«تیر» گفتگوی سیاسی در «تاریکی» بحران لیبی

خبرگزاری شبستان:در حالی که آتش جنگ میان گروه های مختلف در لیبی شعله ور تر شده است به نظر می رسد که طرح سازمان ملل برای بتواند نتیجه ای برای حل بحران این کشور در بر داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هیئت حمایتی سازمان ملل در لیبی با گروه های مختلف در این کشور در ارتباط بوده تا راهی را برای حل بحران سیاسی و امنیتی لیبی از طریق گفتگو پیدا کند.

این توافق در میان گروه های مختلف در لیبی وجود دارد که تنها راه پیش رو،برگزاری یک گفتگوی سیاسی همه جانبه برای از میان برداشتن بحران با دیدگاه پایان دادن به درگیری و کاهش رنج مردم،تضمین فرآیند گذار سیاسی با توجه به تمامیت ارضی لیبی و وحدت در کشور است.

در این زمینه و پس از مشورت با احزاب و گروه های لیبیایی،هیئت حمایتی سازمان ملل خواستار برگزاری دوره تازه گفتگوی سیاسی در روز 9 دسامبر سال جاری میلادی است.

سازمان ملل در حالی از برگزاری گفتگوی سیاسی در لیبی سخن به میان می آورد که این کشور درگیر جنگ در جبهه مختلف است.

از یک سو شبه نظامیان مسلح در بنغازی لیبی،کنترل بسیاری از مناطق را در اختیار گرفته و دست به عملیات تروریستی می زنند و درگیری نیروهای «ژنرال حفتر» وابسته به ارتش لیبی با آنها همچنان ادامه دارد.

روز گذشته در حالی که سازمان ملل بیانیه گفتگوی سیاسی را در لیبی منتشر می کرد،حداقل چهار شهروند لیبیایی در شهر بنغازی به علت پرتاب نارنجک جان خود را از دست دادند.

این نارنجک در منطقه «بن یونس» در نزدیکی بیمارستان جلال آباد منفجر شد،جایی که سربازان ارتش و نیروهای ژنرال حفتر،تحت مداوا قرار دارند.

از سوی دیگر جنگ در میان دولت های موازی در لیبی بالا گرفته است.

لیبی ار ماه آگوست دارای دو دولت است که برای تقسیم قدرت با هم رقابت می کنند.

در ماه آگوست گروه موسوم به «عملیات فجر لیبی» طرابلس را تصرف کرده و عبدالله الثنی،نخست وزیر منتخب را مجبور به فرار به شهر کوچکی در یک هزار کیلومتری پایتخت در شمال کشور و در نزدیکی مرز مصر به نام «طبرق» کردند.

لیبی اکنون دارای دو دولت و دو پارلمان موازی در شهرهای «طرابلس» و «طبرق» است و هر دو طرف تا کنون از گفتگوی عمومی در مورد چشم انداز تقسیم کشور میان دو گروه امتناع کرده اند.

جنگ میان دولت های موازی در لیبی هنگامی بالا گرفت که فرودگاه لیبی در طرابلس دو بار هدف حملات هوایی دولت قانونی ،قرار گرفت.

پس از آن عمر الحسی،نخست وزیر دولت در طرابلس اعلام کرد که کابینه اش حالا سیاست مقابله و جنگ را اتخاذ کرده است.

 نیروهای ژنرال حفتر می گویند که شبه نظامیان مسلح از فرودگاه بین المللی «متیقعیه» برای مقاصد نظامی استفاده می کنند و به همین دلیل بمباران شده اند.

صبح امروز نیز در حالی که سازمان ملل از گفتگوی عمومی میان گروه های مختلف در لیبی خبر می دهد،شبکه های عربی در گزارشی اعلام کردند که نیروی هوایی لیبی چندین مقر نیروهای فجر را در مناطق مختلف طرابلس هدف قرار داده است.

با این شرایط آیا می توان در بحبوحه خون و آتش به نتایج یک گفتگوی سیاسی ،بدون آمادگی عملی طرفین برای انجام این کار ،امیدوار بود؟

با توجه به تحولات لیبی در دو روز گذشته که می تواند عامل دیگری برای افروخته تر شدن آتش جنگ میان گروه های مختلف  باشد، بعید به نظر می رسد که طرح سازمان ملل بتواند نتیجه ای برای حل بحران این کشور در بر داشته باشد.

 

کد خبر 421971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha