نگاهی به پروژه "بررسی روایات ولادت حضرت مهدی(عج)"

خبرگزاری شبستان: پروژه "بررسی روایات ولادت حضرت مهدی(عج)" در گروه مبانی مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی ارائه و پس از بحث و بررسی مصوب شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،‌ حجت الاسلام سعید آذرشین فام، محقق پژوهشکده مهدویت در مورد پروژه "بررسی روایات ولادت حضرت مهدی(عج)" گفت: این پروژه در گروه مبانی مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی ارائه و پس از بحث و بررسی مصوب شد.

وی در تبیین ضرورت انجام این پروژه، افزود: بسیاری از شبهات در مورد حیات امام مهدی(عج) ناشی از شبهه در اصل تولد آن حضرت است. برخی این شبهات را مستند به روایات شیعه نموده و با مستمسک قرار دادن بسیاری از آنها در این موضوع که به زعم ایشان سند ضعیفی دارند، اصل تولد را زیر سوال می‌برند.

وی ادامه داد: با توجه به نقش تعیین کنده اثبات ولادت در همه معارف مهدوی نزد شیعه و تمرکز دشمنان بر این اصل اساسی، ضرورت دارد تا در پژوهشی جامع این روایات مورد بررسی قرار گرفته و اعتبار آنها مورد تحقیق قرار گیرد و به شبهات مطرح در این باره پاسخ داده شود. البته پزوهش هایی هرچند پراکنده در این زمینه صورت گرفته است که ـ هرچند برخی از آنها ضعیف‌اند و موضوع آنها محدود به بخشی از روایات دلالت کننده بر ولادت است ـ اما می‌توان در این پژوهش نیز از آنها بهره جست و کاستی‌های آنها را جبران نمود. هدف نهایی این پژوهش پاسخ به شبهاتی است که بر روایات تولد حضرت وارد شده است.

حجت الاسلام آذرشین فام به بررسی موضوع پروژه پرداخت و ابرازداشت: موضوع پژوهش حاضر بررسی روایات اثبات کننده تولد حضرت مهدی(عج) است. در نگاه نخست این روایات را می‌توان به 4 دسته تقسیم کرد: نخست روایاتی که به طور مستقیم دلالت بر تولد حضرت دارند. دوم روایاتی که بر طبق آنها امام حسن عسکری(ع) خبر داده‌اند که فرزندی برای ایشان متولد شده ‌است. دسته سوم احادیثی‌اند که دلالت دارند کسانی در دوران حیات امام حسن عسکری(ع) یا کودکی امام زمان(عج)، ایشان را ملاقات نموده‌اند. دسته چهارم روایاتی‌اند که ائمه(ع) خبر از واقعه تولد فرزندی برای اما عسکری(ع) داده‌اند.

وی اضافه کرد: موضوع پژوهش حاضر بررسی تخصصی و علمی اعتبار هر 4 دسته از احادیث مذکور است که شامل بررسی سند، اعتبار منابع اولیه(کتب اصول)، سیر تاریخی روایت، جمع بندی و رفع تعارضات احتمالی میان آنها می باشد که البته در بررسی اعتبار یک روایات علاوه بر آنچه گفته شد متن و دلالت آن نیز در نظر گرفته می‌شود.

این پژوهشگر حوزه مطالعات مهدوی افزود: باید توجه داشت که "تولد امام زمان(عج)" با استفاده از شواهد تاریخی با ضمیمه روایات هم قابل اثبات است و در این مورد، پژوهش‌های نسبتاً خوبی هم صورت گرفته است که نیاز به تکرار آن‌ها نیست. در این پژوهش تمرکز بر روی روایات اثبات کننده واقعه ولادت است و از جهت بررسی اقسام روایات ذکر شده و اثبات اعتبار آنها تحقیقی نو و جدید و از اساسی‌ترین پژوهش‌های مهدویت به شمار می‌رود. محصول این پروژه به صورت کتاب و مخاطبان آن جامعه علمی و پژوهشی می‌باشد.

وی در مورد وضعیت این پروژه اظهارداشت: این پروژه اکنون درحال انجام و نگارش است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
 
 
پایان پیام/
کد خبر 419995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha