تحقیقات و پژوهش در جامعه نیازمند آسيب شناسي است

خبرگزاری شبستان: پانزدهمین جشنواره و نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان گیلان با غرفه هایی شامل بخش‌هايي همچون فن بازار، عرضه فناوري، تقاضاي فناوري، صندوق‌ها و موسسات تامين مالي، ارزيابي و ارزش‌گذاري  فناوري در حال برگزاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، پانزدهمین جشنواره و نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان گیلان با توجه به رویکرد کشور و تاکید مقام معظم رهبری که اقتصاد دانش بنیان باید شکل بگیرد، با غرفه هایی شامل بخش‌هايي همچون فن بازار، عرضه فناوري، تقاضاي فناوري، صندوق‌ها و موسسات تامين مالي، ارزيابي و ارزش‌گذاري  فناوري در سالن وارش رشت در حال برگزاری است.

با توجه به عناوین هفته پژوهش و فناوری سال 93  که در گیلان از روز شنبه 15آذرماه بنام روز پژوهش، فناوری و مدسه، یکشنبه16 آذر ماه روز پژوهش، فناوری و صنعت، دوشنبه 17 آذر ماه روز پژوهش و فناوری و دیپلماسی علمی، سه شنبه 18آذر ماه روز پژوهش، فناوری و دانشگاه کارآفرین و چهارشنبه 19 آذر ماه روز پژوهش، فناوری و اقتدار ملی نامگذاری شده است بر آن شدیم تا با گشت و گذری بر پانزدهمین نمایشگاه فناوری استان گیلان با چند غرفه در این زمینه به گفتگو پرداخته تا از آورده های خود در این نمایشگاه بگویند:

نمایش 120 جلد کتاب با عنوان‌های امدادی و مدیریت بحران در غرفه هلال احمر گیلان

دکتر علیرضا خصوصی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر گیلان گفت: در غرفه هلال احمر 120 جلد کتاب از انتشارات علمی و کاربردی هلال احمر گیلان و مجموعه مقالاتی با عنوان های امدادی و مدیریت بحران مورد بازدید عموم قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: اصلاح فرایند ارایه خدمات اجتماعی، تدوین سند آمایش سرزمین جهت توسعه پایدار، بررسی و تحلیل ساختار سازمانی در سازمان‌های امدادی دنیا در سطح ستادی و میدانی، بررسی و تحلیل تخلیه اضطراری ساختمان‌های بلند جهت ارایه الگوی مناسب برای تخلیه اضطراری از مهمترین اولویت های پژوهشی این موسسه است.

دکتر خصوصی همچنین بررسی ابزارهای کاهش خطر پذیری در سوانح و بلایا در جوامع شهری، بررسی راه‌های افزایش تمایل به مشارکت امدادگران در برنامه های سازمان امداد و نجات و تاثیر وجه هلال احمر بر میزان مشارکت و وفاداری اعضاء، آموزش‌های غیر حضوری و از راه دور و ارایه بهترین روش و مدل با توجه  به محتوای آموزش‌های جمعیت هلال احمر، آینده نگاری و ارایه الگوی توسعه موسسه آموزش عالی علمی – کاربردی هلال احمر و مراکز تابعه در استان‌ها را از دیگر موارد مهم اولویت های پژوهشی موسسه علمی کاربردی هلال احمر عنوان کرد.

فرهنگ اعلام شهدای گیلان به زودی رونمایی می شود

ناصر مسرور نژاد، سرپرست معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان نیز در غرفه ایثار و شهادت به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: 30 مورد طرح‌های پژوهشی و 17 پایان نامه در حوزه ایثار شهادت به معرض دید عموم قرار گرفته است.

وی پژوهشنامه ها، راویان نور،  آثار چند رسانه ای و تالیفات بنیاد استان را از دیگر بخش‌های غرفه ایثار و شهادت در نمایشگاه توانمندی‌های پژوهشی و فناوری گیلان عنوان کرد و افزود: هدف بنیاد شهید حمایت از طرح‌های پژوهشی در حوزه ایثار وشهادت است.

مسرور نژاد، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت،‌ بستر سازی در ایجاد رقابت برای ارتقای کیفیت فعالیت تحقیقاتی و مطالعاتی بنیاد، غنا بخشیدن به منابع و گنجینه ملی پژوهشی آرشیو تخصصی بنیاد و  مفهوم سازی موضوع ایثار و شهادت در مجامع علمی  را از جمله اهداف حمایت از طرح‌های پژوهشی برشمرد.

مسرور نژاد ادامه داد: اطلاعات خوبی به صورت دیجیتالی از شهدا جمع آوری شده است که باید با سرعت در اختیار همه علاقمندان قرار بگیرد و برنامه‌هایی در آینده جهت عرضه این آثار برای عموم در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به آماده سازی فرهنگ اعلام شهدای گیلان که آثاری به صورت استانی و الفبایی بوده و بزودی رونمایی می‌شود، اظهار کرد: فرهنگ اعلام شهدا دایرة المعارفی است که با حداقل اطلاعات مربوط به زندگی شهدا با پیشینه تحقیق بیش از 10 سال و به صورت استانی اطلاعات شناسنامه‌ای، تحقیقی و شغلی تمام شهدا از سال 42 به بعد را عنوان می‌کند.

تحقیقات و پژوهش در جامعه نیازمند آسيب شناسي است

غلامرضا مدبری فر، رییس پژوهشکده تعلیم و تربیت آموش وپرورش گیلان در حاشیه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان که از 15 آذر در سالن رشت دایر است به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در غرفه آموزش و پرورش دستاوردهای پژوهشی محققان و مولفان  فرهنگی، دانش آموزان مخترع در زمینه تصویه آب، بخش علائم حیاتی بدن و دیگر دستاوردها مورد نمایش قرار گرفته است.

وی با تاکید بر کاربردی کردن تحقیقات و پژوهش در جامعه، اظهار کرد: این کار نیازمند  آسيب شناسي است و پس از آسيب شناسي بايد گروهي مراحل اجرايي پژوهش را نظارت کرده و همه ابعاد اقتصادي، پرورشي و فرهنگي پژوهش را در نظر بگیرند.

مدبری فر با تاکید بر اینکه يافته‌هاي فرهنگيان نیز باید در بخش‌هاي مختلف ارایه شود تا پس از ارزیابی به مرحله اجرا در آوريم، تصریح کرد: باید اهداف سازمان را بر اساس نیازهایی که داریم هماهنگ کنیم تا پژوهش‌هایی صورت گرفته به مرحله اجرا درآیند.

گفتنی است، نمایشگاه مذکور تا فردا، چهارشنبه 19 آذر با مراسم تجلیل از 27 پژوهشگر برتر استان ادامه دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 423355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha