رجزخوانی وزیر امور خارجه آمریکا تکراری است

خبرگزاری شبستان: وزیر دادگستری با اشاره به صحبت‌های اخیر و رجزخوانی وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده است که اگر به نتیجه‌ای نرسیم آن کارهایی را می‌کنیم که باید بکنیم گفت: این رجزخوانی‌ها 35 سال است که تکرار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه گفت: نیاز جدی جامعه است که در حوزه رفاه عمومی و اجتماعی به یک دیدگاه روشن، فراگیر، جامع، کاربردی و منطبق با نیازها و ارزش های کشور برسیم.

 

وی اظهار داشت: در یک حوزه اجرایی گسترده که وزارت کار جزء گسترده ترین وزارتخانه ها است و این وزارتخانه امیدواریم مباحث مربوطه به رفاه اجتماعی، اجرایی و عملیاتی شود.

 

وزیر دادگستری ادامه داد: دوستان و مسئولان با نگاه کارشناسانه و علمی و حرفه ای مسایل را دنبال می کنند که این موجب امیدواری است و انتظار از دولت و تدبیر هم همین است.

 

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه امنیت، عدالت و رفاه سه شاخصه مهم در جامعه بشری است، خاطرنشان کرد: هیچگاه امنیت بدون رفاه و عدالت محقق نمی شود و عدالت هم در محیط ناامن امکان تحقق ندارد، در واقع عدالت در جامعه غیر مرفه و غیر برخوردار عدالتی فقیرانه و تهیدستانه خواهد بود و باعث گسترش فقر خواهد شد که این موضوع مطلوبیت ندارد چرا که جامعه فقیر زود به ناهنجاری روی می آورد.

 

حجت الاسلام پورمحمدی یادآور شد: جامعه غیربرخوردار جامعه ای است که امنیت آن به مخاطره می افتد و عدالت متزلزل می شود پس امنیت، عدالت و رفاه سه شاخصه مهم و مورد نیاز جامعه بشری است که تأثیر متقابل بر روی هم دارند که توجه به این نگاه دارای اهمیت بوده و با یک ذهنیت جامع باید به این مقوله بپردازیم.

 

وی با بیان اینکه رفاه و برخورداری صرفا توجه به مادیات و امکانات نمی باشد، اذعان داشت: زندگی جامعه غیر برخوردار از نظر فرهنگی هم سقوط خواهد کرد و جامعه به فرهنگ متعالی حق خواهی و خداپرستی روی نخواهد آورد، در واقع جامعه ای که در فقر و گرفتاری های زیستی دست و پا بزند از نظر ارزش های فرهنگی هم سقوط خواهد کرد.

 

حجت الاسلام پورمحمدی با بیان اینکه بصیرت دینی یعنی دین را با نگاه عمیق فهمیدن که باید با این آموزه ها راهکاری برای ایجاد رفاه در جامعه تبیین کنیم، تأکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه ارایه خدمات اجتماعی مسئولیت و وظیفه ای حساس بر عهده دارد.

 

وزیر دادگستری با بیان اینکه تأمین اجتماعی و رفاه بیشترین خدمات عمومی را در ابعاد مختلف ارایه می کند، اذعان داشت: حوزه رفاه و تامین اجتماعی خدمات حمایتی و کار حوزه ای است فوق العاده مهم و حساس و تأثیرگذار که در ادبیات دینی و آموزه های ما اگر با این نگاه به آن توجه کنیم مسئله اساسی و بزرگی است.

 

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم دنبال توسعه اجتماعی باشیم و جزء رسالت های اصلی خود در انقلاب می دانیم و دولت تدبیر و امید هم بر این موضوع تاکید دارد حتما در حوزه سیاسی، فرهنگی و رفاهی باید توسعه اجتماعی را به صورت جدی انجام دهیم.

 

حجت الاسلام پورمحمدی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی درست طبقه متوسط بزرگ را ایجاد کنیم تا جمعیت بیشتری از جامعه سطح متوسط برخورداری را داشته باشند یعنی فاصله دهک های بالا به حداقل برسد و بخش بزرگ جامعه را طبقه متوسط تشکیل دهد و طبقه فقیر جامعه را به نیم دهک و حتی به 2 یا 3 درصد دهک برسانیم یعنی درصدها هم باید در توجهات اجتماعی موضوعات داشته باشد.

وی ادامه داد: بانک های جامع اطلاعاتی شکل گرفته و به راحتی می توانیم گروه های اجتماعی را شناسایی و متناسب با آنها برنامه ریزی کنیم.

حجت الاسلام پورمحمدی با بیان اینکه در برنامه چهارم و پنجم توسعه نه تنها بحث رفاه اجتماعی خوب اجرا نشد بلکه کلا در نظام برنامه ریزی و اجرای برنامه ضعیف هستیم و باید از گذشته عبرت بگیریم و به آن توجه کنیم و ببینیم که درد امروز و نیاز فردای جامعه چیست.

وزیر دادگستری توجه بیشتر به نظام برنامه ریزی را درد امروز جامعه عنوان کرد و گفت: این موضوع فقط مربوط به گذشته نیست بلکه در همه دوره ها در این حوزه ضعف داشته ایم حتی در بخش های دیگر هم نگاه برنامه ای خوبی صورت نگرفته است و امروز هم که در آستانه برنامه ششم توسعه و پایان برنامه پنجم قرار داریم باید با دقت نظر بیشتر برنامه ای عملیاتی، اجرایی و قابل دسترسی بنویسیم و از فضاهای خیالی، توهم و آرزو دست برداریم.

وزیر دادگستری ادامه داد: باید همت کنیم و با مطالعه و برنامه ریزی همه امکانات را برای اجرای خوب و دقیق برنامه ششم توسعه بسیج کنیم و برنامه ای واقع بینانه، اجرایی و هماهنگ تدوین کنیم چرا که ایران کشوری با ظرفیت بالا در همه ابعاد مختلف است.

حجت الاسلام پورمحمدی با بیان اینکه مشکل عمده ما این است که در نظام مدیریت باستانی – ایرانی فکر می کنیم، خاطرنشان کرد: باستانی بودن برای تاریخ خوب است اما برای زندگی جالب نیست.

کشور ما ظرفیت بالایی در ابعاد مختلف دارد ولی مشکل عمده‌ای که هنوز گریبانگیر آن هستیم این است که در نظام مدیریت باستانی ایرانی ذکر می‌کنیم اگر چه باستانی برای تاریخ جالب است اما معلوم نیست برای زندگی قشنگ باشد.

وی اضافه کرد: مدل مدیریتی و حکومت‌ها تغییر پیدا کرده است و طبق روش‌های جدیدی اجرا می‌شود و این در حالی است که ما نیز دسترسی به این ابزارها داریم و باید از ‌آن استفاده بهینه کنیم.

وزیر دادگستری در ادامه  این همایش با اشاره به رجزخوانی اخیر وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده است اگر به نتیجه نرسیم آن کارهایی را می‌کنیم که باید بکنیم گفت: این رجزخوانی‌ها 35 سال است که تکرار می‌شود و به گفته حضرت امام خمینی (ره) آمریکا هیچ غلطی نخواهد کرد و قطعاً نیز در آینده نیز غلطی نمی‌تواند بکند اما به شرطها و شروطها.

وی گفت: چنانچه ما این شرطها و شروط‌ها را که در گذشته رعایت کرده‌ایم و در آینده هم رعایت کنیم قطعاً از تحریم‌ها عبور خواهیم کرد و موفق خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش مبارزه با فساد اداری با حضور سران سه قوه و مهمانان برجسته که روز گذشته برگزار شد، گفت: سلامت اداری و مبارزه با فساد و اقتصاد از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه موضوع رفاه اجتماعی نیز موضوع بسیار مهمی است که تلفیق این دو موضوع می‌تواند بسیار مؤثر و اثرگذار باشد.

وزیر دادگستری ادامه داد: چنانچه تهدیدها، فشارها و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنیم حتماً تحریم‌ها را خواهیم شکست و موفق خواهیم بود و باید همت شود که از ظرفیت‌های کشور بهینه استفاده شود و بحث سلامت اداری مورد توجه و توسعه قرار داده شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 423262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha