بهترین راه برای ارتقای فرهنگ عمومی؛ بهره گیری از تشکل‌های مردم نهاد چون کانون‌های مساجد

خبرگزاری شبستان: بهترین راه برای نهادینه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی، استفاده از تشکل های مردم نهاد است که در این میان، کانون های فرهنگی هنری مساجد که فعالیت شان مبتنی بر دین و مباحث اعتقادی و مسجد است، بر بقیه ارجح‌تر است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، اجلاس ارتقای توانمندی های شوراهای فرهنگ عمومی کشور روز گذشته 24 ابان ماه، با هدف توانمندسازی شوراهای فرهنگ عمومی کشور و با حضور وزیر کشور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و مدیران کل فرهنگ و ارشاد استان ها برای ارائه پیشنهاداتی در این خصوص برگزار شد. کانون های فرهنگی هنری مساجد در جهت اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله) به منظور ادای دین و تکلیف نسبت به انقلاب اسلامی و خون شهدای گرانقدر اسلام و تحقق اهداف و انگیزه های فرهنگی مصّرح در قانون اساسی و سایر مقررات و قوانین موضوعه کشوری و بالاخص تلاش در راستای ترویج و اشاعه فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی (ص) و بالمآل و مقابله اصولی و منطقی با تهاجم فرهنگی منحط و مبتذل بیگانگان تاسیس شد.

 

ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد به دلیل شبکه مویرگی و حضور فعالی که در اقصی نقاط کشور دارد، می تواند در جهت اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی نقشی موثر ایفا کند. خبرگزاری شبستان نیز از آن جهت که کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان نهادهای فعال فرهنگ در اقصی نقاط کشور فعالیت دارد، از تعدادی مدیران ارشاد استان ها، درباره نقش نقش کانون های مساجد در تحقق هدف ارتقای فرهنگ عمومی کشور، نظرخواهی کرده است که در زیر مشروح آن را می خوانید.

 

«حجت الاسلام علیرضا ایزدپناه» مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم نیز در این باره معتقد است: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از ارکان ارتقای فرهنگ عمومی بر اساس بینش اسلامی و انقلابی است، منتهی لازم است هر چه زودتر برنامه هایشان را در خصوص مطالبات از شوراهای فرهنگ عمومی مطرح کنند.

سیاست اجلاس روز گذشته بر این بود که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری درباره سال اقتصاد و فرهنگ و عزم ملی و مدیریت جهادی، پر رنگ شود و سیاست واگذاری فعالیت های متخلف به خود مردم واگذار شود تا کمکی به نهادها و هیات های مردم نهاد شود و فرمایشات و درخواست رهبری در راستای فعالیت شوراهای فرهنگ عمومی کشور محقق شود.

 

«حجت الاسلام محمد قطبی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان درباره نقش کانون های فرهنگی مساجد در ارتقای فرهنگ عمومی کشور، اینگونه عنوان می‌کند: بهترین راه برای نهادینه سازی و فرهنگسازی فرهنگی و ارتقای فرهنگ عمومی، استفاده از تشکل های مردم نهاد است. در میان این تشکل های مردم نهاد، کانون های فرهنگی هنری مساجد که فعالیت شان مبتنی بر دین و مباحث اعتقادی و مسجد هستند که آبشخور اصلی‌اش بحث دینی و ارزشی است، بر بقیه ارجح‌تر است.

این کانون ها با فعالیت هایی که دارند می توانند محورهای فرهنگ عمومی در کشور را نهادینه کنند تا موجب رشد و ارتقای فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی در کشور شوند. بر اساس همین دلایل ما در استان اصفهان بالغ بر 1600 کانون فرهنگی هنری مساجد داریم که در طول سال فعالیت های قرآنی، ارزشی و تفریحی در جهت ارتقای فرهنگ عمومی مردم انجام می دهند.

 

«حسین شاکری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی درباره نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد می‌گوید: کانون های فرهنگی مساجد در استان های کشور در واقع مثل رشته های عصبی حوزه های مختلف فرهنگی هستند، چراکه در دورافتاده ترین نقاط کشور وجود دارند و بعد از وزارت آموزش و پرورش، کانون های مساجد مطرح هستند لذا در صورتی که همسو و هماهنگ با سیاست های فرهنگ عمومی کشوری عمل کنند، می توانند نقش زنده و فعالی داشته باشند.

ادارات فرهنگ و ارشاد نیز جزء سازمان هایی هستند که تنها در مراکز استانی فعال هستند و به همین دلیل حضور فرهنگی هنری مردم در جای جای استان ها و شهرستان ها از طریق کانون های فرهنگی هنری مساجد صورت می‌پذیرد.

 

گزارش: آزاده فضلی

پایان پیام/

کد خبر 417323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha