واقعه کربلا را به همگان روشن کردند. در واقع حرکت و تبلیغ امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) فصل تکمیلی قیام حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بود.

 

وی اظهار کرد: در واقع تبیین واقعه کربلا از زبان امام سجاد (ع) در مسجد اموی، فصل مهمی در واقعه کربلا بود حضرت سجاد(ع) وقتی دیدند که وعاظ و سلاطین دستگاه خبثت علیه امیرالمومنین (ع) و امام حسن (ع) و امام حسین (ع) نکات زشتی را بیان کردند با وجود آنکه در غل و زنجیر بودند، فرمودند به من اجازه بدهید از این تخت و چوب بالا بروم، به منبر می گویند تخت و چوب. زیرا که در منبری که به امیرالمومنین (ع) و امام حسن (ع) و امام حسین (ع) اهانت شود، منبر نیست و امام سجاد (ع) نشان دادند آنچه که باید در منبر بیان شود همان مباحثی باید باشد که توسط پیامبر اکرم(ص) مورد توجه بود و آن هم بیان حقایق بود و این تعهد جدیدی به مبلغین و وعاظ نشان می دهد که منبر باید جای بیان حقایق و راستی ها و مطالب حق باشد و اگر در ترویج باطل باشد جایگاهی ندارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 414826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha