طرح پایتخت کتاب ایران فرصتی برای مديريت شهری است

خبرگزاری شبستان:معاون اجتماعی، فرهنگي مرکز مطالعات و برنامه‌ريزي سازمان شهرداري‌ها‌ و دهياري‌هاي وزارت كشور طرح انتخاب پایتخت کتاب ايران را با توجه به سند چشم‌انداز 1404 و تاكيدات مقام معظم رهبري، فرصتی براي مديريت شهري دربحث ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و شهروندی دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الله غلامعلی با اشاره به اینکه طرح انتخاب پايتخت كتاب ایران اولین تجربه ملی در این زمینه به شمار می‌رود، افزود:  این تجربه موجب می‌شود به مرور زمان به معیارهای جهانی انتخاب پایتخت کتاب نزدیک شویم، چرا که درحال حاضر معیارهای ما بیشتر به صورت ملی و براساس قابلیت‌های بومی تعريف شده است.

به گفته وي این طرح می‌تواند به لحاظ ساختاری ظرفیت معرفي بيشتر فرهنگ ايراني در سطح بین‌المللی را فراهم کند.

نماينده سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌ها و عضو کمیته برنامه‌ریزی طرح «پایتخت کتاب ایران» دراین زمینه تصریح کرد: البته تلاش‌هایی دراین زمینه صورت گرفته، اما نیاز به تجربه بیشتری داریم.

وی هدف اصلی این طرح را انتخاب شهری با برند کتاب دانست که در گام اول بتواند منجر به گسترش توليد علم و ترويج فرهنگ کتابخوانی شود.

غلامعلی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در شهرها و روستاهاي مختلف، این تجربه ملی را مشوقی برای ناشران و نویسندگان نیز دانست و افزود: اگرچه محور اصلی این طرح شهرها و برنامه‌های فرهنگی آن‌ها از جمله کتابخانه‌هاست، اما همین تلاش می‌تواند به بالا رفتن سرانه مطالعه و از سوی دیگر تشویق ناشران و نویسندگان به تولید توليد کتاب‌هاي ارزشمند بینجامد.

او همچنین درخصوص رقابت‌ شهرهای کوچک در مقایسه با شهرهاي بزرگ و كلانشهرهايي مثل تهران که از توان اجرایی و امکانات فرهنگی بیشتری برخوردارند، گفت: قرار است توان هر شهر با وسعت، جمعیت و میزان بودجه شهرداری آن سنجیده شود. درواقع معیار ما میزان خلاقیت و ابتکار در برنامه‌ریزی‌هاست و نه صرفا امکانات و توان اجرایی، چراکه سرانه درآمد مردم و به تبع سطح برخورداري شهرداري‌ها و دستگاه‌هاي فعال فرهنگي در مناطق مختلف كشور متفاوت است.                                

وي افزود: با توجه به برنامه‌ريزي‌ها و توافق‌هاي انجام شده در شوراي برنامه‌ريزي طرح انتخاب پايتخت كتاب، مقرر شده است پس از بررسي و تعيين شهرهاي منتخب و معرفي آن‌ها با نهادهاي بين‌المللي براي نامزدي در انتخاب پايتخت جهاني كتاب، حمايت لازم توسط دستگاه‌هاي فرهنگي براي توسعه فعاليت‌هاي مرتبط در اين شهرها به عمل آيد.

«پایتخت کتاب جهان» یک عنوان است که از طرف یونسکو به شهری اعطا می‌شود که قابلیت‌ها، برنامه‌ها و امکاناتی را برای ارتقای کتاب و کتاب‌خوانی ایجاد کرده است. تعیین پایتخت کتاب جهان» از 23 آوریل تا 22 آوریل سال بعد از آن دنبال می‌شود. امسال ایران قصد دارد با انتخاب یک شهر، آن را برای کسب عنوان «پایتخت کتاب جهان» نامزد کند.

پایان پیام/

کد خبر 423103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha