اقتصاد مقاومتی اقتصاد محدوده کننده نیست

خبرگزاری شبستان: رییس کمیته آموزش چشم انداز سیاست های کلی نظام گفت: مبنای اقتصاد مقاومتی اقتصاد اسلامی بوده و نه تنها محدوده کننده بلکه پیش رونده خواهد بود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر آذرشب، رییس کمیته آموزش چشم انداز و سیاست های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام همزمان با همایش علمی و آموزشی وقف و اقتصاد مقاومتی با اشاره به تأثیرات اقتصاد مقاومتی در چرخه اقتصادی کشور گفت: یکی از راه های رشد و بالندگی اقتصادی کشور شناسایی فرصت های نهفته و پیشتازی در مسیر چرخه اقتصادی با ابزارهایی همچون اقتصاد دانش بنیان و هم افزایی علم و ثروت و اقتصاد و موضوعات دیگر است.

 

وی افزود: متأسفانه در کشور ما مناسبات سیاسی را با مناسبات اقتصادی مخلوط کرده و اهداف سیاسی اهداف اقتصادی را تحت الشعاع قرار می دهد. ایران با مبنای همگرایی ای که در منطقه دارد و با مناسبات مناسب با سایر کشورهای مجاور می تواند خود را به سوی توسعه سوق دهد.

 

 عضو کمیسیون چشم انداز وامور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مبنای اقتصاد مقاومتی بر اقتصاد اسلامی است، اقتصاد اسلامی نیز علاوه بر بعد معنوی به بعد مادی افراد توجه می کند. لازم است از اقتصاد اسلامی و بستر مناسب وقف برای توزیع عدالت و موقوفات کمک بگیریم.

 

دکتر آذرشب تصریح کرد: ریاضت اقتصادی با اقتصاد مقاومتی فرق بسیار دارد، اقتصاد مقاومتی پیش رو بوده و می تواند موجب رونق سرانه بهداشت، یارانه ها و موضوعات دیگر شود، در واقع اقتصاد مقاومتی نه تنها محدودکننده نبوده بلکه با کمک وقف می تواند الگوی پیش رونده در حوزه چرخه اقتصادی باشد و ما نیازمندیم نیت واقفان خیراندیش و دوراندیش را جهت دهی کنیم.

 

گفتنی است، دکتر آذرشب به تبیین راهبرد و الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت.

 

همچنین، دکتر فرشباف، رییس کمیته پیگیری و ارزیابی تحقق چشم انداز در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تبیین مبانی و مفاهیم و ضرورت تدوین سیاست های مقاومتی و تحلیل اقتصاد مقاومتی پرداخت.

 

وی در بخشی از سخنانش گفت: سازمان وقف باید با تخصص های خود و نیروهای کارآزموده سهم و جایگاه خود را در اقتصاد مقاومتی بشناسد.

 

وی افزود: خطراتی وجود دارد که اقتصاد یک کشور را تهدید می کند، اقتصاد مقاومتی تئوری ای است که می تواند چرخه اقتصادی کشور را در مقابل ضربه ها مقاوم کرده و اقتصاد کشور را به دامنه مطلوب برساند تا در برابر ناملایمات انعطاف پذیر شده و به وضعیت ایده آل برگردد. در علم اقتصاد مقابل اقتصاد مقاومتی اقتصاد شکننده وجود دارد که با وام گیری و ناتوانی در مقابل تغییرات ناگهانی شکننده می شود.

 

وی با اشاره به برخی از موارد تأثیرگذار در تغییرات ناگهانی اقتصادی یک کشور گفت: تحولات تکنولوژیکی، شکل گیری قدرت های اقتصادی جدید، تحولات بازار انرژی، بحران های اقتصادی از جمله موارد مخاطره انگیز برای به خطر افتادن اقتصاد یک کشور است که باید با اقدامات پیشگیرانه از آنها جلوگیری کرد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 423385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha