مسجد ظرفیت گرانبهایی است که اهل فکر از آن باخبرند

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تاکید بر لزوم احیای کارکردهای مساجد اظهار کرد: مساجد ظرفیت گرانبهایی است که اهل فکر از آن باخبرند اما گسترش کارکردهای متعدد مساجد نیازمند برنامه ریزی جدی است

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها با شعار «رسانه، آزادی مسئولانه» عصر دیروز، شنبه 17 آبان در محل مصلی بزرگ امام خمینی(ره) افتتاح شد.

 

بر پایه این گزارش، حجت الاسلام «حمیدرضا ارباب سلیمانی»، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طی برپایی این رویداد فرهنگی با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان به سوالات خبرنگار شبستان پاسخ گفت.

مشروح این گفت وگو از نظرتان می گذرد:

 

- به عنوان اولین سوال نمایشگاه امسال را چگونه دیدید و اساسا ارزیابی تان از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها چیست؟

به نظر تلاش شده است که در نمایشگاه بیستم رسانه های حوزه دین با یکدیگر تعامل و آشنایی بیشتری داشته باشند و این امر ابتکاری است که در فضای نمایشگاه احساس می شود.

اما در این میان به نظر من مهم تر از همه جایگاه رسانه ملی است که باید بتواند در حوزه نمایشگاه مطبوعات نقش ایفا کند، به تعبیر من رسانه ملی باید موذنی باشد که به موقع اذان بگوید تا مردم مطلع شده و به نمایشگاه بیایند چراکه ظرفیت نمایشگاه برای بازدید مردم است و فقط برای خواص تعریف نشده است، ضمن اینکه چنین فضایی سبب می شود که مردم بتوانند از ظرفیت های موجود در نمایشگاه بهره بگیرند و ارتباط دائمی میان مردم و رسانه برقرار شود.

به بیان دیگر نمایشگاه نقش پیوند بین دولت و مردم را دارد و می تواند این جایگاه را مستحکم کند، از سوی دیگر بعضا آسیب هایی هم در رسانه ها وجود دارد که مردم می توانند با حضور در نمایشگاه و دیدار با مسئولان هر بخش دیدگاه های خود را مطرح کنند. بنابراین تصور می کنم گام اول در راستای معرفی هرچه بیشتر نمایشگاه دعوت از مردم به حضور در نمایشگاه مطبوعات است و گام دوم برنامه ریزی برای این حضور است چراکه در ایام محرم قرار داریم و مردم سرگرم محافل دینی خود هستند بنابراین اختصاص نشست ها و دعوت از سخنرانان در نمایشگاه مطبوعات نظیر آنچه که در نمایشگاه قرآن وجود دارد سبب می شود تا مردم بتوانند از بیانات برخی شخصیت های مطرح استفاده کنند.

 

در واقع باید تلاش کنیم تا آنجایی که امکان دارد نقاط اتصال مردم را با رسانه افزایش دهیم و این امر رسالتی برای نمایشگاه مطبوعات محسوب می شود که همه ما در آن سهیم هستیم؛ خوشبختانه امسال در بخش رسانه های دینی خبرگزاری شبستان جایگاه فضایی خوبی را دارد و در این فرصت از اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و به ویژه کانون های استان تهران دعوت می کنیم که در نمایشگاه حضور یابند و دیدگاه های خود را به ما منتقل کنند.

 

امسال در نمایشگاه بیستم، کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نشریات تخصصی و تجربی خود را عرضه کرده است؟

برنامه ریزی ویژه ای برای نشریات تجربی نبوده است، آنچه که اهمیت دارد حضور در صحنه است زمانی که به استان ها سفر می کنیم می بینیم که نشریات مستقل به همت بچه های مسجدی سر و سامان یافته و فعال اند و هر هفته مطالب جالبی ارایه می شود.

 

تصور می کنم اگر بتوانیم در جشنواره نشریات تجربی که امسال در دستور کار حوزه معاونت فرهنگی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد قرار گرفته است فعالیت این نشریات را افزایش داده و انسجام بیشتری در این گروه از نشریات ایجاد کنیم همچنین نسبت به فعالیت های آنان شناسایی دقیقی داشته باشیم می توانیم این بخش که در واقع یک بخش صد در صد مردمی است مورد حمایت قرار داده و گامی بزرگ برداریم.

 

امروز کانون های فرهنگی به عنوان مراکز تاثیرگذار در حوزه های فرهنگی دینی تبدیل و فعالیت های این کانون ها به اندازه ای گسترده شده است که در حال حاضر هجده هزار کانون در کشور فعالیت دارد و حدود دومیلیون نفر با این کانون ها ارتباط دارند، شما در بخشی از صحبت های خود عنوان کردید که به دنبال انتقال تجربه کانون ها به سایر کشورهای اسلامی هستید، در این رابطه توضیح بیشتری دهید.

 

من معتقدم همان طور که مساجد در ثبوت انقلاب نقش داشتند در صدور آن نیز نقش دارند بنابراین بعد از گذشت 35 سال رسانه مسجد می تواند نقش خوبی را در راستای حفظ و گسترش این دستاوردها ایفا کند پس اگر بتوانیم حداقل با برنامه ریزی با کشورهای مسلمان شبکه ملی و جهانی مساجد را شکل دهیم در آن زمان می توانیم از ظرفیت مسجد برای پیشبرد اهداف اسلام در این مقطع حساس بهره بگیریم.

 

باید توجه داشته باشیم که تلاش دشمن بر تخریب مساجد متمرکز شده است،  گاهی فیزیک مسجد را هدف قرار می دهند و کاری می کنند که مسجد از خاصیت بیفتد بنابراین باید فرهنگ مسجدسازی را در جامعه ترویج کنیم، بر اساس آماری که سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام کرده است در حدود 72 هزار مسجد در کشور کم داریم که جبران این کمبود نیازمند برنامه ریزی و مشارکت خیرین است.

 

ما نیازمند اقدامات حساب شده در حوزه مسجد هستیم و در همین مجال جا دارد که اشاره به نقش مجلس و دولت در برنامه ششم در راستای آبادانی مساجد داشته باشم چرا که نقش تعیین کننده دارند، باید لحاظ شود که در حوزه آبادانی مساجد چه طرحی در حوزه مسجد داریم که باید در برنامه ششم در راستای رفع این کمبودها لحاظ شود.

 

بنابراین ساخت مسجد از نظر فیزیکی و همچنین از سوی دیگر احیای کارکردهای مساجد مساله ای است که باید به آن توجه داشته باشیم، دشمن نمی خواهد این اتفاق بیفتد ولی یکی از ظرفیت هایی که بعد از دوران جنگ در ایران تجربه شد و اثرگذار هم بود ایجاد کانون های فرهنگی هنری بود که تا پایان امسال به بیست هزار پایگاه می رسد. آنچه که مسلم است استفاده از ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است و در این راستا باید از امکانات و ابزار لازم از جمله ظرفیت های قانونی در برنامه سال 94 و برنامه ششم توسعه استفاده کنیم تا این پتانسیل تقویت شود.

چندی قبل یکی از شخصیت های نظام با سیدحسن نصرالله دیدار داشت و ایشان از آن شخصیت ایرانی درخواست می کند که تجربیات ایران در حوزه پاتوق های فرهنگی کنار مسجد(منظور کانون های فرهنگی هنری مساجد) به لبنان منتقل و استفاده شود.

موضوع آن است که تجربه این کانون ها از مصادیق احیای کارکردهای مساجد است.

در واقع باید تلاش شود که از ظرفیت های مختلف برای احیای کارکردهای مساجد بهره گیری شود، اخیرا در مجلس طرحی در مورد مسجد به تصویب رسیده است که اگر در صحن علنی رای بیاورد گامی رو به جلو محسوب می شود.

 

این طرح که اشاره داشتید شامل چه مواردی می شود؟

 

این طرح به موضوع پیشتیبانی و فیزیک مسجد توجه دارد و تلاش دارد در حوزه عمران و آبادانی ظاهری مسجد فعالیت کند، پیشنهاد این طرح آن است که سازمان اوقاف در این حوزه نقش آفرین باشد و سایر دستگاه هایی که به نوعی در مسجد دخالت دارند به عنوان کمک و همیاری در کنار سازمان اوقاف باشند .

 

در مجموع با این طرح می توانیم شاهد باشیم که مساجد آمادگی لازم را برای پذیرش نمازگزاران داشته باشند، چراکه گاهی دیده می شود مردم از سر دلسوزی مسجدی را می سازند اما از استحکام کافی برخوردار نیست و بعد از چندی از میان می رود. اگر این طرح در صحن علنی مسجد رای بیاورد گام مثبتی در حوزه مساجد است، در این راستا ما نیز به کمیسیون فرهنگی دعوت شده ایم تا نظرات خود را در این راستا ارایه کنیم.

 

مسجد پتانسیلی گرانبها اما ناشناخته ای است و تنها متفکران حقیقی از این ظرفیت مطلع اند. در نقطه مقابل دشمنان ما تلاش در تخری این مکان دارند، پس باید این پایگاه را مغتنم شمرده و تلاش کنیم که بر اعتلای آن بیفزاییم. معتقدم عمران و آبادانی مسجد زمانی اتفاق می افند که نقش جوانان را در مسجد پررنگ تر ببینیم چراکه جوانان موتور متحرک جامعه هستند و اگر هرجا نقش یابند کار بهتر از قبل پیش خواهد رفت.

پایان پیام/

 

کد خبر 415754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha