پژوهشگران عرصه حدیث پژوهی بدون هراسی،آسیب های این حوزه را شناسایی کنند

بعد از قرآن مجید رابطه با جهان وحی از طریق احادیث معصومین (ع) صورت می‌گیرد که در واقع شرح و تفسیری بر آیات قرآنی است که اگر خدای نکرده این راه بسته شود قسمت عمده ارتباط ما با جهان وحی قطع می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، چهارمین همایش سالانه عرصه‌ها و روش‌های حدیث پژوهی روز گذشته (5 خرداد) با پیام آیت‌الله مکارم شیرازی در مشهد آغاز شد.

 

آیت الله ناصر مکارم شیرازی روز گذشته پیامی به این همایش سالانه صادر کرد که متن پیام به شرح زیر است:


بعد از قرآن مجید رابطه با جهان وحی از طریق احادیث معصومین (ع) صورت می‌گیرد که در واقع شرح و تفسیری بر آیات قرآنی است که اگر خدای نکرده این راه بسته شود قسمت عمده ارتباط ما با جهان وحی قطع می شود.


وی افزود: این در شرایطی است که احادیث نبوی،علوی، باقری، صادقی و رضوی(ع) و مانند آن از صافی‌های علوم حدیثی بطور کامل بگذرد و زلال کلمات معصومین (ع) که تلالو آیات قرآنی است در دسترس ما قرار گیرد.
 

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: در اینجا کار پژوهشگران سنگین است بویژه در عصر و زمان ما سنگین‌تر خواهد بود زیرا حقیقت آن است که حدیث نیز مانند انسان ' پیکر' و ' روح ' دارد و آسیب‌های وارده بر حدیث از زمان صدور از امام معصوم تا زمانی که به دست ما رسیده است بسیار زیاد است.
 

وی آسیب‌های انسانی گاه بر جسم، گاه بر روح و گاه بر رابطه میان این دو است، که آسیب‌های حدیثی نیز گاهی بر عبارات، بر محتوا و زمانی بر رابطه میان این دو است.
 

آیت الله مکارم شیرازی خطاهایی که از روایات به هنگام دریافت حدیث رخ می‌دهد، خطاهای ناشی از روش‌های حفظ حدیث، خطایی که از کتاب و نویسندگان احادیث یا انتقال آن از کتابی به کتاب دیگر صورت می‌گیرد، خطاهای به هنگام نقل به معنی، خطاها در عدم تشخیص موارد تقیه امام (ع)واشتباهاتی که در درک قرائن لفظیه، حالیه، مقامیه و عقلیه رخ می‌دهد را بعنوان بخشی از آسیب های جسم و روح حدیث ذکر کرد.


وی تصریح کرد: فراتر از این آسیب‌ها مواردی است که از ناحیه جعل منافقین ودست در کتب معتبر روات پیشین به سبب اغراض فاسده رخ می‌دهد و از همه بدتر خطر کسانی هستند که برای دریافت منافع کثیف مادی به جعل احادیث می‌پرداختند و یا احادیث نبوی و علوی را تفسیر به رای کرده و به آنها نسبت می‌دادند.


این مرجع شیعه، خطر پیروان مذاهب باطله که برای تعصب مذهب خویش گاه جعل حدیث را جزو فرائض خود می‌پنداشتند و نیز ضایع شدن قرائن موجود در احادیث بر اثر مرور زمان نیز از دیگر آسیب های جسم و روح حدیث است.


در پایان این پیام آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساخت: پژوهشگران باید از وجود این آفات و آسیب‌ها، ضعف و هراسی به خود راه ندهند و تلاش و کوشش خود را به کار گیرند و بدانند وعده الهی حق است و دست آنها را می‌گیرد و به راه حق رهنمون می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 41726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha