به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، بعد از کودتاي 28 مرداد 1332، رژيم شاه که توانسته بود با کمک اربابان بر اريکه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پايههاي حکومت خود را تثبيت کند، اما غافل از اين که مردم در اولين فرصت، خشم و انزجار خويش را نشان خواهند داد. سه ماه و نيم بعد، نيکسون، معاون رييس جمهور آمريکا، راهي ايران گرديد تا نتيجه سرمايه گذاري 21 ميليون دلاري سازمان جاسوسي سيا را که در راه کودتا و سرنگوني دولت مصدق هزينه کرده بود، از نزديک مشاهده کند. در اعتراض به اين سفر، دانشجويان دانشگاههاي تهران، تظاهرات پرشوري عليه رژيمِ کودتا برپا کردند که اين اعتراضات در روز پانزدهم آذر، به خارج از دانشگاه کشيده شد. صبح روز 16 آذر 1332، گارد شاهنشاهي براي اولين بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه کند. به دنبال آن، تعدادي از مأموران نيروي ويژه گارد شاهنشاهي رژيم پهلوي، سه نفر از دانشجويان معترض به نامهاي: مصطفي بزرگنيا، احمد قندچي و مهدي شريعت رضوي را به شهادت رساندند. رژيم، در روز بعد بدون توجه به اين جنايت خود، دکتراي افتخاري حقوق را در اين دانشگاه به نيکسون اعطا کرد. از آن تاريخ، به ويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اين روز به عنوان روز مقاومت و ايستادگي دانشجويان اين سرزمين در برابر استعمار غرب و استبداد و خودکامگي در دفتر تاريخ اين سرزمين به يادگار ثبت گرديده است.
ستاد خیرین دانشگاه ساز، خوابگاه ساز راه اندازی شود
دکتر احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه 140 هزار دانشجو در مجموعه دانشگاههای استان گیلان مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: از این تعداد 55 درصد را دختران و 45 درصد را پسران تشکیل میدهند که فقط 10 در آنها تحصیلات رایگان دارند و 90 درصد شهریه پرداز هستند.
وی وجود دانشگاههای متعدد در استان را یک فرصت دانست و افزود: دانشجویان نیروهای با انگیزه، پرنشاط و امیدوار به آینده هستند که از یک سو زمینه ارتقاء علمی، فرهنگی استان را فراهم میکنند و از سوی دیگر کمکی برای مسئولان استان در انجام امور هستند.
رضی با اشاره به اینکه امروز ترکیب دانشجویان از لحاظ مقطع تحصیلی متفاوت است، گفت: 40 درصد دانشجویان دانشگاه گیلان دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد هستند.
وی خواستار تخصیص اعتبار ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی جهت اجرای پروژهها شد و افزود: دانشگاه محل توزیع علم نیست بلکه محل تولید علم و توسعه و فنآوری برای حل مسائل استان است و این نیازمند داشتن کتابخانه، آزمایشگاه، اینترنت پرسرعت برای دانشجویان و خوابگاهها است.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه امروزه دانشگاهها نیازمند بسیج همگانی برای رفع مشکلاتشان هستند، تاکید کرد: باید ستاد خیرین دانشگاه ساز، خوابگاه ساز را راه اندازی کنیم و خیرین را به سمت تجهییز دانشگاهها، آزمایشگاهها و خوابگاهها هدایت کنیم.
دانشجوی امروز باید در عرصه بین الملل مطالبه گر باشد
محمد مصطفی یوسف زاده، نماینده مسئول بسیج دانشجویی به خبرنگار شبستان گفت: 16 آذر یادآور حادثهایی است که دانشجویانی بیدار و آگاه بر علیه رژیم منحوس پهلوی اعتراض کرده و این اعتراض منجر به شهادت سه تن از دانشجویان و زخمی شدن صدها دانشجو شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند:«16 آذر متعلق به دانشجوی ضد سلطه، ضد استکبار و ضد آمریکاست» افزود: امروز روز دانشجوی استکبارستیز است و رسالت اصلی دانشجویان امروز ضل توجهات مقام معظم رهبری، استکبارستیزی در برابر ابرقدرتهای استعمارگر به ویژه آمریکاست.
یوسف زاده ادامه داد: دانشجوی امروز باید در عرصه بین الملل مطالبه گر باشد و امروز که دست ابرقدرتها رو شده است مراقب باشد در دام شیطان نیفتد.
آنچه 16 آذر را رقم زد یک تفکر دانشجویی بود
وحید ولدی، نماینده انجمن اسلامی دانشگاه گیلان با بیان اینکه 16آذر پاسداشت تفکر استکبارستیزی است، گفت: تحولی که دانشگاه باید مبدا آن باشد در یک روز و یک سال و یک بیلان کاری رقم نمیخورد.
وی با تصریح اینکه آنچه 16 آذر را رقم زد یک تفکر دانشجویی بود، اظهارکرد: این دانشگاهها و دانشجویان بودند که انقلاب را رقم زدند پس امروز نیز رسالت سنگینی در حفظ انقلاب و ارزشهای اسلامی دارند.
ولدی، افزود: مسئولان باید دانشجویان را بیشتر حمایت کرده و دانشجویان نیز به رسالت خود در تداوم انقلاب عمل کنند.
خلاء وجود شورای صنفی در دانشگاهها رفع شود
وهاب سوری نژاد، نماینده شورای صنفی دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه دانشجویان ساکن یک شهر شهروندان آن شهر محسوب میشوند، تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه گیلان دارای مشکلات فراوانی هستند و از حقوق اولیه خود مانند آب شرب کم بهرهاند.
وی با اشاره به اهمیت شورای صنفی در دانشگاه گفت: این شورا مشکلات دانشجویان را پیگیری میکند و این درحالی است که شاهد عدم استفاده از راهکارهای این شورا هستیم و باید خلاء وجود شورای صنفی در دانشگاهها رفع شود.
سوری نژاد اظهار کرد: مشکل آب شرب و فشار آب در دانشگاه گیلان وجود دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
وی خواستار نوسازی اتوبوسهای فرسوده داخل دانشگاه شد و بر تجهیز این دانشگاه که در پنج کیلومتری رشت قرار دارد با ماشین آلات برف روب شد و افزود: زیباسازی سردرب دانشگاه نیز توسط شهرداری صورت گیرد.
کمبود بودجههای فرهنگی و قرآنی در دانشگاه
مائده جعفری، نماینده جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با انتقاد از کمبود بودجه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در دانشگاه افزود: رهبری بارها ابراز نگرانی از وضعیت فرهنگی جامعه کردند و ما باید در این خصوص جهادگرانه وارد میدان شویم اما بودجههای ناچیز کفاف فعالیتهای فرهنگی و قرآنی را نمیکند و این جای گله دارد.
وی با اشاره به کرسیهای آزاد اندیشی که مورد تاکید رهبراست افزود: سخت گیریهایی در این زمینه وجود دارد.
مسئولان زمینه تجارب دانشجویان را فراهم کنند
صابری، نماینده انجمن علمی دانشگاه پیام نور نیز با بیان اینکه 16 آذر فرصتی برای دانشجویان جهت ارتباط با مسئولان است، اذعان کرد: ما در حال حاضر شاهد جنگ فرهنگی هستیم و در شرایط حاضر قبل از مهندسی فرهنگی به جراحی فرهنگی نیازمندیم.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان افسران جنگ نرم هستند، تصریح کرد: ما دانشجویان دارای همت بلند و مشتاق بوده و فقط تجربه کافی در انجام رسالتمان نداریم و از مسئولان توقع داریم تا بستری برای تجارب دانشجویان فراهم کنند.
صابری با بیان اینکه پیام نور در استان دارای 40 هزار دانشجو در 18 مرکز و واحد است، اذعان کرد: فضای فیزیکی دانشگاههای پیام نور برای انجام فعالیتهای فرهنگی بسیار کم است.
خلاقیتها و نوآوری دانشجویان در قالب برنامههای فرهنگی و هنری بروز میکند
میلاد بسطامی، نماینده کانون فرهنگی و هنری دانشگاه گیلان با بیان اینکه این کانونها مجموعهایی خودجوش و مستعد در دانشگاه هستند، گفت: این کانونها سعی دارند در کنار بستر علمی، خلاقیتها و نوآوری دانشجویان را در قالب برنامههای فرهنگی و هنری پوشش دهند.
وی از فعالیت 14 کانون فرهنگی و هنری در دانشگاهها در چهار بخش فرهنگ و هنر، نشر و اندیشه، ملی و مذهبی و هنری و اجتماعی خبر داد و افزود: در سال 90 با همت مسئولان و دانشجویان دانشگاه گیلان در رده 10 دانشگاه برتر کشور قرار گرفت.
وی نبود برنامه ریزی متمرکز در حوزه کانونها را مهمترین مشکل کانونهای فرهنگی و هنری در دانشگاهها دانست و گفت: عدم هماهنگی و تبادل نظر با اجتماع، کمبود فضای فیزیکی، کمبود بودجه و کمبود وسایل آموزشی و عدم حمایت مسئولان از دیگر مشکلات موجود بر سر راه فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه است.
پایان پیام/
نظر شما