به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طلا 1204 دلار شد، مشکل اقتصاد ایران هیچ گاه تحریم نبوده است، جشن بزرگ بیمهدار شدن تمام اقشار هفتههای آتی برگزار میشود، فعالیت 7000 موسسه مالی غیر مجاز در کشور، تدوین ۷ برنامه راهبردی در وزارت اقتصاد برخی ازاخبار حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود.ادامه این اخبار را در گزارش زیر میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: یکپارچهسازی سیاستهای خودروسازی و قطعهسازی برای رونق تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت دیدگاه یکپارچه به صنعت خودروسازی و قطعه سازی در تدوین سیاستگذاریها و برنامه های اجرایی تاکید کرد.
محمدرضا نعمت زاده در نشست بررسی مسائل و موضوعات مرتبط با صنعت قطعه سازی خودرو با بیان اینکه صنعت قطعه سازی به عنوان بازوی اصلی صنعت خودروسازی در کشور محسوب می شود تصریح کرد: توجه به مجموعه خواسته ها ، نیازها و رفع مشکلات این دو صنعت باید در کنار هم مورد توجه مسئولان قرار گیرد و در اولویت بندی اقدامات باشد.
وی با بیان اینکه امروز نیازمند کل نگری و نگاه جامع در صنایع مختلف از جمله خودروسازی هستیم خاطرنشان کرد: بدون توجه به مولفه های اقتصادی و رفع معضلات و مشکلات نمی توان توسعه یک صنعت را متصور بود از این رو صنعت قطعه سازی نیز که موتور محرک خودروسازی کشور محسوب می شود باید با این دید مورد بررسی و پایش مسائل و مشکلات پیش روی خود قرار بگیرد
خبرگزاری فارس: طلا 1204 دلار شد/ نگرانی سرمایهگذاران از اثر کاهشی برخی گزارشها بر طلا
با توجه به انتظار بازار برای انتشار گزارش مشاغل آمریکا، قیمت طلا در بازارهای جهانی با اندکی تغییر به 1204.19 دلار در هر اونس رسید. با توجه به افزایش تقاضا برای طلا در معاملات امروز، این فلز گران بها در آستانه ثبت بیشترین رشد هفتگی خود در 10 ماه گذشته قرار گفته است اما سرمایه گذاران در آستانه انتشار گزارش مشاغل آمریکا مضطرب و نگران هستند.
گزارش مشاغل آمریکا به علت تاثیرش بر دلار و سیاست های پولی فدرال رزرو، به عنوان معیار رشد اقتصادی این کشور محسوب می شود. در صورت قوی بودن این گزارش، احتمال افزایش قریب الوقوع نرخ بهره بانکی در این کشور بالا می رود که این امر می تواند از جذابیت طلا بکاهد.
بر اساس نظرسنجی رویترز، پیش بینی می شود که 230 هزار فرصت شغلی بر بازار کار آمریکا در ماه گذشته افزوده شده و نرخ بیکاری بدون تغییر در حد 5.8 درصد باقی مانده باشد.
جشن بزرگ بیمهدار شدن تمام اقشار هفتههای آتی برگزار میشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سالانه 300 هزار معلولیت در حوادث رانندگی کشور ایجاد می شود، گفت: اولین بیمارستان ضایعات نخاعی در تهران افتتاح خواهد شد.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران گفت: 12 آذرماه روز جهانی معلول است که این روز را به همه معلولان تبریک عرض میکنم.
وی ادامه داد: در قرآن کریم و دین مبین اسلام به معلولان نیز توجه ویژهای شده است که این موضوع نشان میدهد ما باید به این قشر توجه خاص کنیم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه مردم فهیم ایران نسبت به قشر معلولان توجه ویژهای میکنند، تصریح کرد: ما باید برای آنکه معلول در جامعه وجود نداشته باشد، به طور زیربنایی کار کنیم.
ایسنا: مشکل اقتصاد ایران هیچ گاه تحریم نبوده است/ توقف روند منفی اشتغال در سال گذشته
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: مشکل اقتصاد ایران هیچ گاه مساله تحریم نبوده و برخی سیاستهای نادرست داخلی وضعیت ناپایدار فعلی را رقم زده است.
سعید لیلاز در نشست بررسی اقتصاد ایران و تحریمهای بینالمللی که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد با بیان این که تحریمها به شکل جدید از مهر 1391 آغاز شد، درباره اوضاع اقتصادی ایران پیش از تحریمها اظهار کرد: تا فروردین 1385 نرخ تورم به 6.5 درصد رسیده بود، اما تا بهمن سال 1387 یعنی طی مدت 30 ماه تورم از 6.5 درصد به 30 درصد رسید که علت اصلی آن مثل همیشه افزایش شدید نرخ رشد نقدینگی در کشور بود که در سال 1386 این نرخ رشد به 40 درصد هم رسید.
وی با بیان این که سرمایهگذاری در کشور در این دوره به شدت کاهش پیدا کرد، افزود: میزان سرمایهگذاری در کشور در سال 1390 به اندازه سال 1383 بود، در صورتی که درآمد ارزی کشور چهار برابر شده بود. از سوی دیگر بخش خصوصی به دلیل تورم، عدم شفافیت و ناامنی در سرمایهگذاری که گویی در برخی اوقات عمدا اعمال میشد خود را از بازار سرمایهگذاری کشور بیرون کشید.
فعالیت 7000 موسسه مالی غیر مجاز در کشور/ مجوز دو موسسه محرز شد
معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه اطلاع دقیقی از فعالیت تمامی موسسات غیر مجاز وجود ندارد و هیچ کسی نمیداند که با سپردههای مردم در حال چه کاری هستند، گفت: تصور ما دریافت مجوز پنج موسسه تا پایان سال بود که تاکنون ساماندهی موسسه آرمان و نور محرز شده است.
حمید تهرانفر اقدامات بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات مالی غیر مجاز را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: به طور جدی به دنبال ساماندهی این موسسات هستیم و تقاضا هم برای نظم بخشی آنها وجود دارد. از سویی دیگر با توجه به این که مقررات، ضوابط و هماهنگی با خارج از بانک مرکزی ازجمله نیروی انتظامی، وزارت تعاون، دادستانی و استانداریها انجام و تفاهمنامهای هم آماده شده، می توانیم بسیار قدرتمند در این عرصه حرکت کنیم.
ضرورت احیای اقتصاد به وسیله بخش خصوصی
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: 85 درصد اقتصاد کشور در اختیار بخش حاکمیتی و 15 درصد در دست فعالان بخش خصوصی است و این نشاندهنده آن است که جدیت و قاطعیتی برای واگذاری امور به بخش خصوصی وجود ندارد.
محمدلاهوتی اظهار کرد: قوانین کشور تماما اشاره به حضور بخش خصوصی و پررنگ تر شدن فعالیت این بخش در اقتصاد کشور و کاهش حضور دولت را دارد ولی موضوع مهم آن است که این گونه مباحث باید از حالت شعاری خارج شده و برنامهها و اهداف در عمل به منصه ظهور برسد.
وی با اشاره به سخنان رییس جمهوری تاکید کرد: مطابق سخنان رییس جمهوری، اقتصاد باید به وسیله بخش خصوصی احیا شود چون اعتماد و همکاری متقابل ملت و دولت لازمه ثبات و رونق اقتصادی است.
خبرگزاری تسنیم: رشد اقتصادی امسال ۳ درصد و تورم ۹۵ تک رقمی میشود
رئیس کل بانک مرکزی گفت: پیشبینیها حاکی از آن است که تورم امسال به زیر ۱۷ درصد، سال آینده به حدود ۱۴، ۱۵ درصد و در سال ۹۵ تورم تک رقمی خواهیم داشت و رشد اقتصادی سال ۹۳ حدود ۳ درصد پیش بینی می شود.
رییسکل بانکمرکزی در جمع مدیران عامل بانکها در استان گلستان به ارایه دستاوردهای دولت و بانکمرکزی در ثبات و رشد اقتصادی پرداخت.
ولیاله سیف با بیان اینکه در زمان شروع به کار دولت یازدهم شرایط اقتصادی بسیار متلاطم و توام با نرخ تورم بالا وشتابان بود در خرداد ماه نرخ تورم نقطه به نقطه به بیش از 45 درصد رسید ، گفت: در آن مقطع رشد اقتصادی منهای 6.4 درصد بود و نوسانات و فراز و نشیبها در نرخ ارز نیز فعالان اقتصادی را دچار سردرگمی کرده بود، به همین دلیل اولویت اول را در برگرداندن آرامش به اقتصاد قرار دادیم و همزمان کنترل نقدینگی و کاهش تورم در دستور کار قرار گرفت.
تدوین ۷ برنامه راهبردی در وزارت اقتصاد
علی طیب نیا در حاشیه همایش بیمه و توسعه ، فراهم کردن زمینه افزایش تولید و انضباط را مهمترین هدف تدوین این برنامه ها اعلام کرد .
وی تدوین سند راهبردی صنعت بیمه را یکی از این موارد معرفی کرد و گفت : سند راهبردی صنعت بیمه با همکاری کارشناسان خبره تهیه شده است .
وزیر اقتصاد گسترش ضریب نفوذ بیمه ، افزایش کارایی و رقابت در صنعت بیمه و نیز افزایش سهم بخش خصوصی در صنعت بیمه را از جمله محورهای اصلی سند راهبردی تحول در صنعت بیمه برشمرد .
وی افزایش توان نظارت بیمه مرکزی بر عملکرد شرکتهای بیمه را از دیگر محورهای برنامه راهبردی در صنعت بیمه توصیف کرد و افزود : افزایش رضایت مندی مردم و توان پرداخت خسارات به مردم از جمله اولویت هایی است که باید در صنعت بیمه به آن توجه شود.
طیب نیا گفت : اهداف تحول در صنعت بیمه بصورت کمی درآمده و برنامه زمان بندی نیز برای اجرای آن تعیین شده است .
انتقاد جهانگیری از حضور کمرنگ بیمه در بورس و دولتی شدن بیمهها
معاون اول رئیس جمهور با انتقاد از حضور کمرنگ صنعت بیمه در بازار سرمایه گفت: حتما یکی از آسیبهای صنعت بیمه مسئله دولتی بودن آن است.
اسحاق جهانگیری دیروز در بیست و یکمین همایش بیمه و توسعه اظهار داشت: صنعت بیمه نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور دارد ضمن آنکه نقش بیمه مرکزی به عنوان نهاد نظارتی باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه دانش بیمهای این صنعت را از فعالیتهای سنتی خارج کرده و نحوه بازاریابی، مدیریت، سنجش و ارزیابی آن را توسعه داده است، افزود: برخی از رشتههای مرتبط با اقتصاد به اندازه محیط اقتصاد کشور بزرگ نشده است، برای مثال صنعت بانکی متناسب با رشد بنگاههای اقتصادی رشد نکرده است و تعداد قابل توجهی از بنگاههای فعلی ایران حجم فروششان بیش از ظرفیت بانکهای کشور است.
معاون اول رئیس جمهور در همین ارتباط گفت: سیاستهای کلی اصل 44 برای برداشتن محدودیت ورود بخش خصوصی به فعالیتهای اقتصادی تدوین شد اما با این وجود بخش خصوصی آن طور که باید رشد نکرده است.
وی با انتقاد از حضور کمرنگ صنعت بیمه در بازار سرمایه تصریح کرد: اگر صاحبان سهام در ایران مطمئن باشند که بیمه ریسکشان را پوشش میدهد حتما بورس را نسبت به بانک ترجیح میدهند.
صنعت بیمه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه براساس لایحه اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده، صنعت بیمه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف میشود، گفت:بیمههای زندگی در تامین مالی فعالیت های اقتصادی نقش مهمی دارند.
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در بیست و یکمین همایش بیمه و توسعه به ایراد توضیحاتی درباره صنعت بیمه پرداخت و با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون سرمایه گذاری مولد امکانپذیر نیست، اظهار داشت: برای اینکه زمینه سرمایهگذاری را فراهم کنیم، نیازمند شرایط مساعد و امن و محیط با ثبات هستیم، چون در شرایط عدم اطمینان امکان افزایش سرمایه گذاری وجود ندارد.
وی دو عنصر اصلی برای فراهم شدن شرایط سرمایهگذاری را ثبات در عرصه اقتصاد کلان و مهار تورم و همچنین صنعت بیمه دانست و افزود: برقراری آرامش و ثبات در بازار داراییها بسیار اهمیت دارد ضمن آنکه بیمه از طریق نوآوری و ارائه محصولات متنوع میتواند ریسک فعالیت اقتصادی را کاهش دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با توجه به کارکردی که صنعت بیمه در پوشش ریسکهای مختلف دارد میتواند جایگاه منحصر به فردی داشته باشد و بیمه به عنوان ابزار مطمئن و کارآمد در تأمین مالی سرمایهگذاری نقش به سزایی دارد.
طیب نیا در همین ارتباط با اشاره به شرایط جغرافیایی کشور و ضمن تاکید براینکه ایران همواره در معرض بلایای طبیعی است، تصریح کرد: از آنجایی که این مسئله فعالیتهای اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد، صنعت بیمه میتواند زمینه برقراری اطمینان را در این فعالیت تامین کند.
انتقاد رئیس کل بیمه مرکزی از سهم اندک صنعت بیمه در تدوین قوانین
رئیس کل بیمه مرکزی گفت:در هیچ قانونی نظرات تخصصی بیمه را مد نظر قرار ندادند و اگر این روند ادامه پیدا کند، شرکت های بیمه به مرور توانگری مالی خود را از دست می دهند، بدون آنکه خودشان مقصر باشند.
محمد ابراهیم امین در بیست و یکمین همایش بیمه و توسعه با بیان اینکه تصویب بیمه نوسان نرخ ارز و خودرو محور بودن بیمه شخص ثالث یا مالیات بر ارزش افزوده شرکت های بیمه همگی برعکس اصول بیمه ای است، اظهار داشت: چگونه ممکن است که خسارت مالی و جانی مقصر حادثه را بیمه گر بپردازد ؟
وی ادامه داد: در هیچ قانونی نظرات تخصصی بیمه را مد نظر قرار ندادند و اگر این روند ادامه پیدا کند، شرکتهای بیمه به مرور توانگری مالی خود را از دست می دهند، بدون آنکه خودشان مقصر باشند.
رئیس کل بیمه مرکزی توانگری مالی و توانمندی مدیریتی را دو عامل ایجاد اعتماد مردم به صنعت بیمه عنوان کرد و افزود: نظم در ایفای تعهدات و پاسخگویی سریع به خسارت های بیمه ای از جمله عواملی است که به مشتری مداری می انجامد.
رئیس شورای عالی بیمه با بیان اینکه تمامی شرکت های بیمه در تلاش برای افزایش سهم بازارشان هستند، تصریح کرد: شرکت های بیمه باید مشتری مدار باشند زیرا مشتری مداری در ذات کار بیمه گری است و چنانچه مدیری بهای لازم را به این مساله ندهد، یعنی تسلط کافی به حرفه خود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما