پروژه ساخت مسجد ولیعصر(عج) همچنان در بلاتکلیفی

خبرگزاری شبستان: از زمان ساخت مسجد حضرت ولیعصر(عج) تا به حال تلاش‌هاي زيادي براي تغيير كاربري يا متوقف كردن اين پروژه صورت گرفته است و کش و قوس ها برای به سرانجام نرسیدن این پروژه همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری شبستان: موضوع ساخت مسجد ولیعصر(عج الله) از سال1360 در چهار راه ولی عصر آغاز شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم، مومنین و متدینین این منطقه احساس کردند که در این مسیر با توجه به اینکه محیط خاصی بود، یک مسجد و پایگاه مردمی و اسلامی تأسیس شود پس از بررسی های صورت گرفته مکان فعلی جنب تئاتر شهر مناسب‏ترین جا برای ساخت این مسجد تشخیص داده می شود. بنابراین در کنار زمینی که برای ساخت مسجد اختصاص می یابد چادری نصب و بعد سوله‏ای برای نماز و سایر برنامه‏ ها ایجاد می شود ولی از زمانی که این مکان برای ساخت مسجد اختصاص یافت مخالفتهایی مبنی بر نساختن مسجد در کنار تئاتر شهر مطرح شد و سعی شد در جریان کار مشکلاتی ایجاد شود.

ولی با این حال کار احداث مسجد و مجتمع فرهنگی ولیعصر در سال 83 به تصویب رسید تا پس از آن شاهد طراحی و ساخت باشد، اما انگار حاشیه های آن بیش از این حرف ها بود. در پی اعتراض روشنفکران و هنرمندانی که نسبت به ارتفاع مسجد که باعث اهانت به تئاتر شهر شده است این مسجد در حال حاضر بدون گنبد و مناره ایجاد شده و به گونه ای طراحی شد که در حاشیه تئاتر شهر بنا شده است.

حجت الاسلام میرحیدر جعفری، امام جماعت این مسجد که از سال 60 به همت مومنین، اقامه نماز در چادر و سپس سوله کنار این مجتمع را آغاز کرده است، به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: از سال 83 که ساخت مسجد ولیعصر(عج) در دستور کار قرار گرفته است بیش از 300میلیارد ریال برای ساخت این مسجد هزینه صرف شده است ولی هنوز این مسجد آماده بهره برداری نیست.

وی بیان کرد: در حال حاضر تنها 60 درصد پروژه مسجد و مجتمع ولیعصر(عج) انجام شده است و باید از مسئولین شهری پرسید که با وجود نیاز مردم این منطقه به مسجد چرا این پروژه بعد از گذشت بیش از 30 هنوز به اتمام نرسیده است.
 
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: نگاه دور از شان به مسجد منجر شده است که این مسجد بدون گنبد، مناره و محراب ساخته شود، علاوه بر آن ساخت این مسجد به گونه ای بوده است که فضای داخلی شبستان مسجد به فضایی کم نور تبدل شده است و مانع تابش نور به داخل شبستان است.

با وجود آنکه هنوز معلوم نیست که پروژه مسجد ولعیصر(عج) چه زمانی به اتمام می رسد و اینکه آیا بالاخره مردم این منطقه شاهد اقامه نماز جماعت در این مسجد خواهند بود یا نه؟ حميد رضا نعيمي، نويسنده و كارگردان تئاتر در برنامه هفته گذشته مجله تئاتر كه از شبكه چهار سيما پخش مي‌شود، با حمله به ساخت مسجد وليعصر(عج)، با دعوت از ساير هنرمندان تئاتر، تهديد كرد در صورت افتتاح اين مسجد نه‌ تنها وي بلكه ساير اهالي تئاتر ديگر پايشان را به مجموعه تئاتر شهر نخواهند گذاشت.

مسجد وليعصر(عج) مسجدي مظلوم
مسجد حضرت وليعصر(عج) در حاشيه پارك شهر در حال ساخت است. بناي اين مسجد با تغيير معمار آن از يك مسجد سنتي و كلاسيك به ساختماني پست مدرن كه فاقد هيچ كدام از نشانه‌هاي تعريف شده مسجد است، تبديل شده است.
ساختمان اين مسجد با مشاركت شهرداري منطقه۱۱ در حال ساخت است. سابقه برگزاري نماز جماعت در محلي كه امروز مسجد وليعصر(عج) در حال ساخت است به دهه ۶۰ باز مي‌گردد. طرح ساخت مسجد نيز از سال ۸۳ شروع شده است. با تغيير شهردار تهران، فشار‌ها باعث شد تا با كنار گذاشتن معمار و طراح اوليه، معمار جديدي جايگزين شده و طرح مسجد به كلي تغيير پيدا كند. هم اكنون كساني كه به پارك دانشجوي تهران مراجعه مي‌كند بناي بزرگ سيماني را مي‌بينند كه به مراكز خريد و تالار‌هاي شهري بيشتر شباهت دارد تا مسجد.

از زمان ساخت اين بنا تا به حال تلاش‌هاي زيادي براي تغيير كاربري يا متوقف كردن اين پروژه صورت گرفته است و کش و قوس ها برای به سرانجام نرسیدن این پروژه همچنان ادامه دارد.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 420631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha