به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، محمد حسن اكبريمطلق امروز (12 آذر) در نشست خبري به مناسبت روز جهاني معلولان اظهار كرد: در بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولین ۱۶ ماده به ۶۳ ماده افزایش یافته و در آن سهمیه سه درصد اشتغال معلولین به پنج درصد در دستگاههای اجرایی ارتقا یافته است.
وي افزود: در اين قانون به اكثر نيازهاي معلولان شامل مناسبسازي، تحصيلات رايگان، معافيت يكي از اعضاي خانواده از سربازي، سهميه استخدام معلولان در دستگاههاي اجرايي، حمايت از مراحل درماني و مسكن توجه شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بيان اينكه در قانون جامع حمايت از معلولان بايد هر سال 30 درصد اماكن عمومي و مبلمان شهري مناسبسازي شود، گفت: اما تاكنون به دلیل عدم هماهنگي دستگاههای اجرايي و عدم تامين منابع مالي قانون مناسبسازي فضاي شهري به صورت كامل محقق نشده است.
اكبري مطلق ادامه داد: در حال حاضر ۳۵ درصد فضای شهری خراسان جنوبی مناسبسازی شده است.
وي با اشاره به اينكه در جامعه نگرشي منفي نسبت به معلولان وجود دارد، تصريح كرد: مردم عمدتاً به جاي تاكيد بر توانمندي معلولان نسبت به آنان نگاه ترحمآميز دارند كه بايد با فرهنگ سازي اين نگرش را تغيير داده شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با تاكيد بر اينكه بايد نقش اساسي معلولان در جامعه بيشتر مورد توجه قرار گيرد، بيان كرد: مشكل اشتغال معلولان و زنان سرپرست خانوار تحت حمايت بهزيستي از چالشهاي پيشروي اين سازمان است.
اكبري مطلق ادامه داد: در اين راستا كميته امداد و بهزيستي تسهيلات قرض الحسنهاي در اختيار دستگاههاي اجرايي و كارفرمايان براي ايجاد فرصت اشتغال براي معلولان داده است.
وي با بيان اينكه مهمترين مشکل معلولین براي اشتغال نداشتن تحصیلات و مهارت فنی مورد نياز است، گفت: در اين زمينه بهزيستي اقداماتي انجام داده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به كمبود اعتبار در اين سازمان اشاره كرد و افزود: در سال جاری حدود 3 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان پیشنهاد شد، اما حدود یکهزار و 400 میلیارد تومان به بهزيستي اختصاص يافت.
اكبري مطلق با بيان اينكه اكثر معلولان در روستاها با مشكلات معيشتي مواجه هستند، عنوان كرد: معلولان در روستاها زير خط فقر و در وضعيت شايستهاي نيستند كه بايد با تغيير نگاه فرهنگي زمينه حل بخشي از معيشت اين قشر تامين شود.
پايان پيام/
نظر شما