به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر عباس صداقت رييس اداره كنترل ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: متاسفانه الگوي مصرف مواد مخدر در كشورمان مانند ساير كشورها در حال تغيير است، به اين دليل كه سوداگران، وقتي با يك برنامه كنترلي و كاهش آسيب راجع به يك نوع ماده مخدر مواجه ميشوند، اشكال ديگري از ماده مخدر را تهيه كرده و در جامعه عرضه ميكنند.
وي بيان كرد: برنامه كاهش آسيب در دهه گذشته در ارتباط با موادي مانند ترياك و حشيش اجرا شد، اما سوداگران با تركيبات شيميايي به فكر توليد مواد مخدر صنعتي و روانگردانهاي جديدي افتادند زيرا تهيه اين مواد بسيار سادهتر و ارزانتر بود و به راحتي توانستند آنها را در ميان اقشار مختلف جامعه تبليغ و تروج كنند.
رييس اداره كنترل ايدز وزارت بهداشت افزود: اين سوداگران با تبليغات كاذب و فريبدهنده، مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را در ميان زنان روشي براي تناسب اندام، در دانشجويان ابزاري براي افزايش تمركز، در قشر ديگري براي افزايش اعتماد به نفس و قدرت حافظه و در برخي ديگر وسيلهاي براي افزايش سرخوشي و غيره ترويج ميدهند در حاليكه مصرف اين مواد برخلاف باور غلط در بين افراد كه اعتيادآور نيست، سريعا فرد مصرف كننده را با يكبار تجربه مصرف وابسته ميكند.
صداقت با بيان اينكه مواد مخدر صنعتي و روانگردانها عارضه عمومي بر روي جسم روان مصرف كننده ميگذارد، اظهار داشت: اين عوارض، فرد مصرفكننده را دچار اختلالات عصبي و بروز رفتارهاي جديدي كرده و منجر به بروز اسكيزوفرني ميشود.
وي با اشاره به اينكه مصرفكننده در كنار اين عوارض گسترده عصبي و رواني دچار بيمحاباتي ميشود، ادامه داد: نتايج يك بررسي در تهران نشان ميدهد كه مصرف كنندگان موا مخدر صنعتي اظهار داشتند، تمايل به برقراري رابطه جنسي بعد از مصرف مواد بصورت گروهي به شدت بالا ميرود، قدرت تصميمگيري فرد مختل شده و وي را مستعد بيماريهاي آميزشي، هپاتيت، اچ آي وي به خاطر مواجهه با رفتارهاي جنسي محافظت نشده ميكند.
صداقت، مشاركت عمومي براي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر از سوي وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر را طرحي نو و خوب دانست و گفت: براي اينكه بتوانيم در كشور جمعيت جوان سالمي داشته باشيم بايد در زمينه آگاهسازي از مخاطرات جامعه، سرمايه گذاري كنيم. جوان دچار بحرانهاي عاطفي، تحصيلي و اقتصادي ميشود، آموزش جامع و فراگير امري ضروري و واجب است.
وي تصريح كرد: نوجوان در كنار گذراندن دورههاي تحصيلي، بايد با شرايط تهديدكننده جامعه، روشهاي مقابله با مهارتهاي زندگي، روشهاي الگوگزيني، استقبال از هنجارها نيز آموزش ببيند.
صداقت، نقش رسانهها را نيز در اين زمينه مهم دانست و افزود: رسانهها زندگي بهتر را با جنبههاي خود مراقبتي به نوجوانان و جوانان آموزش دهند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه مصرف الكل در جامعه افزايش يافته است، اظهار داشت: امروزه علاوه بر مواد مخدر صنعتي مصرف الكل نيز موضوع بسيار جدي و نگرانكننده است زيرا علاوه بر آثار مخرب عصبي و جسمي كه دارد باعث گسستگي تصميمگيري ميشود.
صداقت با بيان اينكه آسيبهاي اجتماعي در هر جامعهاي وجود دارد و با يك سياست نميتوان آنها را حذف كرد، ادامه داد: تاكيد بر اين است كه سرمايهگذاري براي توانمندكردن جوان در مقابله با اين آسيبها صورت گيرد، جامعه آگاه باشد در برنامههاي كاهش آسيب با برخوردهاي قهري و پليسي، پديده اعتياد حل نميشود. بايد نگاهمان به اين باشد كه شرايطي بوجود آيد تا مردم دچار آسيب نشوند و كساني كه نيز دچار آسيب شدند به عنوان يك بيمار درمان شوند.
وي تصريح كرد: در اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر حضور همه سازمانها در كنار هم ضروريست، هماكنون نقش جمعيت هلال احمر با توجه به اينكه بيشترين داوطلبان جوان را نيز داراست، در اين موضوع بسيار كمرنگ بوده و نقش آموزش و پرورش نيز در اين راه جديتر است.
صداقت خاطرنشان كرد: براي سالم نگه داشتن نسل جوان در برابر اعتياد بايد آموزش فراگير و مستمر باشد و بايد همه سازمانها در كنار ستاد مبارزه با مواد مخدر به تحقق اين امر كمك كنند.
پایان پیام/
نظر شما