ضرورت ایجاد برند مخصوص برای قالی گیلان/ذهنی بافی‌های قالی‌های گیلان در بازار ثبت شود

خبرگزاری شبستان: فرش‌های دستبافتی که توسط زنان گیلانی بافته می‌شود به نام فرش تبریز، کاشان، دلیجان و ... در بازار به فروش می‌رسد. چقدر خوب است که مسئولان امر بتوانند با طراحی یک برند قالی، فرش‌های دستبافتی که توسط زنان زحمتکش گیلانی بافته می‌شود به نام گیلان ثبت کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فومن، هر تار و پود فرش دستبافت نمايشي از هنر، ذوق و توانمندي فرشبافاني است که شبانه روز با جان و دل فعاليت کرده و بر هر تار و پود آن نقش زندگي مي‌زنند. زنان گیلانی از جمله قالیبافان زبردستی هستند که طرح و نقش قالی را با مهارت هر چه تمام‌تر گره می‌زنند و می‌بافند و یک فرش دستبافت تحویل می‌دهند.

اما کمی جلوتر که می‌رویم متوجه می‌شویم فرش‌های دستبافتی که توسط زنان گیلانی بافته می‌شود به نام فرش تبریز، کاشان، دلیجان و ... در بازار به فروش می‌رسد. چقدر خوب است که مسئولان امر بتوانند با طراحی یک برند قالی، فرش‌های دستبافتی که توسط زنان زحمتکش گیلانی بافته می‌شود به نام گیلان ثبت کنند.

امید است گسترش حمايت‌هاي مالي و معنوي از اين صنعت و فعالان اين عرصه بتواند به رشد و پيشرفت هرچه بيشتر اين هنر و صنعت کهن ايراني کمک کرده و گيلان در آينده به يکي از مراکز عمده توليد فرش تبديل شود.

کیفیت فرش گیلان نسبت به استان‌های دیگر بالاتر است

مسعود گلدوست، کارشناس مسئول واحد خودکفائی کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن اظهار کرد: در قالیبافی افراد گیلانی هوش زیادی دارند و کیفیت فرشی که در گیلان بافته می‌شود خیلی بالاتر از استان‌های دیگر است.

وی با بیان اینکه در گیلان دسترسی به بازار فرش نیست، افزود: استادکار با توجه به دسترس بودن بازار، نیاز بازار را تشخیص می‌دهد و با توجه به آن فرش را طراحی می‌کند و دست قالیباف برای بافت قالی مورد نظر می‌دهد که متاسفانه این بدنه در گیلان وجود ندارد.

کارشناس مسئول واحد خودکفائی کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن با بیان اینکه یکی از مزیت‌های گیلان در صنعت قالیبافی، این است که مردم گیلان به خصوص روستاهای فومن به صورت ذهنی قالی می‌بافند، گفت: یک پدیده وقتی قرار است در بدنه جامعه ای نهادینه شود اول باید دید این پدیده در مردم آن استان و شهر وجود داشته باشد.

گلدوست با بیان این مطلب تصریح کرد: این مزیت در فومن با توجه به ذهنی بافی‌های مردم این شهر در راستای قالیبافی وجود دارد که در شهرهای دیگر در ارتباط با بافت قالی موجود نیست.

وی با بییان اینکه بزرگترین موانع قالیبافی در گیلان ورود نکردن به آن است، خاطرنشان کرد: تا صنعتی به کاری ورود نکنیم معایب آن مشخص نمی‌شود.

ذهنی بافی‌های قالی‌های گیلان باید در بازار ثبت شود

کارشناس مسئول واحد خودکفائی کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن با بیان اینکه قالی‌هایی که توسط زنان گیلانی بافته می‌شود متاسفانه به استان‌های دیگر عرضه می‌گردد و با نام آنها به بازار عرضه می‌شود، اظهار کرد: ذهنی بافی‌های قالی‌های گیلان باید در بازار ثبت شود و به نام گیلان عرضه گردد.

گلدوست با بیان اینکه مردم با دیدن نقش و طرح یک قالی متوجه می‌شوند مربوط به کدام استان است، افزود: باید در راستای شناخت مردم از قالی گیلان همین اتفاق بیفتد و همگان فرش گیلان را به نام استان خود ما بشناسند.

وی با بیان اینکه برای مددجویان کمیته امداد کلاس‌های آموزشی قالیبافی گذاشته‌اند، گفت: از بین فرزندان مددجویان کسانی که علاقه به این کار را داشتند انتخاب شد و در مرحله اول در کلاس درجه دو آموزش می‌بینند و بعد از اتمام کلاس و بافت قالی استعدادیابی و شناسایی می‍‎شوند و این نهاد در رشد انها در این مسیر همیاری می‌کند.

قالیبافان گیلانی باید تولید گران قالی در گیلان باشند

کارشناس مسئول واحد خودکفائی کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن با بیان اینکه با این کلاس‌ها در صدد هستند که قالیبافان تولیدگران قالی در گیلان باشند، تصریح کرد: این افراد مرحله به مرحله مورد ارزیابی قرار می‌گیرندتا بتوان با وجود آنها یک تولیدی قالی در شهرستان فومن راه اندازی کنند.

گلدوست با بیان اینکه بعد از اتمام قالی دستگاه‌های اجرایی باید نقش داشته باشند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: ما برای صنعت قالیبافی در گیلان احتیاج به یک اتاق فکر داریم که در آن مشکلات دیده و در راستای آن مشکلات گامی قوی برداشته شود.

وی اظهار کرد: پدیده‌های اجتماعی باید دیده شود و راهکارهای مناسب با ان طراحی گردد تا پله پله توسعه پیدا کند.

با اهتمام مسئولان صنعت قالیبافی در گیلان توسعه یابد

سمیه آزاد خمامی، مشاور و ناظر خودکفایی کمیته امداد امام(ره) فومن با بیان اینکه شغل اصلی مردم گیلان صنعت قالیبافی نیست، افزود: اکثر مردم به دلیل علاقه‌ای که به قالیبافی دارن این کار را ادامه داده‌اند و نیازهای استان‌های دیگر را برآورده می‌کنند.

وی با بیان اینکه کارفرماها از استان‌های دیگر به دلیل کار خوب قالیبافان گیلانی به این استان سفر می‌کنند و سفارشات خود را به قالیبافان ما می‌دهند، گفت: از آنجایی که مردم گیلان در بافت قالی مهارت ویژه‌ای دارند و حرفه ای این کار را انجام می‌دهند با اهتمام مسئولین می‌توان این صنعت را در این استان  توسعه داد.

کارشناس فرش با بیان اینکه قدمت قالیبافی به صورت حرفه‌ای در فومن به بیش از 15 سال می‌رسد، تصریح کرد: در این چندسال پیشرفت‌های خوبی در قالیبافی داشته‌اند تا جایی که طرح‌های استان‌های دیگر را گیلانیان می بافند.

برند فرش باید برای گیلان مشخص شود

آزادخمامی با بیان اینکه هر فرشی برندی دارد که شناسنامه آن است، خاطرنشان کرد: برند فرش می‌تواند نوع بافت، طرح و هویت محصول را مشخص کند که متعلق به کدام استان است.

وی با بیان اینکه در استان گیلان قالیبافان و فارغ التحصیلان فرش زیادی دارند، اظهار کرد: نوع برند فرش باید برای گیلان مشخص شود تا توسط قالیبافان گسترش پیدا کند.

مشاور و ناظر خودکفایی کمیته امداد امام(ره) فومن با بیان اینکه مسئولان مربوطه باید فارغ‌التحصیلان رشته فرش را حمایت کنند، افزود: اگر این حمایت‌ها بود شاید تا کنون یک برند فرش در گیلان داشتیم.

آزادخمامی با بیان اینکه قالی گیلان باید دارای هویت باشد، گفت: قالی‌هایی نظیر کاشان، مشهد، تبریز و... همه دارای یک نماد و نقوشی هستند که فرش گیلان هم باید یک نماد مخصوص به خود را داشته باشد.

وی با بیان اینکه مسئولان باید از طراحان فرش حمایت کنند، تصریح کرد: گیلانی اگر فرشی می‌بافد باید با نقوش و نماد استان خود بافته شود.

تجارت فرش باید با برند گیلان به کل ایران تجارت شود

سمیه یاری، مربی فرش و مدیر آموزشگاه قالی بافی صومعه سرا خاطرنشان کرد: جایگاهی که فرش از آنجا برخواسته تبریز می‌باشد که از انجا به همه استان‌ها نفوذ پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه افراد زیادی در گیلان قالیبافان ماهری هستند و محصولات خود را به استان های دیگر و به نام آنها عرضه می‌کنند، اظهار کرد: باید سرمایه‌گذار در گیلان سرمایه گذاری کند تا تجارت فرش با برند گیلان از همین استان به کل ایران باشد.

مربی قالیبافی صومعه سرا با بیان اینکه گیلان دارای دانشگاه‌های بسیاری است، افزود: متاسفانه در هیچ یک از این دانشگاه‌ها رشته فرش و طراحی فرش نیست.

یاری با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته افرادی که قالیبافی می‌آموختند تحت حمایت بیمه که 75 درصد آن را دولت متحمل می شد، قرار می‌گرفتند، گفت: متاسفانه به دلیل بیمه افرادی که هیچ گونه سر رشته ای از قالیبافی نداشتند وارد این عرصه شدند و به دلیل هرج و مرج و ازدیاد جمعیت بیمه قالیبافی در گیلان قطع شده است.

وی با بیان اینکه عده‌ای از مددجویان کمیته امداد فومن در کلاس‌های قالی بافی درجه دو شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: افرادی که بتوانند این کلاس را با موفقیت پشت سر بگذارند و حرفه‌ای کار کنند، آموزش کلاس درجه یک را می‌بینند.

مربی قالیبافی صومعه سرا با بیان اینکه قالیبافی درجه دو شامل گره، زنجیر، و اصول بافت قالی است خاطرنشان کرد: درجه یک شامل قالی دورو، ابریشم، فرش صوف، فرش بیضی و .. است.

یاری اظهار کرد: متربیان بعد از آموزش در کلاس‌های قالیبافی در صورت قبولی مدرک قالیبافی فنی و حرفه ای را کسب می کنند که در تمام دنیا اعتبار دارد.

با اعتبار بالغ بر 18 میلیون تومان مددجویان فومن اموزش قالیبافی می بینند

حسین جهانگیری، مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن با بیان اینکه در حال حاضر 20 نفر از دختران و زنان تحت پوشش این نهاد مشغول آموزش قالی بافی در کلاس‌ها هستند،  تصریح کرد: بالغ بر 18 میلیون تومان برای آموزش این افراد هزینه شده است.

وی با بیان اینکه فراگیری و آموزش مهارت های زندگی گامی مهم در این نهاد است، خاطرنشان کرد: کسب مهارت توسط بانوان تحت پوشش، سبب بهبودی وضعیت اقتصادی خانواده ها می‌شود.

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) فومن اظهار کرد: انتظار می‌رود اکثر مددجویان فاقد شغل بتوانند از این کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی بهره ببرند.

پایان پیام/

کد خبر 422542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha