دیکتاتوری «چینی» چه زمانی خواهد شکست؟

خبرگزاری شبستان:کشوری که این روزها مسیر توسعه اقتصادی را با شتاب زیادی طی می کند ،گویا گام های بلندتری نیز در مسیر دیکتاتوری برداشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،کشوری که این روزها مسیر توسعه اقتصادی را با شتاب زیادی طی می کند ،گویا گام های بلندتری نیز در مسیر دیکتاتوری برداشته است.

اگرچه تحلیلگران بر این اعتقادند که در صورت در پیش گرفتن شیوه دیکتاتوری و از دست دادن مشارکت ها و حمایت های مردمی،چین نخواهد توانست رشد اقتصادی خود را به کمال برساند اما گوش مقامات چینی به این حرف ها بدهکار نیست.

سال 2014 میلادی مملو از اتفاقاتی است که نشان می دهد چینی ها با رفتارهای نامناسب علیه شهروندان خود،حقوق بشر را کاملا زیر پای گذاشته اند و با توجه به سکوت جامعه بین الملل این روند در حال گسترش روزافزون است.

حدود دو هفته پیش،یک روزنامه نگار چینی به اتهام فاش کردن اسرار دولتی محکوم به حبس ابد شد، بدون اینکه دستگاه قضایی پکن،حق مسلم آزادی بیان و آزادی گردش اطلاعات در رسانه ها را در نظر بگیرد.

گائو یو،70 ساله که به خاطر مقاله های انتقاد آمیزش علیه دولت مشهور است با شدیدترین حکم قضایی مواجه شد.

در ماه می،تلویزیون دولتی چین،تصاویری از اعترافات گائو پخش کرد که به گفته وکیلش با تهدید و شکنجه از او گرفته شده بود.

همزمان با این حکم،یک اقتصاد دان اویغور نیز به دلیل دفاع از حقوق مسلمانان سین کیانگ برای استقلال،محکوم به حبس ابد شد.

الهام توتی که از مهمترین حامیان حقوق اویغورها است درخواست تجدید نظر برای حکم حبس خود را ارائه داده بود که این حکم از سوی دادگاه رد شد.

توتی که خواهان خودمختاری بیشتر برای سین کیانگ است در ماه سپتامبر بازداشت و به حبس ابد محکوم شده بود.

این تنها دو نمونه از اقدامات دیکتاتورمآبانه و نژادپرستانه دولت «شی ژینگ پینگ» در سال جاری میلادی است.

مسلمانان اویغور سالهاست که سرکوب های دولت پکن دست و پنجه نرم می کنند در حالی که شکایت آنها به سازمان های بین المللی تا کنون نتیجه ای به نفع جامعه اسلامی سین کیانگ در برنداشته است.

مسلمانان ترک ‏تبار » اویغور» ساکن در ایالت سین کیانگ با جمعیتی بالغ بر ۸ میلیون نفر، در اثر سیاست های ضد اسلامی حکومت مرکزی چین ‏زندگی سختی را می گذرانند.‏

سین کیانگ از سالها پیش و در پی تصرف ترکستان شرقی به نقشه چین اضافه شد و در ‏دهه های اخیر با سیاست های دولت مرکزی همواره مردم بومی آن زیر فشارهای ‏گوناگون بوده و از کمترین امکانات موجود در بخش های دیگر چین محروم هستند.

در سالهای اخیر مقامات چینی برای شکستن فضای انحصاری زندگی مسلمانان اویغور ‏در این منطقه قوم بزرگ چینی «هان» که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می دهد را وارد این منطقه کرده اند.

حدود سه سال پیش درگیری شدیدی میان گروه «هان» و مسلمانان اویغور به وجود آمد که طی آن تعداد زیادی از اویغورها جان خود را از دست دادند.

دولت چین،مسلمانان اویغور را تروریست می داند و به همین دلیل در ماه می سال جاری میلادی یک کمپین ضد تروریسم یک ساله را با تمرکز بر ترکستان شرقی به راه انداخت.

مقامات دولتی چین اعلام کرده اند که این کمپین تا سال 2015 میلادی ادامه خواهد داشت.

گفتنی است،در جریان اعتراضات اقلیت مسلمان اویغور در سال ۲۰۰۹ و برخورد شدید نیروهای پلیس چین با آنها حدود  ۱۸۴ نفر کشته شدند که این اقدام بیرحمانه مورد انتقاد و نکوهش گروه های حقوق بشری قرار گرفت.

گروه های راست گرا معتقدند مقامات دولتی چین به بهانه ی مبارزه با تروریسم به سرکوب مذهبی مسلمانان اویغور می پردازد.

دولت چین همچنین از زمان سرکوب خونبار معترضان حامی دموکراسی در میدان «تیان آن من» پکن در سال 1989 تا کنون به بسیاری از شهروندان عادی خود هم رحم نکرده و آنها را دستگیر و محکوم کرده است.

دولت چین این تظاهرات را که در میدان «تیان آن من» پکن آغاز و به شهرهای دیگر کشیده شدضد انقلابی توصیف کرد.

دولت چین هیچ گاه آمار تلفات سرکوب تیان آنمن را اعلام نکرده ولی براوردهای گروه های حامی حقوق بشر و شاهدان حاکی از کشته شدن چند صد تا چند هزار نفر است.

کد خبر 421877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha