به گزارش خبرگزاری شبستان،رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه که حالا غوطه ور در جاه طلبی های خود برای قدرت گیری در داخل کشور و در کل منطقه خاورمیانه شده است با دقت بسیار اخبار مربوط به کاخ جدید خود را دنبال می کند.
او در آخرین اظهارات خود در این باره با تصحیح گزارش های مطبوعاتی اعلام کرد که کاخ جدید ریاست جمهوری یک هزار و 150 اتاق دارد نه 1000 اتاق!
وی افزود:وقتی سخن از «پرستیژ» بک ملت به میان می آید باید همه چیز حتی گوشه های کاخ محاسبه شود.
اردوغان که پس از دستور برای ساخت این کاخ مورد انتقادات جدی قرار گرفت در این باره می گوید:ما می خواستیم این کار را انجام دهیم تا نسل های آینده بگویند:از اینجا بود که ترکیه جدید رهبری شد.
رییس جمهوری ترکیه در پاسخ به انتقادات گفت که این،کاخ من نیست ،این کاخ ملک شخصی نیست بلکه از آن مردم است و به آنها تعلق دارد.
اولین بازکننده از کاخ جدید،پاپ فرانسیس،رهبر کاتولیک های جهان بود و پس از آن نیز ولادیمیر پوتین،رییس جمهوری روسیه وارد آن شد.
کاخ جدید ریاست جمهوری که در منطقه «بستپ» یا «پنج تپه» قرار گرفته،حدود 350 میلیون دلار هزینه در برداشته است.
مساحت این کاخ،200 هزار متر مربع است و یک هزار اتاق برای کاربردهای مختلف دارد.
معماری این کاخ تلفیقی از مدرنیسم و و طرح های سنتی مربوط به دوره سلجوقی است.
این کاخ،خانه جدید ریاست جمهوری ترکیه خواهد شد که حاکی از جدایی تاریخی از کاه ریاست جمهوری «چانکایا» در مرکز آنکارا است.
چانکایا مرکز اقامت رییس جمهوری ترکیه از زمانی است که «مصطفی کمال آتاتورک» موسس ترکیه جدید،پست ریاست جمهوری را احراز کرد و به همیین دلیل برای بسیاری،سمبل تاریخ ترکیه مدرن است.
از زمان آتاتورک تا اردوغان،چانکایا محل اقامت 12 رییس جمهوری ترکیه بوده است.
نقل مکان به کاخ جدید در حقیقت سمبل بارز چیزی است که اردوغان آن را حرکت به سوی «ترکیه نو» می داند.
همچنین نام این کاخ یعنی « Ak Saray» نیز بازی با نام حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) است که حامیانش آن را به نام حزب AK می شناسند.
اما برای اپوزیسیون،کاخ جدید منعکس کننده خیانت دیگر اردوغان به میراث ترکیه ای است که آتاتورک آن را به وجود آورد.
از حساسیت هایی که در مورد این کاخ وجود دارد،صرف هزینه هنگفت برای ساخت این است و اینکه اردوغان،چنین هزینه ای را از کجا تامین کرده است.
این در حالی است که دولت رجب طیب اردوغان در سال گذشته میلادی با بزرگترین رسوایی فساد مالی روبرو شده که دامان فرزندان چند تن از وزرای دولت، مقامات امنیتی و نظامی و همچنین رئیس بانک دولتی «هالک بانک» را گرفت.
رسوایی اقتصادی دولت ترکیه در آن زمان موجب ایجاد تنش های سیاسی شد اما اردوغان ادعا کرد که این رسوایی توطئه ای علیه وحدت مردم این کشور است.
با این وجود بسیاری از ترک ها با برگزاری تظاهرات علیه فساد مالی و رشوه خواری در دولت،خواستار برکناری اردوغان شدند اما او با ارائه وعده های مبارزه با مشکلات اقتصادی توانست پست ریاست جمهوری را اتخاذ کند.
نظر شما