به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالحمید احمدی، معاون وزارت ورزش و جوانان امروز در همایش دیدار گفتگوی نویسندگان جوان کشور و معرفی نویسندگان برگزیده گفت: این جلسه فرصتی است برای اینکه ما بتوانیم به موضوع کتاب و نویسندگی در حوزه جوانان بپردازیم. ما باید این ظرفیت ها را هرچه بیشتر برای نویسندگان جوانی که سرمایه های ملی برای این کشور محسوب می شوند، فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: طی سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما مسیرهای سختی را پشت سر گذاشته است و خوشبختانه توفیقات زیادی هم در این مسیرها کسب کرده است ولی نکته مهم این است که طی این مسیرهای سخت و دشوار مدیون اتکای جمعیت جوان و فعال کشورمان بوده است.
معاون وزرات ورزش و جوانان با بیان اینکه کشور ما در مسیر رشد، تعالی و پیشرفت جوانان نقش بی بدیلی را قایل بوده است، تصریح کرد: از این طریق جوانان ما توانسته اند موفقیت های زیادی را برای کشورمان رقم بزنند و تردیدی هم نیست که ادامه این مسیرها در زمینه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی توسط این جوانان خواهد بود و این امر از ثمرات انقلاب اسلامی می باشد.
وی ادامه داد: خود انقلاب اسلامی با حضور جوانان شکل گرفت و به پیروزی رسید و مسیری که امام راحل و مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند که جوانان همواره باید نقطه اتکای پیشرفت کشور باشند باز هم باید مورد تاکید قرار گیرد چون این جوانان هستند که موتور حرکت و پیشرفت جامعه محسوب می شوند.
احمدی خاطرنشان کرد: اما باز هم این سوال مطرح است که علیرغم این هم فعالیت و تلاش در این عرصه آیا باز هم توانسته ایم آن فهم و مرتبه ای را که جوانان بایستی در همه بخش ها دارا باشند، فراهم کنیم و از این ظرفیت های آنها بهره مند شویم؟ امروز بحث منابع انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه عنوان می شود و بدون هیچگونه اغراق می توانیم اذعان کنیم کشور ما از این نعمت بهره مند و برخوردار است.
معاون وزارت ورزش و جوانان در ادامه تصریح کرد: باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم که آیا همه افرادی که مسئولیتی در این کشور بر عهده دارند توانسته اند ظرفیت های فکری و علمی را برای جوانان ایجاد کنند و آیا توانسته ایم یک روند رو به رشدی در این مسیر با یک روند روشن و امیدوارکننده به آینده ترسیم کنیم؟ توجه به این موضوعات بسیار مهم و ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: همه جوانان بایستی با خودباوری و تلاش بیشتر شناخت دقیق تری نسبت به مسایل و موضوعاتی که کشور به آن نیاز دارد، تلاش کنند و همچنین بخش های مدیریتی نیز بتوانند بهتر از گذشته از این ظرفیت ها استفاده کنند.
احمدی بر لزوم ارتباط جوانان با عرصه قلم، کتابت و کتاب تأکید کرد و افزود: یکی از موضوعاتی که همواره باید مورد تاکید قرار گیرد این است که ما بتوانیم از نیروی جوان استفاده کنیم و ارتباط نزدیک تری میان آنها و عرصه قلم، کتابت و کتاب ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: هر چقدر فاصله بین جوان و نوشتن، آموختن و تحقیق بیشتر شود مطمئنا چراغ های دانش کم سوتر و کم فروغ تر می شود بنابراین جوانان نباید فقط به رفتن کلاس درس اکتفا کنند زیرا خروجی های مورد انتظاری که می تواند ما را به آینده امیدوار کند چسبندگی و ارتباط بسیار نزدیک جوانان با مطالعه، تحقیق، پژوهش و تولید آثار است؛ اینجاست که می توانیم بسیار امیدوارانه به آینده نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه بیشتر آثار پدیدآمده مولفان طی دو سال گذشته اختصاص به جوانان داشته است، افزود: این خبر بسیار خوب و امیدوارکننده ای است اما باید همواره این نکته را از نظر دور ندانیم که اگر ما چشم امید به آینده داریم و اگر می خواهیم جوانان دل به تحقیق داشته باشند باید از پایه شروع کنیم که گرایش به دانایی عمیق داشته باشند.
احمدی با ابراز تأسف از کمرنگ بودن گرایش عمیق به دانایی در میان دانش آموزان افزود: ما باید گرایش عمیق به دانایی در میان دانش آموزان، جوانان و نوجوانان تقویت کنیم تا جوانان محقق و اندیشمندی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بنابراین از وظایف همه دستگاه های آموزشی و تربیتی است که بر این مسئله توجه داشته باشند و در برنامه ها شرایطی ایجاد کنیم که این نگاه عمیق به دانش در جامعه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان یک وزارت نوپایی است که تلاش می کند در دو عرصه ورزش و جوانان نقش خود را به درستی ایفا کند، اظهار کرد: ما سعی کردیم در هفته کتاب به موضوع نویسندگان جوان ورود پیدا کنیم و بتوانیم در عرصه کتاب و کتابخوانی داشته باشیم و همچنین شرایطی ایجاد کنیم که حمایتی از نویسندگان جوان فراهم شود.
احمدی ادامه داد: در عرصه فرهنگ نهادهای مختلفی ایفای نقش می کنند ولی باید تاکید شود که با یک هماهنگی ما شاهد هم افزایی این نهادها در عرصه فرهنگ باشیم چون هر نهادی ظرفیت محدودی دارد که اگر یک نهاد به تنهایی اقدام کند موفقیت چندانی حاصل نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در بحث کتاب و کتابخوانی شاهد این هم افزایی باشیم تا شرایطی فراهم شود که جمعیت جوان کشور ما علاقه مند به کتاب و پدیدآورنده آثار خوبی در جامعه باشد چون ما این ظرفیت ها را در جوانان خود داریم و می توانند آثار خوبی را حتی در عرصه های بین المللی عرضه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این امر محقق نمی شود مگر با کمک خود جوانان و مسئولان عرصه فرهنگ.
پایان پیام/
نظر شما