سه شنبه مجلس باز هم دولت را در سنگ محک تست می کند

خبرگزاری شبستان: صحنه محک کردن دولت از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دولت یازدهم چندین بار برای مردم تکرار شده و فردا نیز دوباره این اتفاق رخ خواهد داد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، فردا سه شنبه 27 آبان رئیس جمهور برای چندمین بار میهمان نمایندگان مجلس شورای اسلامی می شود تا باز هم از یکی دیگر از وزرای پیشنهادی اش دفاع کند.

بنابراین گزارش، فردا روزی است که فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به منظور رای اعتماد مورد تحقیق نمایندگان قرار می گیرد.

روز گذشته دانش آشتیانی در فراکسیون رهروان ولایت ابهامات موجود علیه خود را پاسخ داد.

اسماعیل جلیلی در گفتگو با خبرگزاری مهر، در خصوص جلسه یکشنبه شورای مرکزی فراکسیون رهروان با فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم، گفت: در این جلسه دانش گزارشی از عملکرد، توانمندی‌ها و سابقه خود ارائه داد.

نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوالات نمایندگان از دانش آشتیانی برای رفع ابهام در خصوص سابقه سیاسی وی، گفت: سوالی در خصوص نامه‌ای مطرح بود که در حمایت از تحصن مجلس ششم امضا شده بود، دانش آشتیانی اعلام کرد که این نامه را امضا نکرده و در آن زمان از وزارت علوم جدا شده بوده است.

وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی علوم اعلام کرد تنها نامه‌ای که به نفع جریانات امضا کرده است، مربوط به نامه حمایت از فرجی دانا و نیلی احمدآبادی برای وزارت علوم بوده است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: دانش آشتیانی در خصوص معاونت معین در دولت اصلاحات نیز معتقد بود که در زمان فرهادی به معاونت وزارت علوم منصوب شده است و زمانی که معین وارد وزارت علوم شده، وی به تقاضای معین در این پست باقی مانده است.

جلیلی با اشاره به سوال نمایندگان از وزیر پیشنهادی علوم در خصوص شایعاتی که در مورد اختلاف وی با بسیج وجود دارد، گفت: دانش اعلام کرد که این شایعات بی‌اساس است و در زمان وی، طرح 40 درصد سهمیه رزمندگان، شش ماه اعزام به جبهه و سربازی مطرح شده است.

وی ادامه داد: دانش آشتیانی تصریح داشت به بسیج علمی برای خودکفایی علمی اعتقاد داشته و در راستای خودکفایی علمی خواستار گسترده کردن فعالیت‌های علمی بسیج بوده است.

جلیلی اظهار داشت: دانش آشتیانی اعلام کرده است سال 88 عضو هیچ ستاد انتخاباتی در هیچ جای کشور نبوده است.

وی افزود: وزیر پیشنهادی علوم در خصوص عضویتش در حزب مشارکت نیز اعلام کرد که عضویتش در این حزب به عنوان ابزاری برای حضور در فعالیت‌های دولت بوده و در ابتدای دولت به این حزب پیوسته است و در ادامه با مشاهده تندروی‌ها، از حضور در جلسات حزب خودداری کرده و کم‌کم جدا شده است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان گفت: نمایندگان از 80 درصد پاسخ‌های دانش آشتیانی به سئوالاتشان قانع شدند، اما 20 درصد پاسخ‌های دانش به سئوالات نمایندگان مورد مناقشه بود، البته به نظر می‌رسد حدود 80 درصد از نمایندگان از پاسخ‌های دانش به ابهامات در سابقه سیاسی‌اش قانع شده باشند.

اما قرار است رئیس جمهور باز هم سه شنبه در مجلس حضور یابد. محمدرضا خباز، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رییس‌جمهور، در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر، گفت: طبیعی است که رییس‌جمهور در روز معرفی وزرای پیشنهادی در مجلس حضور پیدا کند و اگر یک بار این اتفاق نیفتاد به دلیل قولی بود که رییس‌جمهور به مردم اردبیل داده بود.

دانش آشتیانی کیست؟

دانش‌آشتیانی (زاده ۱۳۳۴ در آشتیان)، استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و معاون اسبق طرح و توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.

او تحصیل کرده مدرسه علوی است و در سال ۱۳۵۲ دیپلم گرفته است. در سال ۱۳۵۸ در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه امیرکبیر لیسانس گرفت و کار‌شناسی ارشد را نیز در سال ۱۳۷۰ در دانشگاه امیرکبیر بوده‌است. او سپس در سال ۱۳۷۵ دکترایش را از دانشگاه امپریال کالج انگلستان در رشته مهندسی زلزله اخذ کرده است.

