توجه به روستائیان و کشاورزان لازمه رسیدن به اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری شبستان: فرماندارعلی آباد کتول با بیان اینکه بخش عمده نیازهای جامعه به کشاورزی وابسته است و کشاورزان نیز بیشتر از قشر روستایی هستند، گفت: رسیدگی و برطرف ساختن مشکلات کشاورزان و روستائیان لازمه تحقق شعار اقتصاد مقاومتی است.

احمد تجری، فرماندار شهرستان علی آباد کتول، با تاکید بر لزوم تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: عمده نیازهای جامعه در حوزه کشاورزی برآورده می شود و لازمه رسیدن به یک جامعه توسعه یافته و خود اتکایی اقتصادی، ایجاد توسعه در بخش کشاورزی است.

 

وی افزود: برای خروج از اقتصاد وابسته به نفت لازم است در حوزه کشاورزی رسیدگی و سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم و از آنجایی که بخش عمده ای از کشاورزان, از جامعه روستایی هستند لذا رسیدگی به این قشر زحمتکش در راستای رسیدن به شعار اقتصاد مقاومتی امری ضروری است.

 

تجری با اشاره به مشکلات روستائیان درحوزه کشاورزی اظهار داشت: در عصر حاضر، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دستگاه ها و ادوات پیشرفته کشاورزی که در دنیا در حال تولید و بهره برداری است، لازم است برنامه ریزی های ما در حوزه کشاورزی با توجه به شرایط روز باشد.

 

تقسیم اراضی بین خرده مالکان مشکل عدیده حوزه کشاورزی است

وی در ادامه گفت: یکی از مشکلات کشاورزان ما، تقسیم اراضی در بین ورثه است که زمین های 4 الی 5 هکتاری بین ورثه تقسیم می شود که نمی توان از امکانات مدرنیزه روز در این اراضی بهره گرفت و با این رویه نمی توانیم از سیستم های آبیاری و یا بیولوژیک استفاده کنیم که این مسئله باید در سطح کلان حل شود.

 

فرماندار شهرستان علی آباد کتول همچنین تصریح کرد: مسئله دیگری که حائز اهمیت است، بحث فرسایش خاک است که برگرفته از عدم وجود سیاست های کشت در کشور است.

 

تجری اضافه کرد: به خصوص در استان ما زمانی که کشاورز واقعا گرفتار است و نیاز به پول دارد ناچاراست، پس از جمع آوری محصول کشت بهاره، به کشت تابستانه مبادرت کند و با توجه به رویه ای که در گذشته با آبیاری سنتی داشته ایم، خاک منطقه را هم از دست داده ایم و متاسفانه تاکنون، در کشور شاهد هیچ گونه اقدامی در این زمینه نبوده ایم.

 

وی در بیان مشکلات کشاورزان گفت: امروز در دنیا قیمت محصولات کشاورزی پایین است و این در حالی است که یک کشاورز توسعه یافته در هکتار 12 تن گندم برداشت می کند ولی کارورز ما 3 تن برداشت می کند که مقرون به صرفه نیست.

 

فروش اراضی کشاورزی به غیر کشاورزان از آسیب های بزرگ است

تجری خاطر نشان کرد: اگر نگاهی به گذشته نه چندان دور داشته باشیم بسیاری از زمین داران زمین های خود را فروخته اند، زیرا کشاورز ما با اولین حادثه یا مشکلی، شکست می خورد و متاسفانه امروزه افرادی که پول شویی می کنند و اصلا کشاورز نیستند زمین های کشاورزان را خریداری می کنند و این خریداران همه دو شغله هستند و به میزان محصول و کیفیت کشاورزی هم فکر نمی کنند که آسیب بزرگی در حوزه کشاورزی است.

 

فرماندار علی آباد کتول با بیان اینکه انتظار داریم دولت ما را ببیند و با دنیا مقایسه نکند، تصریح کرد: با توجه به اینکه رهبرمعظم انقلاب(مد ظله العالی) تاکید فراوانی بر اقتصاد مقاومتی دارند و اقتصاد مقاومتی هم نگاهش به روستاهاست، لذا لازم است که به روستاها توجه ویژه ای شود.

 

علی آباد کتول از لحاظ بیکاری رقم بالایی دارد

وی افزود: در شهرستان علی آباد کتول، کشاورزان ما در کشت گندم رتبه دوم و در کشت توتون رتبه اول را دارند، اما متاسفانه بیکاری ما از رقم بالایی برخوردار است و صنایع وابسته به کشاورزی هم به اینجا نیامده و زمین های کشاورزی هم به قطعات کوچک تقسیم شده است که برای خانواده مقرون به صرفه نیست.

 

لزوم مکانیزه شدن کشاورزی در علی آباد کتول

فرماندار علی آباد کتول همچنین گفت: در بحث مکانیزاسیون، شهرستان ما به تراکتورهای پیشرفته نیاز دارد که  در حال حاضر قیمتی بالای یک 100میلیون تومان دارند و کشاورزانی که 4 الی 5 هکتار زمین دارند نمی توانند خریداری کنند و با توجه به مشکل فرسایش خاک، لازم است از این دستگاه های پیشرفته در جهت تقویت خاک و شخم زمین با کاه و کلوش اقدام کنیم، اما با این رویه فعلی کشاورزان مجبورند به تراکتورهای قدیمی روی آورند.

 

وی اذعان داشت: کشاورزان ما با توجه به آفاتی که به مزارع سویا و غیره وارد شده است،عیب را در بی کیفیت بودن سموم می دانند که باید در این زمینه پیگیری های لازم صورت گیرد و در جهت آبیاری و انتقال آب هم بهتر است از لوله کشی و انتقال آب از زیر زمین استفاده کنیم تا از میزان آب موجود حداکثر استفاده را ببریم.

 

کاهش نرخ شیر و قیمت بالای علوفه، گاوداری ها را در آستانه ورشکستگی قرارداده است

تجری در بیان مشکلات دامداران و مرغداران، حمایت از این قشر را لازم دانست و گفت: مرغداران ما دچار مشکلات زیادی شده و در حال ورشکستگی هستند و گاوداری ها هم با توجه به هزینه علوفه و پایین بودن قیمت شیر برایشان مقرون به صرفه نیست و باید برای رسیدگی به امورات این قشر تولید کننده جامعه چاره اساسی کرد.

 

وی گفت: بانک ها برای دریافت معوقات به کشاورزان فشار زیادی می آورند و این موجب شده است که دغدغه آنها بیشتر شده و در راه تولید ناتوان بمانند و لذا لازم است در سالی که به سال عزم ملی و مدیریت جهادی مزین شده است برای تحقق منویات مقام معظم رهبری برنامه ریزی و تلاش بیشتری کنیم.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 416056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha