به گزارش خبرگزاری شبستان،در سفری که اخیرا فواد معصوم رئیس جمهوری عراق به عربستان سعودی داشت مسئولان سعودی بر همکاری امنیتی با همتایان عراقی خود تاکید کردند و علت دیدارهای فراوان رئیس جمهوری عراق با خالد بن بندر بن عبدالعزیز رئیس دستگاه اطلاعات عربستان همین بود.
ابوبکر البغدادی سرکرده داعش نگرانی عراق و عربستان را هنگامی که در پنجشنبه گذشته نوار صوتی بیرون داد مضاعف کرد.وی در این نوار نظام سعودی را هدف قرار داد و آن را سر افعی نامید و از مردم عربستان خواست که علیه آن قیام کنند.وی شیعیان عربستانی را رافضی خواند.
مقامات سعودی در ائتلاف بین المللی ضد داعش مشارکت دارند و هواپیما ارسال کرده اند و این سبب شده است که با داعش رخ به رخ شوند به ویژه که این گروهک در عربستان و جوانان افراطی آن پایگاه دارد.
استراتژی داعش در برخورد با دولت اسلامی و کیفیت رویارویی با آن در دو بخش است؛نخست تشدید فعالیت های نظامی در چارچوب ائتلاف آمریکا و عادی سازی روابط امنیتی، سیاسی و اقتصادی با همسایه عراقی خود و دیگری بهبود رفتار با اقلیت شیعه است.
در واقع عربستان که در بی ثباتی در عراق و سوریه نقش غیر قابل انکاری دارد هم اینک از سوی گروهکی تهدید می شود که به رشد و نمو آن کمک کرده است.مقامات سعودی هرگز تصور نمی کردند که داعش غیر قابل مهار شود.
پس از اخباری که رسانه ها از کشته شدن و زخمی شدن ابوبکر البغدادی منتشر کردند به ناگاه نوار صوتی از وی پخش شد که در آن سعودی ها را تهدید کرد.
عبدالباری عطوان درباره این سخنان البغدادی نوشته است: زمانبندی این حضور وی بسیار سریع انجام گرفت، حتی بسیار سریع تر از پیش بینی بسیاری از تحلیلگران انجام گرفت، وی در این سخنان نه تنها به شایعه های مربوط به کشته شدنش پاسخ داد بلکه وی راهبرد دولت اسلامی را و مقصود و اهدافش در طول مدت ماه ها و سال های آینده را هم تشریح کرد، مساله ای که ما را به یاد نوارهای اسامه بن لادن سرکرده سازمان القاعده می اندازد نوارهایی صوتی و تصویری که در آن زمان هر از چندگاهی منتشر می کرد، و از طریق این نوارها به پیروانش راهنمایی و خط مشی می داد.
این بار سرکرده دولت اسلامی به نظر می رسد از روی عمد و با منظور اقدام به انتشار نوار و پیام صوتی کرده است و دلیل آن هم مسائل امنیتی بوده است چرا که نوارهای ویدیویی از سوی گروه های کارشناسی مورد ارزیابی قرار می گیرد و ممکن است بتوانند محل حضورش را از این طریق کشف کنند، و حتی نواع دستگاه های تصویربرداری را شناسایی کنند، البته باید در خصوص البغدادی این نکته را متذکر شویم که وی هم همچون اسامه بن لادن از استفاده از دستگاه های ارتباطات و تماس الکترونیکی به صورت جدی دوری می کند از این رو از رایانه و تلفن همراه استفاده نمی نماید، او بیشتر کارهای خود را از طریق پیام های شفاهی و نوشتاری که از طریق فرستادگانی برای هوادارانش حمل می شوند استفاده می کند، این پیام ها به میدان های جنگ و دیگر مکان ها ارسال می شوند، تا از این طریق هرگز پیام ها مورد ره گیری و رصد از سوی سرویس های اطلاعاتی غربی و آمریکایی قرار نگیرند، چرا که هواپیماهای جاسوسی و جاسوسان آنها در تمام مناطق به صورت شبانه روز فعال هستند و در تعقیب وی به سر می برند، آنها به دنبال البغدادی هستند.
عطوان با اشاره به پیام های این نوار صوتی برای سعودی ها آورده است: البغدادی عربستان را " سر افعی و خانه دردها " دانسته است، به این دلیل می توان اکنون متوجه شد به چه دلیل مقامات سعودی اخیرا ً حالت فوق العاده امنیتی را در سراسر این کشور اعلام کرده اند، چرا که بیم دارند حملات آغاز شود، هم اکنون بیش از سی هزار نیروی نظامی ارتش عربستان با تمام تجهیزات و سلاح جنگی خود در مرزهای شمالی این کشور در جنوب عراق مستقر شده اند و در رفحه و عرعر هم اکنون استقرار یافته اند.
وی می نویسد: این یک بیانیه اعلام جنگ است که در آن اولویت ها مشخص شده و دشمنان را وعده می دهد، و هدف از آن بالا بردن سطح آمادگی جنگجوبان و دادن روحیه به آنها در جبهه های مختلف است و از این طریق سعی کرد برنامه های ائتلاف برای مبارزه با دولت اسلامی را شکست خورده نشان دهد، ائتلافی که هم اکنون در حال بمباران مراکز دولت و تجمع های آنها در سوریه و عراق است.پیش بینی البغدادی مبنی بر آغاز نبرد زمینی با جنگجویان دولت از نظر من یک پیش بینی درست است و به نظر می رسد گام های آینده را به درستی مورد نظر قرار داده است چرا که اکثر تحلیلگران مسائل نظامی در دولت آمریکا به این باور رسیده اند که صرف حملات هوایی ارتش آمریکا به دولت اسلامی نمی تواند مثمر ثمر قرار گیرد.
به عقیده عبدالباری عطوان، سخنرانی البغدادی که می توان آن را اولین سخنرانی ابوبکر البغدادی بعد از سخنانش از منبر مسجد النوری الکبیر در موصل بعد از اشغال این شهر در عراق مهم دانست را باید جدی تلقی کرد چرا که وی به وضوح سیاست های آینده خونین دولت اسلامی خود را بیان کرده است، او سیاست های منطقه ای را هم مشخص کرده است که البته می توان باعث تغییر بسیاری از معادله های منطقه ای و بین المللی و البته می تواند منجر به تغییر مرزها هم بشود، البته از همه مهم تر این است که خوشحالی برخی از مرگ او هم خیلی به درازا نکشید اکنون وی هنوز زنده است و وعده می دهد دولتش را توسعه خواهد داد و همین مساله برای بسیاری ها موجب نگرانی و ترس و وحشت خواهد شد و آنها را به صف آرایی در برابرش برمی انگیزد.
به هر حال همانگونه که عطوان بیان می کند باید منتظر ماند تا مشاهد کرد البغدادی با سعودهای به کدام مسیر حرکت خواهد کرد.آیا تهدید البغدادی سبب خواهد شد که سعودی ها به سوی همسایه خود عراق به رغم میل باطنی خود در تعامل با دولت شیعی گرایش پیدا کند؟آیا سعودی ها به سوی همکاری با بغداد حرکت می کنند و سفارت خود را بازگشایی می کنند؟ ده ها سئوال دیگر مطرح است که روزهای آینده پاسخ آنها را خواهد داد.
در کنار اهدافی که البغدادی به دنبال طرح آن بود می توان به شکست تلاشهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا اشاره کرد.تهدیدات البغدادی بیشتر از هر طرفی متوجه سعودی ها بود. به نظر می رسد که سحر ساحر به خودش بازگشته است.برخی تحلیلات غربی به ناخرسندی سرکرده داعش از مواضع سعودی که در ابتدا حامی آن بودند و هم اینک در جبهه آمریکا حضور دارند اشاره دارند.
روزنامه فیگارو از تشدید تدابیر امنیتی سعودی در مرزهای خود با همسایگان به ویژه عراق، مصر و یمن خبر داده است.سعودی ها متوجه خطر داعش شده اند اما خطر داخلی بیشتر آنها را تهدید می کند.
نظر شما