وی در حال حاضر دانشیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در دانشکده مهندسی عمران است. پیش از این عضو هیأت امنای دانشگاه‌های خواجه نصیرالدین طوسی و تربیت مدرس و ریاست کمیسیون هیأت امنای دانشگاه‌های تربیت مدرس، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه شهید چمران اهواز را در کارنامه کاری خود دارد.

او مدتی سرپرست دانشگاه ایلام هم بوده است. او همچنین تدریس در مقاطع کار‌شناسی ارشد و دکتری، انجام پروژه‌های مختلف، بیش از ۴۰ پایان‌نامه کار‌شناسی ارشد و دکتری، چاپ بیش از ۵۰ مقاله علمی پژوهشی در مجلات داخلی و خارجی و کنفرانس‌های بین‌المللی و... در پرونده خود دارد.

کتاب وی با موضوع رفتار اتصالات چارچوب‌های فولادی، در برخی دانشگاه‌های جهان به عنوان منبع به دانشجویان معرفی می‌شود.

فضای حاکم بر مجلس بر علیه دانش آشتیانی

در روز معرفی دانش آشتیانی زمانی که این پیشنهاد از سوی مجلس اعلام وصول می شد، تعدادی از نمایندگان در همان زمان با دو - دو کردن اعتراضشان را به معرفی وی نشان دادند.

پس از آن نیز پیامک هایی تخریبی علیه دانش آشتیانی به نمایندگان مجلس ارسال شد.

در میان اظهار نظر برخی نمایندگان در خصوص دانش آشتیانی، نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه "احمدی دانش آشتیانی" از عناصر اصلی حلقه‌‌ای است که ما نسبت به حضور آن‌‌ها در وزارت علوم اعتراض داریم گفت: رأی نیاوردن ایشان قطعی است.

الیاس نادران نماینده تهران درگفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به جو روز گذشته مجلس پس از معرفی گزینه دولت برای تصدی وزارت "علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات" گفت: رأی نیاوردن آقای "احمدی دانش آشتیانی" قطعی است و ایشان حتی کم تر از گزینه قبلی رأی خواهد آورد.

وی با بیان اینکه ایشان از عناصر اصلی حلقه ای است که ما نسبت به حضور آن ها در وزارت علوم اعتراض داریم خاطرنشان کرد: وی جزو حلقه اول مشارکتی های وزارت علوم است.

نادران در پاسخ به این سؤال که "آیا شما همچنان معتقد هستید که دولت گزینه اصلی خود را رو نکرده"، گفت: بنده می‌گویم آن جریان تندروی افراطی مشارکتی که قصد ایجاد شکاف و تعارض بین مجلس و دولت را دارد همچنان در همان مسیر حرکت می‌کند و هنوز تغییر خط ایجاد نشده.

از سوی دیگر، قاسم جعفری، عضو کمیسیون اموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به معرفی دانش آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم از سوی رییس جمهور به خبرنگار شبستان گفت: هنوز در مراحل اولیه بررسی هستیم و متاسفانه سیگنال اولیه مجلس در این زمینه مثبت نبود و دلیل نیز بیشتر به رفتار رییس جمهور برمی‌گشت. تا به اقای وزیر.

وی با بیان اینکه در رابطه با وزیر یک سری اطلاعات پراکنده وجود دارد که ما انها را با دقت مورد بررسی قرار می دهیم اظهار کرد: عده ای از نمایندگان در سوابق علمی اقای وزیر اظهار کردند: این سوابق معمولی است و در بحث های سیاسی موارد مختلفی ذکر می شود موضع گیری هایی داشته اند که اقای دانش اشتیانی معتدل نیست ولی ما هنوز به جمع بندی برای اظهار نظر نهایی نرسیده‌ایم.

جعفری تصریح کرد: امیدواریم وزیر بیایند و به درستی برنامه هایشان را تبیین کنند زیرا تبیین برنامه‌ها می تواند در جذب آرا موثر باشد زیرا پاسخگویی به دغدغه‌های نمایندگان و همچنین ارایه نوع ارایه رییس جمهور و نوع دفاع رییس جمهور همه در رای وزیر تاثیر دارد.

وی در مورد اینکه ایا عدم رای اعتماد مجدد به وزیر پیشنهادی تنش میان مجلس و دولت بیشتر نمی کند گفت: ما فکر می کنیم رییس جمهور در این قضیه سه ماه وقت داشت و نیاز نبود بگذارند در روزهای آخر وزیر معرفی کنند که مجلس را در تنگنا قرار دهد و مجلس بگوید چون روزهای آخر است باید رای بدهد.

وی تاکید کرد: اگر نمایندگان قسم یاد کرده اند و قطعا براساس قمسشان باید مصالح کشور را بین خودشان و خدایشان حجت شرعی داشته باشند و لذا فکر می کنم هر کدام از نمایندگان برای ابراز مخالفت یا موافقت خود باید دلایل کافی داشته باشند و به حجت شرعی رسیده باشند و امیدواریم انچه که خیر است اتفاق بیفتد.

علاوه بر این، اسماعیل جلیلی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با اشاره به نیلی اشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما در جلسه یکشنبه صبح فراکسیون رهروان ولایت صلاحیت وزیر پیشنهادی را بررسی می کنیم.

وی با اشاره به برخی پیامکها در مورد وزیر پیشنهادی اظهار کرد: نمایندگان باید براساس مستندات و مدارکی متقن و مستند در مورد عملکرد فرد و حتی عملکرد سیاسی وی را از مراجع سیاسی دریافت کند اینکه اگر قرار است فضای اطلاعات غیررسمی مبنای تصمیم گیری قرار گیرد می تواند خطای در تصمیم گیری انجام شود.

جلیلی گفت: البته ما باید منتظر باشیم تا سوابق و برنامه های وزیر را بررسی کنیم و بعد در مورد وی اظهارنظر کنیم ولی در مجموع سوابق و برنامه‌هایی که وی تاکنون ارایه کرده است چیز بدی نداشته است.

جلیلی تاکید کرد: از نظر توانمندی مدیریتی و سوابق کاری اقای اشتیانی مشکلی ندارد.

نماینده مسجدسلیمانی در خانه ملت همچنین با اشاره به برخی رفتارهایی که در روز معرفی وزیر پیشنهادی در مجلس انجام شد تعدادی از نمایندگان دو دو کردند گفت: رفتار دو دو از نظر اخلاقی نامناسب است و باید اجازه دهیم فرد گزارشات و اطلاعاتش را ارایه دهد و دیدگاه و نظراتش را دریافت کنیم و اگر قرار است تصمیمی گرفته شود بعد ان تصمیم را بگیریم.

وی ادامه داد: متاسفانه این رفتارها حاصل یک سری تلاشهای برخی دوستان در مجلس برای این عکس العمل در طی دو روز قبل از معرفی وزیر انجام شد و به نوعی از نظر ما غیراخلاقی بود زیرا مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تاکید کرده اند که اگر اعتراض بحثی دارید از لفظ دو دو استفاده نکنید.

تلاش های دولت برای تعیین تصدی ساختمان بلند سعادآباد

گمانه زنی درباره گزینه‌های وزارت علوم کابینه یازدهم، از همان نخستین روزهای پس از پیروزی حسن روحانی آغاز شد. عبدالله جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد و جعفر توفیقی وزیر علوم دولت اصلاحات، رضا فرجی دانا، رئیس اسبق دانشگاه تهران و محسن اسماعیلی عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران از نامهای مطرح شده بودند.

آیت الله صدیقی در جریان خطبه نماز جمعه، درباره فردی که قرار است مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در دست بگیرد به حسن روحانی هشدار داد. وی گفت از انتخاب وزیر علوم یا روسای دانشگاه‌هایی که بوی فتنه می‌دهند، خودداری شود.

حسن روحانی سرانجام جعفر میلی منفرد، مهندس و استاد دانشگاه امیر کبیر را برای تصدی این مقام معرفی کرد که با موافقت مجلس روبرو نشد. سپس جعفر توفیقی به سرپرستی منصوب شد. گمانه زنی‌ها حاکی از این بود که توفیقی دومین پیشنهاد رئیس جمهور خواهد بود ولی در آخرین روزها، فرجی دانا به عنوان وزیر معرفی شد که مورد اعتماد مجلس قرار گرفت.

 رای اعتماد به فرجی دانا کمتر از یک سال دوام آورد و نه ماه بعد از آن، وی در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۹۳، رضا فرجی دانا نیز به وسیله مجلس استیضاح و برکنار شد. از جمله دلایل استیضاح او به کارگیری افراد مرتبط با اعتراضات انتخابات سال ۸۸ بود. همچنین عدم پذیرش پذیرفته شدگان بورسیه های تحصیلات تکمیلی که در دوره محمود احمدی نژاد در داخل و خارج بورسیه شده بودند نیز از دلایل دیگر نماینگان مجلس بود.

پس از استیضاح رضا فرجی دانا و دو ماه سرپرستی محمدعلی نجفی بر این وزارتخانه، نهایتاً در ۳۰ مهرماه ۱۳۹۳، محمود نیلی احمدآبادی طی نامه‌ای توسط رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی گردید. جلسه بررسی صلاحیت نیلی در روز چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳، در مجلس شورای اسلامی برگزار گردید و او نیز موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نشد.

پایان پیام/

کد خبر 417488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha