به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی، رییس دستگاه قضا در همایش حرکت به سوی کشوری بدون فساد گفت: تشکیل این همایش در امور ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد فرصتی است که من بابت آن تشکر می کنم. محور اصلی در بحث فساد داشتن اراده و عزم جزم برای مبارزه است و در این راستا مقدماتی لازم است که تبیین فساد و اموری که در آن دخیل است بخشی از این امور است.
آیت الله آملی لاریجانی مشکل اساسی در این بخش را اراده حقوقی و مستحکم در برخورد با مفاسد و پیشگیری از ناحیه مسئولانی که وظیفه امور را دارند دانست و افزود: اراده مبحثی است که همه خلاء آن را احساس می کنند.
وی تاکید کرد: در فرمان 8 ماده ای که از سال 80 ابلاغ شد نکات مهمی در اهتمام به مبارزه با مفاسد آورده شده و اکنون که 13 سال میگذرد با بازنگری به این مساله باید ببینیم مسئولان چه کردهاند و به صورت سیستمی ببینیم مبارزه با فساد چگونه پیگیری شده است و مسئولان باید ارادههایشان را در عمل نشان دهند. در کنار بازنگری در قوانین و گفتگو راجع به کیفیت، مبارزه را فراموش نکنیم. در این سالها قوه قضاییه پیشتاز بوده است و کارنامه قوه در مبارزه با فساد روشن است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فساد باید در مبادی اتفاق از بین برود گفت: تحقق مبارزه با فساد در جامعه صرف برخورد قضایی قابل رفع نیست و باید در رفع مبادی آنها بکوشیم. در این بخش دستگاههای اجرایی دچار مشکل هستند و با نظارتهای قوی و بازرسی و پیشگیری نقاط فسادخیز باید بسته شود و اینگونه نباشد که سرریز مشکلات به سمت قوه قضاییه باشد. ما در بحث مبارز قاطع هستیم و عزم جدی داریم اما جلوگیری از اتفاق فساد از مبداء بسیار مهم است و اگر اجازه تشکیل فساد و پدید آمدن آن را بدهیم آثار مخرب فرهنگی اش محقق میشود.
آیت الله املی لاریجانی با اشاره به فساد سه هزار میلیاردی گفت: قوه قضاییه بسیار صریح و محکم در این بخش وارد شد و آنچه اعلام شد ماحصل چند سال گرفتاری قوه قضاییه بود و در این راستا بیش از 60 کیفرخواست صادر شد و در مورد متهم اصلی هنوز مشکل رفع نشده است و به دلیل مشکلاتی که وجود دارد از حیث دیون و کیفیت ارزیابی مسایلی وجود دارد که این موضوع به اعتبار حاکمیت لطمه داده است.
وی با اشاره به برخی فسادها در بانکها و وزارتخانهها گفت: چرا نظارت بر بانکها آنقدر نیست که ال سیهایی گشوده می شود که بانک هم نداشته انجام دهد و چگونه است بازرسان به این موضوع رسیدگی نکرده اند.
وی در ادامه خواستار تشدید نظارتها و برخوردها بود و گفت: مساله ای که وجود دارد این است که علاوه بر آن که در اصل قضیه تسامح می شود در برخورد با مجرم نیز همین اتفاق می افتد و اگر در برخورد با مجرم کوتاهی کردیم باید بدانیم که در مبارزه به جایی نمی رسیم؛ در فساد سه هزار میلیاردی ابتدا گفته می شود قوه توانایی برخورد ندارد و سپس توسط همان رسانههای خارجی اعلام شد که حقوق بشر رعایت نمیشود اینها مسیر اشتباهی است.
رییس دستگاه قضا گفت: این همایش جلوی فساد را نمی گیرد بلکه همه مسئولان باید دست به دست هم دهند تا مفسدین برخورد مناسبی شود.
وی گفت: کسی که به اعتماد مردم خدشه می زند باید مورد مجازات بازدارنده قرار بگیرد و تردیدی نیست که باید مجازات ها را تشدید کرد.
شفاف سازی عملیات اداری و اجرایی مانع فساد میشود
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه هر چه دست واسطهها کمتر شود جلوی فساد بیشتر گرفته می شود تاکید کرد: برای مثال در قوه قضاییه ما با ایجاد پیشخوانهای الکترونیک مانع وساطتهایی می شویم که مفسده هستند و امیدواریم بسیاری از مسایل حل شوند زیرا حذف وساطتهای انسانی به کم شدن فساد کمک میکند.
وی تعدد استعلامها را یکی از منشاهای فساد دانست و گفت: امیدواریم این مساله به گونه ای با اهتمام معاون رییس جمهور حل شود و به گونه ای نباشد که مردم برای یک استعلام به چندین جا مراجعه کنند.
رییس دستگاه قضا پیشگیری از جرم را بسیار مهم دانست و گفت: کاری کنیم افرادی در سمتها باشند که جرم نکنند.
آیت الله آملی لاریجانی به بانکها گفت: بانکها و وزارتخانههایی که با آن سروکار دارند به نظارت بیشتری نیاز دارند و اخیراً فساد 12 هزار میلیاردی گزارش شده است که اگر درست باشد باید توجه کنیم که و بانکها و نظارت بانک مرکزی باید به گونه ای باشد که حالت جلوگیری داشته باشد. باید از فضاسازی ناسالم جلوگیری شود و اجتناب از مفاسد اقتصادی را هدف دینی و وظیفه عمومی میان مسئولان و غیرمسئولان دانسته تبدیل به ابزاری سیاسی شود.
وی تاکید کرد: در این راستا نباید سیاه نمایی شود و باید حواسمان جمع باشد که در دایره اختیارات و وظایفمان از هرگونه کار تبلیغاتی علیه هر دولتی اجتناب کنیم و نقد داشته باشیم اما سیاه نمایی نکنیم بلکه هر جا اشتباهی است پیگیری کرده و تذکر بدهیم نه اینکه هر کس روزنامه ای دارد سیاه نمایی کند رسانه های توجه داشته باشند که سیاه نمایی اعتماد را سلب می کند. مبارزه با فساد بحثی است فراحاکمیتی و همانطور که در اوایل انقلاب مردم در راه مبارزه با فساد با طاغوت حضور داشتند باید اکنون نیز بروز کنند.
وی تقوا را یکی دیگر از راههای جلوگیری از فساد دانست و گفت: شهروندانی که در کشور ما مسلمان نیستند بدانند که در ادیان دیگر نیز فساد امری حرام و قابل اجتناب است و فقط مسایل فیزیکی نمی تواند مانع این کار شود و باید به مسایل درونی نیز توجه شود و ما باید از ظرفیت عظیم مردممان در این راستا استفاده کنیم زیرا توجه به معانی معنوی بر همه ما فرض است و همه مسئولان باید در این راستا فعال باشند.
پایان پیام/
نظر شما