خبرگزاری شبستان- خراسان رضوی: بعد از روز دهم سال 61 هجری قمری و شهادت سيد الشهدا(عليه السلام) چهل روز می گذشت اما هنوز از خاک کربلا عطر خون خدا به مشام می رسید و صدای محزون هل من ناصر فرزند رسول الله(صلي الله عليه وآله) در میان دشت طنین انداز بود.
با گذشت چندين سال از اين واقعه جانگداز شیعيان در زوز اربعين حسيني با عزاداري و سوگواري خودشان را در غم اهل بیت عصمت و طهارت(عليه السلام) شریک میدانند و برای زنده نگهداشتن ینهضت عاشورا در سراسر جهان مجالس عزاداری برپا میكنند.
سوگواری براي امام حسين(عليه السلام) مهمترين سلاح شيعه در برابر طاغوت است و کربلا تا پیش از حادثه بزرگ، کربلا بود والان سرزمین بهشت است.
امام حسین(عليه السلام) از سفرهی شهادت بهترین توشه را دربرگرفت و فرزند معاویه با ننگی عمیق و همآغوششد اگر چه حادثه كربلا تلخ بود اما میوهای شیرین نهالی که درآن روز کاشته شد تا همیشه تاریخ در بازار زمان متاعی گرانبهاست.
اربعين بزرگ ترین پايگاه احیاگر اسلام حقیقی است
آيت الله علم الهدي، امام جمعه مشهد در خصوص اهميت بزرگداشت اربعين سيد الشهد(عليه السلام) به خبر نگار شبستان در مشهد گفت: عاشورا و اربعین برای درس گرفتن است و اشک ریختن و عزاداری ها تنها یک وسیله برای کسب بصیرت است.
وي با اشاره به اينكه اولین شکوفههاى عاشورایى در اربعین شکفته شده است، افزود: اگرچه معصومین(ع) کشتی نجات محسوب می شوند اما کشتی نجات اباعبدالله(ع) وسیع تر و سریع تر از همه است.
امام جمعه مشهد گفت: زیارت اربعین مخصوص امام حسین (عليه السلام) وارد شده است و در رابطه با هیچ کدام از امامان معصوم قبل و بعد از آن حضرت چنین سفارشی وجود ندارد پس در احادیث و روایات و از نظر تاریخی نیز هیچگونه پیشینه ای برای اربعین و و اعمال مربوط به آن تا قبل از واقعه عاشورا ذکر نشده است و این ویژگی را فقط امام حسين(عليه السلام) است.
وي با بيان اينكه احیای سنت شهادت مهمترين پیام مکتب عاشورا است، تصريح كرد: امروز ورود جمعيت كثيري از مشتاقان امام حسين(عليه السلام) ازسراسر دنيا به كربلا نماد علاقمندي و تشنگي مردم جهان به فرهنگ عاشورا است.
زيارت اربعين امام حسين(عليه السلام) نماد هويت تشيع است
حجت الاسلام مهدي واعظ موسوي كار شناس ديني با اشاره به اينكه زيارت اربعين در راستاي ترويج و فرهنگ زيارت ائمه اطهار(عليه السلام) در بين مسلمانان مهمترين نقش را ايفا مي كند، به خبر نگار خبرگزاري شبستان در مشهد گفت: اولین جوشش هاى چشمهى جوشان محبت حسینى در عزاداري و سوگواري در اربعین سيد الشهدا(عليه السلام) بوجود آمد.
وي افزود: زيارت اربعين زيارتي عميق و مهم است كه شيعه در نشر قيام عاشورا و بازشناسي فلسفه قيام و معرفي امام مظلوم را پاسداري مي كند.
وي با بيان اينكه امام حسين(عليه السلام) نهايت خون خويش و جان عزيزش را براي بيداري مردم از ناداني و گمراهي فدا كرد، افزود: خون پاک آن حضرت اسلام ناب را بیمه کرد.
حجت الاسلام واعظ موسوي گفت: سيد الشهدا(عليه السلام) احیاگر اسلام حقیقی است از همین رو اربعین شهادت آن بزرگوار نیز بیش از سایر معصومین(ع) مورد توجه قرار می گیرد و حتی برای وجود مقدس پیامبر اسلام(ص) و امیرالمؤمنین(ع) نیز مسأله اربعین رحلت و شهادت مورد توجه قرار نگرفته است، چرا که یادآوری اربعین شهادت حسین(ع) خونی تازه را در رگ های شیعیان به جریان می اندازد و همگان را به قیام برای خدا چه به صورت فردی و چه به صورت جمعی دعوت می کند.
اربعين زمينه جهاني شدن نهضت حسيني را فراهم مي كند
حجت الاسلام سيد جلال حسيني ، دبير شوراي عالي فرهنگي آستان قدس رضوي با اشاره به اينكه فرهنگ عاشورا جلوي همه عذر و بهانه ها را براي بشريت گرفته استف به خبر نگار خبرگزاري شبستان در مشهد گفت: اربعين معتبر ترين اسناد مذهب تشيع است .
وي افزود: هدف قيام عاشورا نجات بشريت از جهالت و گمراهي است و انسان بوسيله چراغ عاشورا در دنيا و اخرت سعادتمند مي شود.
پايان پيام/
نظر شما