به گزارش خبرگزاری شبستان از قم ، حسین ذوالفقاری امروز در دومین همایش بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان که در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد گفت: متاسفانه امروزه در جهان اسلام دچار تفرقه انگیزی افرادی جاهل شده ایم که تهاجم فرهنگی مخرب این گروههای افراطی ، تکفیری و تروریستی نشانه های عمیق حضور صهیونیسم که به ان دامن زده می شود.
وی افزود: فرقه گرایی هایی که امروز در جهان اسلام وجود ارد توسط صهیونسیت ها اتفاق افتاده و همه ایمن این تمور به جهت دستیابی به منافع وقدرتهای مننفعت طلبانه می باشد.
ذوالفقاری ادامه داد:در حال حاضر نیز گرفتار حکام وابسته در منطقه هستیم که بر مسلمانان حکومت می کنند و به دنبال چیزی جز نفع خودشان نمی باشند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه دوست و دشمن ما بر اساس منافع ماست گفت: درهر جایی احساس و یا رفتار رفاقت گونه ای با ملمانان شده است با ید دانست این رفتار نه بر اساس اصول بین المللی است چرا که بر اساس دستیابی به منافع خودشان برنامه ریزی شده است.
وی تصریح کرد: آنچه برای انها معنا و مفهوم دراد منافع خوشان بوده که ما مسلمانان جهان از این نکته اساسی و مهم غافل می باشیم.
وی ادامه داد: دنیای امروز متاسفانه گرفتار فریبه و اقدامهای نا بخردانه و وحشیانه یک عده شده است که به نام اسلام جنایات غیر انسانی بیشماری از جمله خرید و فروش زنان، سر بریدن کودکان و به گلوله بستن جوانان در خیابان، را در منطقه اعمال می کنند که همه این موارد به نام دین صورت گرفته و بزرگترین ضربه را به اسلام میزند.
ذوالفقاری اظهار داشت : مهمترین وظیفه ما این است که بر اساس آنچه مراجع تقلید و اسلامشناسان واقعی گفته اندعمل کنیم و نباید از خودمان تولید دین و مذهب ساختگی داشته باشیم و یا جریان ساختگی به راه اندازیم
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با اشاره به درگیریها و مسائلی که در سه دهه در افغانستان روی داده است عنوان کرد: این کشور به جهت موقعیت حساسی که دارد هنوز هم درگیر مباحثی همچون مواد مخدر، مهاجرت و درگیریهای داخلی است که امیدواریم با همت مردم و دولت افغانستان، عمده این مشکلات برطرف شوند.
وی ادامه داد: بازسازی و توسعه افغانستان مهمترین نیاز امروز این کشور محسوب میشود تا بتواند ظرفیت پذیرش پناهندگان خود در دیگر کشورها را به وجود بیاورد.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه عدم مداخله در امور داخلی افغانستان نخستین کمک کشورهای دیگر به آن می باشد اذعان داشت: باید سرنوشت کشور افغانستان را به خود مردم سپرد و اگر کمکی نیز صورت می گیرد باید به لبدون در نظر گرفتن منافع شخصی باشد.
معاون وزیر کشور عنوان کرد: امروزه اگر کشوری در منطقه دارای ثبات باشد و یا اگرمشکلی پیدا کرد، همسایه او هم دچار مشکلاتی میشود به همین دلیل امنیت افغانستان برای ما هم مهم است.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب دارای مشکلاتی همچون جنگ، تحریم و توطئه کودتا بوده است خاطرنشان کرد: در کنار همه این مسائل، در حد توان و بضاعت در خدمت برادران و خواهران افغان بودهایم.
ذوالفقاری افزود: نگاه و احساس ما به مهاجران افغان احساس پناهنده بودن نیست بلکه نگاهی برادرانه و خواهرانه است در همین راستا امروز شاهد حضور 15 هزار فارغ التحصیل از دانشگاههای سراسر کشور ، 11 هزار دانشجودر حال تحصیل و 12 هزار طلبه علوم دینی و 350 هزار دانش اموز هستیم..
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور خاطرنشان کرد: اگر ما سخنی از برخی آسیبها و مشکلات می زنیم نباید به همه نسبت دهیم چرا که در همه جوامع ممکن است حدی از مشکلات وجود داشته باشد.
وی عنوان داشت: به جهت حساسیتها در مورد مهاجران وجود دارد ولی بر اساس آماری که داریم، اینگونه نیست که همه جرایم توسط مهاجران صورت گرفته باشد چرا که بر اساس امار درصد جرم نسبت به جمعیت اینچنین نمی باشد اما حساسیت ها همچنان ادامه دارد و باید توجه داشته باشیم و نباید اجازه دهیم برخی مسائل رسانه ای شود.
ذوالفقاری با بیان اینکه یکی از مسائل مهم رعایت مقرارت است گفت: در حال حاضر پناهندگان کمترین مشکلات را دارند ابراز داشت: ورود غیر قانونی به کشور، فرزندان بدون شناسنامه حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان افغانی ، عدم توجه به ارزشهای اسلامی در کشور ایران و ..یکی از مشکلاتی است که در مورد مهاجران وجود داردکه باید جلوی این بی توجهی های فرهنگی و اجتماعی گرفته شود.
وی عدم تمایل بازگشت داوطلبانه مهاجران به افغانستان وهمچنین کاهش علاقه ملی نسل دوم و سوم مهاجران به کشورخودشان را از دیگر معضلات کنونی بر شمرود و گفت:پیشرفت افغانستان مسئلهای است که باید با حضور فارغالتحصیلان و متخصصان و همه ملت افغان در کشورمورد حمایت و بررسی قرار گیرد.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشورخاطر نشن ساخت:حل مشکل پناهندگان و مهاجرین در کشور نیازمند همکاری بین مردم و دولت افغانستان، دولتهای منطقه، سازمان ملل و کمیساریای عالی پناهندگان می باشد تا بتوان با مشارکت و همکاری مشکلات افغانستان را مرتفع ساخت.
ذوالفقاری با بیان اینکه در صدد هستیم با بازنگری در قوانیم و مقررات حضور افراد در ایران را قانونمند سازیم گفت: به دنبال قانونمند کردن حضور مهاجران در ایران، تسهیل در صدور روادید، تعیین تکلیف افردا غیر مجاز، توجه بیشتر به بخش آموزش و درمان مهاجران و صدور کارت آمایش برای افغانیهای مقیم ایران از جمله برنامه های در دست اقدام می باشد.
وی در پایان گفت: امیدواریم با بازنگری در دستورالعمل ساماندهی شاهد تصویب این طرح در کمیساریای عالی و حل مشکلات پناهندگان باشیم.
پایان پیام/
نظر شما