ویترین های «ترک» در «حلب» چیده نخواهند شد

خبرگزاری شبستان:مقامات ترک اکنون در تلاشند تا با نامشروع جلوه دادن نظام بشار اسد،افکار عمومی را علیه دولت او بشورانند تا از این طریق به هدف سلطه جویانه خود در منطقه دست پیدا کنند. اما با پیش روی ارتش سوریه در شهر حلب، برنامه های مسئولان ترکی برای برکناری اسد از قدرت درحال شکست خوردن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،احمد داوود اوغلو،نخست وزیر ترکیه،این بار بسیار آشکارتر از دفعات قبل از دولت بشار اسد،رییس جمهوری سوریه انتقاد کرده و او را ظالم توصیف کرد.

وی در نشست پارلمانی حزب عدالت و توسعه گفت:اگر بشار اسد به حرف ترکیه گوش کرده بود حالا شهر حلب می توانست مانند اربیل عراق ور اقلیم کردستان وضع خوبی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه آرزوی آنکارا داشتن یک خاورمیانه منسجم به لحاظ اقتصادی است،ادعا کرد که اگر به خاطر سرکوب و ظلم نظام بشار اسد نبود،سوریه می توانست به موافقت اقتصادی منطقه ملحق شود.

اوغلو همچنین اربیل را شبیه به یک شهر ترکیه ای توصیف کرد و گفت:خیابان های اربیل پر از شرکت های ترک است و اگر اسد به حرف ما گوش کرده بود حلب هم می توانست چنین وضعیتی داشته باشد؛ در رفاه باشد و نه در ویرانی و خرابی.

نخست وزیر ترکیه همچنین گفت که اگر اسد جنگ را علیه مردم خود آغاز نکرده بود،سوریه می توانست قطارهای پر سرعت داشته باشد نه مهاجرانی که در حلب و مرز جنوبی ترکیه در رفت و آمد هستند.

این اظهارات ترکیه در حالی است که کمک ترکیه به تروریست های سوریه و برافروخته کردن آتش جنگ داخلی این کشور بر هیچ کس پوشیده نیست.

اظهارات داووو اوغلو کاملا نشان دهنده ان سات که ترکیه سودای تسلط به سوریه و دیگر کشورهای منطقه را دارد و به همین دلیل تا این حد بر مسئله سقوط نظام بشار اسد اصرار می ورزد.

آنکارا در حال حاضر با شورشیان اپوزیسیون در سوریه همکاری می کند تا شاید بتواند با روی کار امدن آنها رویای نفوذ به سوریه را برای خود محقق کند و این همان چیزی است که آمریکا و دیگر کشورهای غربی هم به دنبال آن هستند.

خاك تركيه هم اكنون  تبديل به مركزي براي شورشيان مسلح سوری و پناهگاهی برای گروه های سياسی مخالف دولت سوريه شده است و اين كشور به نوعي رهبری اقدامات بين المللی و منطقه ای را كه در جهت ساقط كردن حكومت بشار اسد صورت مي گيرد، به عهده گرفته است.

اين رويكرد متخاصمانه تركيه نسبت به سوريه در حالي است كه اين كشور از زمان بدست گرفتن قدرت توسط حزب عدالت و توسعه و اعلام دكترين «سياست صفر مشكلات با همسايگان» در سياست خارجي  توسط احمد داوود اغلو، از موفقيت زيادي در بهبود روابط خود با همسايگان خود برخوردارشده بود.

اما با شدت گرفتن بحران سوريه،  سياست خارجي تركيه در يك چرخش 180درجه ای  از سياست خارجي «صفر مشكلات با همسايگان» به سياست پر تنش تغيير جهت داد و همگام با دولت های غربی رويكرد متخاصمانه ای را نسبت به رفتار بشار اسد اتخاذ كرد.

از نقطه نظر آنکارا،گسترش حوزه نفوذ ترکیه به دیگر همسایه های مسلمان منوط به تضعیف دولت های عراق و سوریه است.

حتی اگر ترکیه دیگر کنترل مستقیم بر این سرزمین ها نداشته باشد امیدوار است که بتواند به طور غیر مستقیم و به کمک شرکای انتخابی اش از گروه های افراطی در سوریه و شمال عراق گرفته تا ترکیبی از گروه های سنی و ترکمن عراق به خواسته اش برسد.

شاید آمریکا اکنون بر روی داعش متمرکز باشد اما ترکیه سال ها بعد را می نگرد تا از این آشفتگی به نفع خود استفاده کند و به همین دلیل است که ترکیه برای مداخله خود در مبارزه با داعش شرط می گذارد.

بنابراین بر اساس دیدگاه آنکارا،همه بازیگران باید بر اولویت های خود تاکید داشته باشند و این پروژه با جایگزینی دولت سنی به جای دولت شیعه تحت حمایت ایران در سوریه آغاز می شود.

مقامات ترک اکنون در تلاشند تا با نامشروع جلوه دادن نظام بشار اسد،افکار عمومی را علیه دولت او بشورانند تا از این طریق به هدف سلطه جویانه خود در منطقه دست پیدا کنند.

اما با پیش روی ارتش سوریه در شهر حلب، برنامه های مسئولان ترکی برای برکناری اسد از قدرت درحال شکست خوردن است.

ایهان ایشیک،روزنامه نگار معروف ترک که به طرافداری از گروه های مسلح در سوریه شهرت دارداست، در مقاله ای در این باره می نویسد: با پیشروی ارتش سوریه در حلب، رویای ترکیه برای تسلط بر سوریه و گسترش حوزه نفوذ خود بر باد رفته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 420045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha