به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 18 آذر با کلیات لایحه خروج غیرتورمی از رکود موافقت کردند.
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: این لایحه 30 ماده داشت و در کمیسیون نیز 30 ماده به ان اضافه شد این چه بابی است که در مجلس در مورد لوایح دولت ایجاد شده است.
وی گفت: به حراج گذاشتن صندوق توسعه ملی راه خروج از رکود نیست این موضوع بر کلان اقتصاد ما سایه انداخته است این در حالی است که در این لایحه همه احاد مردم صنعتگران و کشاورزان و سایر اقشار مدنظر قرار گیرند.
وی تصریح کرد: راه حل اجرایی شدن این موضوع کاهش واردات و افزایش صادرات و حمایت از تولید است.
وی خطاب به لاریجانی گفت: اقای لاریجانی شما می خواهید با اجبار این لایحه را همانند لایحه قبلی دولت مصوب کنید.
علیرضا سلیمی نماینده محلات نیز به عنوان موافق این لایحه گفت: ما در الان در شرایطی هستیم که 14 هزار واحد تولیدی مان تعطیل شده است و رکود متاسفانه بازار اقتصادی ما را و صنعت ما را درگیر خود کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 600 هزار نفر از کار بیکار شدهاند این در حالی است که رهبری بحث اقتصاد درون زا را مطرح کردهاند.
وی تاکید کرد: در زمانی که ما رکود را با گوشت و خون خود احساس می کنیم رشد کالاهای غیرسرمایه ای در کشور بیشتر شده است.
سلیمی تصریح کرد: ما نباید درس مذاکره کنندگان را پشت میز مذاکره ببندیم بلکه باید اجازه دهیم تا آنها تصمیمات خوبی اتخاذ کنند.
علیرضا خسروی نماینده سمنان نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: با تصویب این لایحه ما مقداری قیافه جدی به خودمان گرفتیم ولی ته این مصوبه شوخی است و مواد الحاقی به این لایحه جای سوال دارد.
وی با بیان این 25 ایین نامه و دستورالعمل در این لایحه امده است گفت: چه دلیلی دارد در ارتباط پتروشیمی ها در این لایحه و یا هر لایحه دیگر ماده ای اورده شود نمی دانم پتروشیمی ها چقدر ظرفیت دارند که در جا به انها پرداخته شود.
میرمحمدی نماینده قزوین نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: یکی از مهمترین اقدامات مجلس در ارتباط با تصویب قانون نظر دادن در رابطه با این موضوع است و خوشبختانه چه دولت و چه مجلس زحمات زیادی برای این لایحه کشیده اند.
وی گفت: بحث بنگاههای تولیدی دغدغه جدی ماست و قطعا چگونگی حمایت بانکها از این واحدها نیز موضوعی است که همواره پیگیری کرده ایم و در این لایحه خوشبختانه امده است.
جبار کوچکی نژاد نماینده رشت نیز به عنوان دیگر مخالف این لایحه گفت: ما می خواهیم تصمیم مهمی بگیریم که قطعا پس از تصویب این لایحه انتظار دارند در کار انها گشایشی حاصل شود و به موقع به مراکز صنعتی و تولیدی مراجعه می کنند کار انها راه بیفتد.
وی تصریح کرد: ایا کسی از سرمایه گذاران و صنعت گذاران تاکنون به شما مراجعه کرده اند و از کمبود قانون گلایه کنند ما در حال حاضر قانون کم نداریم قوانین ما بسیار است اما متاسفانه اجرا و نظارت نمی شود.
وی تاکید کرد: استقلال بانک مرکزی مهمترین راه برای برداشتن موانع تولید است ولی در این لایحه به ان اشاره ای نشده است.
موسی غضنفرآبادی نماینده بم نیز در این زمینه و در موافقت با کلیات لایحه گفت: در حال حاضر سه الی 4 طرح در لایحه دولت امده است که این هم خواست مجلس و هم دولت است و هم خواست رهبری است و به نظر می رسد با نگاهی در این لایحه بوده است دقتهای زیادی صورت گرفته است البته ممکن است این لایحه نقصهایی داشته باشد ولی در شرایطی فعلی که تحریمها وجود دارد بهترین راه مقابله با تحریم تصویب قوانین برای حمایت از تولید است.
یوسف نژاد معاون پارلمانی وزارت اقتصاد نیز در ارتباط با نظر دولت در رابطه با نظر دولت در ارتباط با این لایحه گفت: یکی از امتیازات کمیسیون مشترک این است که همکاری نزدیکی با کمیسیون های تخصصی دولت داشته است و مشکلاتی که مربوط به بخش تعاونی و خصوصی است به نوعی در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: در رابطه با اموال قابل فروش و مازاد بانکها برای استفاده در بخش تولید و ایجاد ظرفیت در بخش تولید مواد خوبی در این لایحه امده است.
یوسف نژاد گفت: در این لایحه بر استفاده از سرمایه گذاری های خارجی و همکاریهایی که می تواند بخش های خصوصی در تامین مالی در این لایحه مورد توجه قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما