تحقق زمین پاک و آسمان آبی با مشارکت شهروندان و مدیریت شهری منطقه 10

خبرگزاری شبستان:قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، تفکیک زباله از مبدا را برای حفظ طبیعت و محیط زیست و تحقق زمین پاک و آسمان آبی را با جلب مشارکت شهروندان یکی از سیاست های مدیریت شهری دانست که می توان تحت عنوان مدیریت جهادی در مدیریت جهادی به آن پرداخت.

به گزارش  خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 10، جلسه هم اندیشی تفکیک زباله از مبدا با حضور منصور باقرصاد قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، عباس ندرلو قائم مقام منطقه، حسین جعفری قائم مقام مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، معانین امور شهری و محیط زیست، معاونین امور اجتماعی و فرهنگی، شهرداران نواحی و جمعی از مدیران و کارشناسان مناطق 9 و 10 در سوله بحران منطقه 10 برگزار شد.
در ابتدای این مراسم عباس ندرلو قائم مقام منطقه ضمن خیر مقدم به مدعوین، با بیان این که تفکیک زباله از مبدا یکی از دغدغه های امروز شهر تهران است گفت: امروزه زباله‌هاي شهري يكي از بارزترين معضلات بهداشتي و زيست‌محيطي به حساب مي‌آيند که عدم توجه به آن باعث نابودی کره زمین می شود و امیدواریم بتوانیم با توجه به احکام، احادیث و قرآن و با مديريت عاقلانه، همکاری شورایاری ها و جلب مشارکت شهروندان و آگاه سازی آنان نسبت به نقش خود که تولیدکنندگان اصلی زباله هستند، پسماند‌هاي مخرب شهري را به فرصتي طلايي براي شهر تبديل کنیم و زمین را پاک و پاکیزه تحویل آیندگان بدهیم.
در ادامه منصور باقرصاد قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران با تاکید بر اهمیت حفاظت از محیط زیست شهری به عنوان یک اصل اساسی و تاثیر راهکارهای مدیریتی در خصوص زباله های شهری گفت: با توجه به اثرات آلودگی ناشی از زباله و هزینه های اضافی ناشی از جمع آوری، حمل و نقل، دفع و دفن، این مساله حائز اهمیت بوده و طرح تفكيك و بازيافت زباله‌ها علاوه بر آن‌كه مي‌تواند شهر را از آلودگي‌هاي زيست‌محيطي نجات دهد، در رونق بخشيدن به اقتصاد شهري هم تاثيرگذار خواهد بود.
وی افزود: اجراي طرح تفكيك پسماندها در مبدا، با اهداف ارتقاء فرهنگ زيست محيطي در بين تمامي اقشار شهروندان جهت كاهش توليد پسماندها از طريق الگوي صحيح مصرف و جلب همكاري عمومي خصوصا مشارکت آگاهانه و داوطلبانه افراد تاثیر گذار، شورایاری ها، سمن ها و سازمان های مرتبط مي تواند تاثير مطلوبي بر چرخه بازيافت و حفظ محيط زيست كشورمان داشته باشد و موفقیت آن مستلزم مشارکت هر چه بیشتر شهروندان در بخش های خانگی، اداری و تجاری است.
باقرصاد خاطر نشان کرد: میزان زباله جمع آوری شده بالغ بر 8 هزار تن است که با صرف چندصد میلیارد تومان انتقال و پردازش می شود و بر طبق آنالیز انجام شده، 4 هزار تن پسماند خشک و 4 هزار تن پسماند تر که قسمت اعظم آن شیرابه است تولید می شود و اثرات مخربی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد.
وی تفکیک زباله از مبدا را وظیفه شرعی و قانونی برشمرد و افزود: زباله می تواند در چرخه اقتصاد ملي کشورها به عنوان يک منبع توليد درآمد و اشتغال نقش تعيين کننده داشته باشد و درک ارزش کار توسط شهروندان به همراه بهره برداری بهینه از امکانات و برنامه ریزی صحیح و تلاش برای بازیافت معادل خواهد بود با ساخت یک ریجکت سوز یا هاضم که مستلزم پرداخت درآمد یک سال منطقه است.
 باقرصاد نقش تمامی اعضا جامعه را در تحقق این امر موثر دانست و افزود: چیزی غیرقابل بازیافت نداریم مگر این که به زمین آسیب برساند همه ما در قبال تولیدات و عرضه آن به شهروندان مسئولیم و شهروندان با تغییر سبک زندگی و عدم مصرف محصولات مخرب، تولید کننده را به سمت تغییر محصول  سوق می دهند.
وی در ادامه بر حضور میدانی مدیران ارشد شهری و استفاده از سیاست های تشویقی تاکید کرد.
این گزارش می افزاید در این برنامه حسین جعفری قائم مقام مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران حوزه اصلی فعالیت را در قالب اصلاح الگوی مصرف، تقلیل پسماند و تفکیک از مبدا برشمرد و گفت: یکی از رویکردهای جدید مدیریت شهری علاوه بر تغییر کالبد، تغییرات هویتی و فرهنگی است به طوری که همپای پیشرفت کالبدی تغییرات محسوسی رفتاری داشته باشیم که این امر با تغییر نگرش مردم به مقوله زباله و پسماند و کمک نهادهای مردمی که ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند محقق می شود.
وی یکی از اقدامات موثر در مدیریت پسماند را بهره وری و معرفی آن به مردم خواند و افزود: تاکنون 2 اقدام اساسی برای استحصال انرژی در قالب تولید برق به روش هاضمه که روزانه ساعتی 2 مگابایت برق تولید می شود  و ریجکت سوز که در ماه آینده به ظرفیت برق اضافه می شود و این مقدار از 300 تن زباله شامل می شود.
جعفری با اشاره به مصرف روزانه هزار تن سبزیجات در تهران که 60درصد آن دور ریخته می شود اظهار داشت: اگر خرید ما متناسب و به میزان کافی باشد هم هزینه کمتری می کنیم و هم دورریز آن کمتر می شود بر همین اساس سازمان مدیریت پسماند به دنبال تغییر الگوهای تولید، خرید، مصرف و دفع پسماندهای مردم تهران است.
قائم مقام سازمان مدیریت پسماند تهران آموزش را در این رابطه مهم دانست و گفت: آموزش به مردم و تفکیک زباله از مبداء تاثیر به سزایی در مدیریت پسماند دارد به عنوان مثال اگر مردم از انتقال زباله های خیس اجتناب کنند 10 درصد از وزن زباله ها کاهش می یابد.
وی یکی از راه های پررنگ کردن حضور مردم در این اقدام را ضرورت فرهنگ سازی و حرکت به سوی ترویج گفتمان تحت عنوان منزلت و قبح اجتماعی با نگاه اقتصادی، زیست محیطی، سلامت و بهداشت برشمرد و افزود: باید مردم بازیافت زباله را به عنوان سرمایه ملی و منزلت و دفع غیر اصولی آن را قبح بدانند و  تحقق این امر مستلزم همکاری و مشارکت نهادهای مردمی مانند سمن ها و شورایاری ها می باشد.
پایان پیام/
کد خبر 415922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha