به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،امام جمعه آرادان نیز در این مراسم ضمن عرض تسلیت شهادت امام سجاد(ع)گفت :اگر کسی بخواهد یک سیر زندگی دینی داشته باشد، باید با صحیفه زندگی کند.
وی ابراز داشت: در صحیفه سجادیه تمام اصول کاربردی انسانی، نیازهای بشری و دینی آمده است؛ یعنی اگر یک پدری بخواهد فرزندش را تربیت کند یا رابطه یک فرزند در محیط خانوادگی، ارتباط با خالق، جامعه، دشمن و ... در صحیفه سجادیه تعریف شده است، به عبارتی زندگی با صحیفه عامل یک رشد است.
هفته کتاب فرصتی برای ترویج فرهنگ مطالعه بین تمامی قشرها است
حجت الاسلام جلیل شریفی نیا هفته کتاب را فرصتی برای ترویج فرهنگ مطالعه بین تمامی قشرها دانست و گفت: ترویج و ترغیب مردم به کتاب و کتابخوانی نباید فقط به یک هفته خلاصه شود.
وی شاخص رشد هر جامعه را سرانه ی میزان مطالعه در آن جامعه تعریف کرده و افزود:اگر مردم یک جامعه با کتابخوانی مانوس شوند آن جامعه بی تردید در مسیر رشد و کمال قرار گرفته و اگر سرانه مطالعه جامعه پایین باشد بی شک در مسیر انحطاط و انحراف از اهداف عالی قرار گرفته اند.
شریفی نیا با اشاره به اینکه حوزه ی کتاب و کتابخوانی چون با اندیشه و تفکر انسان در ارتباط است علاوه بر اهمیت از حساسیت ویژه برخوردار است اظهارداشت: به همین جهت انسان حق ندارد هر کتابی را به صرف مطالعه و بدون برنامه بخواند که این امر تلف نمودن عمر انسانیست.
وی افزود: کتاب استادی است که همیشه در اختیار انسان می باشد و مطالعه کتابهای مفید برای آموزش و ارتقاء سطح علمی و تامین نیازهای ضروری مردم بسیار اهمیت دارد.
شریفینیا تأکید کرد: اگر مطالعه در جامعه و زندگی مردم کمرنگ شود خسارتی بر آن جامعه مستولی میشود که جبران آن هزینهبردار و یا جبرانناپذیر خواهد بود.
کتاب عصاره و نتیجه تلاش همه ی عمر تفکر و تدبر نویسنده است
فرماندار آرادان نیزدر این مراسم،گفت: کتاب عصاره و نتیجه تلاش همه ی عمر تفکر و تدبر نویسنده است که به عنوان نقشه راه یا پیشنهاد سازنده برای دیگران به کار گرفته می شود.
افشار نادری کتاب را به عنوان بهترین رابط میان گذشته و حال، و تنها مونس انسان های اندیشمنددانست گفت:اهمیت کتاب و مطالعه در دین اسلام تا آنجاست که خداوند متعال آیه های رحمت خود را در دل مصحفی ارزشمند و در قالب معجزه ای راهگشا بر نبی خود نازل کرده و مسلمانان را به دانش اندوزی توصیه می کند.
وی گفت: فرهنگ مطالعه از فرهنگ های ارزشمندی که در تمامی زمینه ها کاربرد داشته و تبیین این مهم می تواند باعث رشد و اعتلای جامعه در تمامی عرصه ها شود.
ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای آحاد مردم جامعه بسیار مهم تلقی می شود
فرماندار آرادان تاکید کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای آحاد مردم جامعه بسیار مهم تلقی می شود و تبیین این فرهنگ نیازمند مشارکت همگانی است.
نادری اظهارداشت: مطالعه، کتاب و کتابخوانی در تمام زمینه ها تاثیر مستقیم دارد اگر این دیدگاه در مردم وجود داشته باشد فرهنگ کتاب و کتابخوانی به آسانی و به مرور زمان در جامعه تبیین و نهادینه می شود.
شمار کتابخانه های مساجد استان سمنان 77 باب است
مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز دراین مراسم شمار کتابخانه های مساجد استان سمنان را 77 باب ذکر کرد و گفت: بیش از 220 هزار جلد کتاب در این کتابخانه ها موجود است.
حجت الاسلام محمد رضا حدادیان با بیان اینکه 16 هزار و 908 نفر عضو کتابخانه های کانون مساجد در این استان هستند ادامه داد: 10 گروه سرود و چهار گروه نمایش نیز در کانون ها فعالیت دارند.
وی از اجرای برنامه های متعدد به مناسب هفته کتاب در کانون مساجد استان سمنان خبرداد و افزود: 15 باب کتابخانه در سالجاری مجوز گرفته اند.
حدادیان تاکید کرد: کتاب از ضرورتهاست و کتاب را خدای تبارک و تعالی مورد توجه قرار داده است و حتی به قلم و سطور سوگند خورده است و هر آنچه که خدا به آن سوگند یاد کند حتما جزء ارزشهای بالاست و کتاب سوگند پروردگار است.
وی ادامه داد: در روایات هم فراوان به کتاب توجه شده است و در عرصهها و زایای مختلف راجع به کتاب روایت و سخن داریم و کتاب و کتابخوانی جزء توصیههای موکد اسلام و ائمه است
مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان ضمن تاکید بر این که برای انجام هر کاری باید فرهنگسازی کنیم و ترویج فرهنگ مطالعه هم نیاز به فرهنگسازی دارد اظهار داشت: باید فرزندان را به مطالعه عادت دهیم .
حدادیان برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری با منابع را برای ترویج فرهنگ مطالعه موثر خواند و تصریح کرد: کتاب یک هدیه با ارزش محسوب می شود و باید در کنار سایر جوایز مادی دیگر قرار بگیرد.
966 هزار و 130جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان وجود دارد
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان نیز در برنامه با اشاره به انتخاب کتابهای مناسب ، مجموعه سازی کتابخانه ها بر اساس نیاز سنجی های اطلاعاتی نیز برافزایش نرخ مطالعه در سطوح مختلف کتابخوانی در جامعه موثر و مفید دانست.
علیرضا شاه حسینی از وجود 966 هزار و 130جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان خبر داد و گفت: وجود 1.48 کتاب به ازای هر نفر باعث شده استان ما در رتبه دوم کشور قرار بگیرد.
شاه حسینی افزود: با استناد به آمار نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در حال حاضر 46 کتابخانه نهادی، 16 کتابخانه مشارکتی و دو باب کتابخانه مستقل در این استان مشغول فعالیت هستند.
حدود هشت درصد جمعیت استان سمنان عضو کتابخانه های عمومی استان سمنان هستند
وی با اشاره به اینکه بیش از 52 هزار نفر، عضو کتابخانه های عمومی استان سمنان هستند که حدود هشت درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد خاطر نشان کرد: به ازای هر نفر چهار متر مربع فضای کتابخانه ای در استان وجود دارد که به شاخص آن در سند چشم انداز 1404 رسیده ایم.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان با تاکید بر این که در سه شاخص تعداد کتابخانه، تعداد کتاب و زیربنا در جایگاه دوم کشور قرار داریم تصریح کرد: ایجاد بخش استان شناسی در کتابخانه های اصلی و رونمایی از کتب منتشره و ارسال کتاب هایی با موضوعات اطلاعات عمومی، استان شناسی، علمی و ... به آرایشگاه ها برای پر کردن اوقات فراغت مردم از جمله فعالیت های این اداره کل بوده است.
راه اندازی اتاق فکر جزء اصلی ترین برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان
شاه حسینی از راه اندازی اتاق فکر متشکل از کتابداران، نخبگان کتابداری استان سمنان، مسئولان و اساتید برجسته دانشگاه و کارشناسان ارشد این اداره کل در آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: ارتقاء سطح مطالعه مفید، تقویت برنامه های نرم افزاری و محتوایی در چهارچوب برنامه های فرهنگی نهاد، ایجاد دستور کارهای محتوایی برای جلسات، ارتقای شاخص های اصلی کتابخانه ای از مهمترین اهداف انجام این کار است.
در این برنامه چندشاعر اشعار خودرادر وصف محرم و... قرائت کردند.
گفتنی است این برنامه در روستای ده سطان هشت کیلومتری شهرستان آرادان که با حضور مسئولان برگزار شد کتابخانه عمومی مرحوم محمد ترامشلو به بهره برداری رسید.
پایان پیام/
نظر شما