طاهره شریفی، محقق و برگزیده سومین همایش منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: خداوند متعال پس از آفرينش هدفدار جهان انسان را به عنوان اشرف مخلوقات خویش برگزیده و بار امانت الهی را بر دوش او نهاده است.
وی با اشاره به اینکه خداوند انسان را دارای اختیار و اراده قرار داده و راه رشد و تکامل را پیش روی او گشوده است، ادامه داد: انسان می تواند با حرکت در مسیر استکمالی خویش که همان قرب الهی است، به هدف آفرینش نزدیک تر شود.
به گفته این پژوهشگر، از منظر دين جامع و كامل اسلام، ازدواج صحیح ابزاری است که بسیار زیاد به این رشد و تکامل کمک می کند و به آن توجهی خاص شده و نسبت به آن ترغیب شده است.
شریفی ادامه داد: مطابق روايات واحاديث متواتر همه ارزش هاي عالي و والاي اخلاقي كه مي تواند سعادت را براي انسان رقم بزند، درسيره و سخنان اهل بيت عصمت وطهارت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه نياز انسان به زندگي اجتماعي و تشكيل خانواده وجه تمايز او با جانداران ديگر و يك نياز فطري است، افزود: تطابق اين نياز با امكانات بيروني، اين فرصت را فراهم آورده تا انسان ها با روي آوردن به ازدواج، به اين ميل باطني وخواسته طبيعي خويش پاسخ دهند.
به گفته شریفی، همچنين بررسي هاي علمي و تجربي نيز اين نكته را روشن ساخته كه ازدواج وتشكيل خانواده مهم ترين عامل سلامتي جسم، اخلاق و روان است.
این محقق ادامه داد: از مهم ترين مسائل حياتي براي فرد در زندگي، مسأله ازدواج وتشكيل خانواده است كه در واقع مي توان آن را «پل زندگي »ناميد و هيچ چيز در زندگي نمي تواند به اندازه ازدواج بهروزي و تيره بختي به بار آورد.
وی در خصوص ازدواج با تاخیر جوانان خاطرنشان کرد: پدران ومادران بيشتر از فرزندان در اين باره گناهكارند؛ زيرا غرايز جوانان سالم است و زود مي تواند تحت قيد وبند در آيد، ولي پدران محتاط و مادران حسود براي زن دادن فرزندان شان نخست از درآمد او مي پرسند، اينها هيجان هاي مرده خود را فراموش مي كنند و نمي دانند كه قلب جوانان ممكن است دلايلي داشته باشد كه پيران از فهم آن ناتوان مي باشند.
برگزیده سومین همایش رضوی در زنجان با اشاره به اینکه دين اسلام ازدواج را به عنوان امري مثبت مورد نظر قرار داده و آن را در رديف عبادات ديگر به شمار مي آورد، یادآور شد: فرد متأهل نيمي از دين خود را كامل كرده، عبادات او چندين برابر فرد مجرد، نزد خدا ارزش دارد در مقابل افرادي راكه ازدواج نكرده اند مذمت مي كند و انان را در انجام تعاليم دين ناقص مي داند.
وی افزود: جملاتی که در عقد ازدواج و هم زمان با آن از طرف هریک از زن وشوهر گفته می شود وطرف مقابل نیز آن را می پذیرد، نشان از استواری این پیوند دارد.
شریفی ادامه داد: برخی از این جمله ها از متن قرآن گرفته شده و مبنی بر این است که زن ومرد باید به صورت مناسب و مطلوب به زندگی مشترک خویش ادامه دهند در صورتی که بخواهند از هم جدا شوند، این جدایی همراه با احسان ونیکی به یکدیگر باشد.
به گفته این پژوهشگر، یکی دیگر از تعالیم اسلام درباره ی ازدواج، نگاه معنوی به ازدواج وجنبه تقدس آن در اسلام است که این تقدس فرد را تشویق می کند تا مسئولیت ها و رفتارهای خانوادگی را از جمله وظایف دینی خویش تلقی کرده و امور زندگی دنیوی را در مسیر تکامل معنوی و اخروی قرار دهد.
شریفی به اهداف ازدواج در دین اسلام اشاره کرد و افزود: ارضاء و تثبیت صفات جنسی، ایجاد کانون آرامش، رشد و کمال، سلامت و امنیت اجتماعی و بقای نسل و تربیت فرزند از اهم این اهداف است.
پایان پیام/
نظر شما