به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، بابك دينپرست در اين رابطه گفت: يكي از مهمترين برنامههاي ستاد، موضوع نظارت بر نحوه ارائه خدمات درماني و كاهش آسيب و برخورد با متخلفين اين عرصه است. مهمترين سند قانوني برخورد با مراكز غيرمجاز نيز دستورالعملي است كه در تاريخ سوم آذر ماه جاري و با عنوان «دستورالعمل برخورد قانوني با مراكز غيرمجاز و متخلف درمان سوء مصرف موادمخدر و روانگردانها»، به دستگاههاي ذيربط و شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سراسر كشور ابلاغ شد.
وي به آخرين وضعيت ساماندهي و برخورد با مراكز مجاز اشاره كرد و گفت: از تعداد 1530 مركز درمان غيرمجاز شناسايي شده در كشور، 1340 مركز كه معادل 88 درصد از كل مراكز غيرمجاز ميباشند، با تكيه بر چهارچوبهاي قانوني مندرج در دستورالعمل ابلاغي، تعطيل يا زمينه اخذ مجوز قانوني آنها فراهم شده و تنها 12درصد مراكز غيرمجاز كماكان فعال ميباشند.
معاون دبيركل ستاد تصريح كرد: از مجموع 1530 مركز غيرمجاز شناسايي شده در كشور، تعداد 833 مركز (قريب به 55 درصد)، در راستاي اجراي دستورالعمل ابلاغي، پلمپ وتعطيل شدهاند و 507 مركز (حدوداً 33 درصد)، در مسير اجراي اين طرح، در چرخه اخذ مجوزهاي قانوني قرارگرفتهاند.
دينپرست ادامه داد: در ميان استانهاي كشور، بيشترين آمار مربوط به تعطيلي مراكز غيرمجاز، به ترتيب مربوط به استانهاي خراسانرضوي با300 مركز، تهران- مركز با 157 مركز و لرستان با 77 مركز است و بيشترين آمار مربوط اخذ مجوزهاي قانوني مراكز به استانهاي البرز نيز با 79 مركز، خراسان رضوي با 50 مركز و تهران – مركز با 46 مركز اختصاص دارد.
وي بيان كرد: همچنين در ميان استانهاي كشور، بيشترين آمار اوليه مراكزغيرمجاز، مربوط به استانهاي خراسانرضوي با 370 مركز، تهران - مركز با 306 مركز، لرستان و البرز هر يك با 127 مركز، مازندران با 81 مركز و تهران - غرب با 80 مركز بوده است.
معاون كاهش تقاضاي ستاد افزود: درحال حاضر تعداد 11 استان داراي مركز غيرمجاز از يك مركز تا 103 مركز ميباشند. بيشترين آمار نيز مربوط به استانهاي تهران مركز با 103 مركز، خراسانرضوي با 20 مركز، تهران غرب با 17 مركز و مركزي با 13 مركز ميباشد.
دينپرست گفت: با اقدامات انجاميافته و با احتساب استانهايي كه از ابتدا، موضوع وجود مراكز غيرمجاز فعال در سطح استان متبوع خود را منفي اعلام كرده بودند، مجموع استانهايي كه هم اكنون فاقد مركز غيرمجاز ميباشند، به 22 استان ميرسد.
به گفته وي اين زحمات حاصل تلاش مسئولين و ردههاي متناظر استاني دستگاههاي متولي امر، از جمله وزارت بهداشت، دادستاني كل كشور، نيروي انتظامي، سازمان بهزيستي و شوراهاي هماهنگي مبارزه با موادمخدر ميباشد.
پایان پیام/
نظر شما