به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر حبیب الله بخشوده، نماینده تعاونی ناشران استان ایلام، صبح امروز(1 آذر) در آیین رونمایی از تازه های نشر نویسندگان و ناشران و اهل قلم این استان، اظهار کرد: در استان ایلام، نشست علمی و تخصصی راه های نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی با تاکید بر فناوری های نوین در استان برگزاری شد که اعکاس خوبی در بین اهالی کتاب داشته است.
وی، با بیان اینکه این نشست تا حدودی توانست دیدگاه و رویکردهای گذشته را در خصوص کتاب تغییر دهد، ابراز کرد: امروز بر اساس پیشرفت های که در دنیا ایجاد شده، ابراز و وسایلی که حاصل تفکر و اندیشه انسان است، وارد بازار شده و در زمینه کتاب و کتابخوانی موجب شده که مراجعه فیزیکی به کتابخانه ها کاهش یابد.
نماینده تعاونی ناشران استان ایلام، تصریح کرد: کتاب های خود خوان مجازی و کتابخانه های دیجیتال باعث شده که میزان مراجعه به کتاب کم نشود، ولی شاید بشود گفت که میزان مراجعه به کتابخانه ها با نوعی محدویت مواجه شده و این اتفاق حتی در کلاس های درس روی داده و دانشجویان با ابزاری جدید مانند لب تاب و موبایل و تبلت سرو کار دارند.
محمودیان، یادآور شد: در برخی موارد یک جوان، حدود 50 درصد از زمان خود را با تلفن همراه خود سپری می کند و از این طریق، آخرین یافته های علمی را از نقاط مختلف جهان دریافت می کند و در جریان مسائل علمی و دانش جهان قرار می گیرد.
وی، با اشاره به مراسم رونمایی از تازه های نشر استان، تصریح کرد: کلیه کتاب های منتشر شده که مراحل مختلف را طی کرده و چاپ و منتشر شده رونمایی می شوند و 71 عنوان کتاب در فهرست اطلاعات کتاب استان در سال جاری ثبت شده است که برگزاری چنین مراسمی به طور قع تاثیر به سزایی در آشنایی مردم با تازهای نشر استان دارد.
نماینده تعاونی ناشران استان ایلام، گفت: تاکید و رویکرد ما این است که کتاب را تولید کنیم و داشته های اندیشمندان در قالب تولیدات عرضه شود، مراجعه به کتاب و نیاز به کتاب در جامعه علمی ضرورت دارد و همیشه احساس می شود، باید از کتابخانه های دیجیتال و مجازی استفاده کنیم و برنامه ریزی در استان و مسولان فرهنگی استان صورت گیرد تا ناشران و نویسندگان ترغیب شوند به سمت تولید کتاب و گسترش کتاب و کتابخوانی هدایت شوند.
محمودیان، ابراز کرد: میزان کسانی که برای تولید و چاپ کتاب به ناشران مراجعه می کنند زیاد است و استان از نظر افراد فرهیخته که در فکر تولید کتاب هستند کم ندارد، اما وقتی به ناشر مراجعه می شود، هزینه و سرمایه لازم در اختیار ناشر نیست و خود مولفان نیز توان آنرا ندارد و این مسائل موجب می شود که نویسنده ما به سمت کتاب و انتشارات نرود.
وی، اظهار کرد: باید بتوانیم در بخش تولید کتاب و با کیفیت کار کنیم، خوشبختانه حرکت خوبی در استان در زمینه بحث کیفیت صورت گرفته و ارزیابی محتوایی لازم صورت می گیرد و تا حدود 90 درصد از آثار با ارزشیابی های لازم مواجه می شوند و در این حرکت مثبت، کیفیت کار نویسندگان بالا می رود.
نماینده تعاونی ناشران استان ایلام، گفت: خوشبختانه در سال های اخیر توجه ویژه ای به کتاب هایی که عامل هویت فرهنگ و تمدن است، صورت گرفته، شاعران، تاریخ نویسان، باستان شناشان و فعالان عرصه فرهنگی در این عرصه وارد عمل شده و عامل رواج ردهند فرهنگ بومی و محلی بوده و گام هایی اساسی در این زمینه آغاز شده است.
محمودیان، تصریح کرد: ترویج فرهنگ نقد، گام بزرگی در خصوص ارتقای کیفی کتاب بوده و باید حرکت جدی در یان زمینه داشته باشیم، نقد و فرهنگ نقد، کتاب و آثار مولفان را در جامعه در زمینه تدوین کتاب و محتوای آن، کتاب را به سمت کیفیت بالاتر هدایت می کند.
وی، با اشاره به اینکه در مسائل پژوهشی و دانشگاهی نیز آثار خوبی در استان چاپ شده است، خاطرنشان کرد: در تازه های نشر در بخش کتاب کودک توجه آن چنانی صورت نگرفته است، اگر روی فرهنگ جامعه می خواهیم اثر بگذاریم، باید فرهنگ بومی را از همان دوران کودکی از طریق کتاب به کودکان بشناسانیم و باید در این زمینه کار بیشتری صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما