احتمال ابتلا به تنبلي چشم در كودكان نارس بيشتر است

خبرگزاری شبستان: معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت: تحقيقات نشان مي دهد احتمال ابتلا به تنبلي چشم در كودكاني كه نارس متولد شده اند نسبت به ساير كودكان 30درصد بيشتر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومي بهزيستي استان زنجان، گل نساء آقا محمدي، معاون پيشگيري بهزیستی استان زنجان اظهار کرد: رشد و تكامل مركز بينايي در مغز از دوران جنيني تا حدود 10سالگي ادامه مي يابد كه حداكثر رشد آن تا پنج سال اول پس از تولد است.

 

معاون پيشگيري بهزيستي استان زنجان افزود:در تكامل طبيعي دستگاه بينايي از دوچشم سالم دو تصوير در محل قشر مغز تشكيل مي شود كه اين دوتصوير بر روي هم انطباق مي يابد و كودك سالم فقط يك تصوير را مي بيند.

 

وي با اشاره به رشد و تكامل طبيعي دستگاه بينايي اظهارداشت: هر عاملي كه باعث اشكال ديد در يك يا دوچشم شود رشد و تكامل طبيعي دستگاه بينايي را متوقف مي كند و در نتيجه در قشر مغز دو تصوير يكسان ايجاد مي شود كه يكي از آنها طبيعي و ديگري مبهم است.

 

آقامحمدي با تأكيد بر پيشگيري از مشكل بينايي كودك ابراز داشت:امكان دارد چشمي كه از نظر ظاهري كاملا"سالم است بينايي كامل و طبيعي نداشته باشد و به اصطلاح پس از مدتي تنبل شود و به همين دليل معاينه چشم ضروري است.

 

وي از والدين خواست به سنين طلايي زير پنج سال توجه کنند و اگر كودك آنها به كاهش ديد در يك يا هر دوچشم دچار شده است و يا از عينك استفاده مي كند سريعا"جهت معاينه چشم به پايگاه هاي بهزيستي مراجعه کنند.

 

آقامحمدي با اشاره به اجراي برنامه پيشگيري از تنبلي چشم در پايگاه هاي بهزيستي استان زنجان خاطر نشان كرد: در حال حاضر شيوع تنبلي چشم در جهان نزديك به5درصد است كه در سنين 4تا6سال شايع تر مي باشد.

 

وي نكته مهم در درمان تنبلي چشم را سن كودك عنوان نمود و تصريح كرد: هرچه سن كودك كمتر باشد شانس درمان بيشتر و مدت درمان كوتاهتر است و هرچه درمان چشم تنبل ديرتر شروع شود احتمال به دست آوردن بينايي كامل كمتر است.

 

گفتني است، برنامه پيشگيري از تنبلي چشم از اول آبانماه در كليه مهدهاي كودك و پايگاههاي بهزيستي آغاز شده و والدين مي توانند با كودك 3تا6سال خود جهت معاينه به اين مراكز مراجعه کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 415489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha