به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، محمدفوقي، مسئول دبيرخانه كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران امروز(28آبان) در كارگروه هم افزايي و مشاركت فرهنگي در مساجد اين استان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان پايگاه فرهنگی و دینی نوجوانان و جوانان در عرصه کنونی با هجمه های سنگین دشمنان به دین و فرهنگ این نسل، خواستار برنامه ریزی جهت بازگویی و تبیین سخنان مقام معظم رهبری در 19مهر 91 در خراسان شمالی درخصوص توجه به کانون های فرهنگی و هنری مساجد شد.
وی با اشاره به سخن ارزشمند حضرت امام خمینی(رحمت الله عليه) که فرمودند مسجد سنگر است، تصريح كرد: این رهنمود امام راحل تعارف و تشریفات نیست بلکه یک استراتژی و قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی است.
فوقي با بيان اينكه كميته امداد، اوقاف و امورخيريه، تبليغات اسلامي و بسيج در مسجد فعاليت مي كنند و بيشتر حمايت هاي مادي و فيزيكي در مسجد دارند و براي حوزه فرهنگ كمتر برنامه دارند، تاكيد كرد: بودجه فرهنگي مسجد از نان شب مهمتر است.
وي با بيان اينكه مردم براي گنبد و گلدسته مسجد و اطعام دهي هزينه هاي زيادي مي كنند اما براي كارهاي فرهنگي مثل خريد كتاب، كامپيوتر استقبال نمي كنند، افزود: رسانه ها و صدا و سيما برنامه هاي فرهنگي و مفيد مسجد را جهت جلب حمايت خيرين و واقفين در امر فرهنگي، پوشش دهند.
فوقي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري كه كار بدون ابتكار موجب سوء استفاده دشمن مي شود، گفت: دستگاه هاي فرهنگي در مسجد به صورت موازي كاري فعاليت مي كنند كه همه بايد يك كاسه شوند و با قبول گوشه اي از فعاليت فرهنگي در مسجد با تعامل يكديگر زمينه حضور حداكثري نوجوان و جوان را فراهم كنند.
وي اظهار كرد: كارهاي فرهنگي ديرباز ده هستند و با توجه به منويات معظم له بايد تلاش شود تا مسجد طراز اسلامي محقق شود.
فوقی با بیان اینکه هر مسجدي كه كانون فرهنگي و هنري تشكيل مي دهد بايد يك روحاني ثابت داشته باشد، خاطرنشان شد: 50 درصد مساجد مازندران بدون امام جماعت و روحانی است که باید به فکر چاره بود.
وي با اشاره به فعاليت 960كانون فرهنگي و هنري مساجد در سطح استان مازندران، بيان كرد: ما مديريت در مسجد نداريم بلكه مديريت برمسجد داريم و تمامي فعاليت ها برحسب ذوق و سليقه افراد اجرا مي شود.
فوقي، از فعاليت 249كتابخانه عمومي در كانون هاي مساجد مازندران خبر داد و گفت: راه اصلاح بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه احیاء و توجه به مساجد است و اگر اعتبارات مورد نیاز جهت برنامه های فرهنگی و هنری به مساجد اختصاص یابد موجب کاهش ناهنجاری های اجتماعی می شود.
وي در ادامه به فعاليت كانون مصلي در شهرستان ها اشاره كرد و افزود: جمع آوری شبهات دینی و تحویل به امام جمعه و بیان پاسخ شبهات در خطبه های نماز جمعه و هماهنگی با تعدادی از کانون فرهنگی و هنری مساجد هر هفته جهت حضور منسجم در نماز جمعه از مهمترین فعالیت های کانون فرهنگی و هنری مصلی در هر شهرستان است.
فوقي با اشاره به فعاليت طرح چهره به چهره در قالب فعاليت هاي گفتماني، ورزشي و اردويي با حضور مستقيم مربي و نوجوان و جوان در كانون هاي مساجد اين استان، اضافه كرد: کانون دانشگاه نيز به جهت فراهم شدن پاتوق فرهنگی دانشجویان در دانشگاه هاي مازندران تاسیس مي شود.
وي با بيان اينكه طي 22سال فعاليت كانون هاي مساجد براي همه ذائقه ها و سليقه ها، اظهار كرد: غبارروبی فیزیکی و ظاهری مساجد جهت حضور نمازگزاران امری بسیار پسندیده و ارزشمند است.
فوقي ادامه داد: علاوه بر غبارروبی مسجد، عوامل اجرایی مسجد و دست اندرکاران آن هم باید غبارروبی فکری داشته باشند و با گشاده رویی، ایجاد برنامه های مفید و ثمربخش زمینه جذب نوجوانان و جوانان را به مسجد فراهم کنند.
وي با اشاره به فعاليت كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد به عنوان تنها پايگاه فرهنگي دولت در روستاها، اظهار كرد: 600كانون فرهنگي و هنري در مساجد روستاهاي مازندران جهت تعميق و توسعه فرهنگ روستايي تلاش مي كنند.
فوقي با اشاره به فعاليت 8كانون تخصصي روستايي با موضوع هاي ايثار و شهادت، IT، عقايد اسلامي، هنرهاي تجسمي، هنرهاي نمايشي، قرآن و بازرسي در سطح روستاهاي استان مازندران، بيان كرد: اين كانون ها با اجرای برنامه های متنوع در ایام سال، آثار و نتایج مثبتی در بین روستاییان ايجاد مي كنند.
وي با اشاره به اينكه49،5درصد جمعيت مازندران را بانوان تشكيل مي دهند، اظهار كرد: حضور خواهران در مساجد از بادران بيشتر است و بايد براي آن برنامه ريزي شود.
فوقي با اشاره به استقبال 85درصدي مردم از مجالس عزاداري امام حسين(عليه السلام) در محرم و صفر، گفت: بايد انديشيد كه جاذبه هاي اين مجالس چيست كه حضور مردم در اين ماه ها بيشتر از ديگر اوقات سال در برنامه هاي مسجد است.
پايان پيام/
نظر شما