طرح "ارتقای امنیت محله ور" در قم اجرا می شود

فرمانده انتظامی استان قم، از اجرای طرح " ارتقای امنیت محله ور" در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سردار مهدی توکلی، شب گذشته (8 خرداد) در همایش آمرین امر به معروف مساجد استان قم که در تالار اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: عمده جرائمی که در جامعه با آن روبه رو هستیم از یک مساله بسیار پیش پا افتاده و کوچکی آغاز می شود.


وی افزود: بخش قابل توجهی از پرونده هایی که منجر به قتل می شود به طور مثال از عدم رعایت حجاب توسط یک زن آغاز شده و منجر به قتل شده بود.


فرمانده انتظامی استان قم تصریح کرد: آغاز 85 درصد از مزاحمت هایی که برای بانوان اتفاق می افتد از خود بانوان است و 15 درصد بانوان بی گناه هستند که برای این درصد نیز همان 85 درصد نقش داشتند.


سردار توکلی بر نقش تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: اگر در جامعه امر به معروف و نهی از منکر کنیم بسیاری از جرائم را می توانیم پیشگیری کنیم.


وی با اشاره به اینکه زندان ها کلکسیونی از مشکلات جامعه هستند، گفت: پساب مشکلات اجتماعی جامعه در زندان جمع می شود، اگر پای صحبت های زندانیان بنشینیم می بینیم شروعش از یک اتفاق بسیار ساده مانند دوستی با افراد ناباب بوده که منجر به تشکیل گروه مخوفی می شود.


فرمانده انتظامی استان قم در ادامه از اجرای برنامه " ارتقای امنیت محله محور" در قم خبر داد و تصریح کرد: چادرهایی در 6 نقطه شهر از امروز فعال می شود از نظر جرم شناسی با پدیده ناشناسی مواجه هستیم که در شهرهای بزرگ و کانون های جمعیتی اتفاق می افتد.


سردار توکلی افزود: هدف اول ما از اجرای این طرح، جمع آوری اطلاعات است که منطقه را شناسایی و در مرحله دوم با احضار و تعهد افراد و در بخش نهایی با آنها برخورد قهری می کنیم.


وی تاکید کرد: توجه به عفاف و حجاب و برخورد با مظاهر علنی فساد از دیگر طرح هایی است که در سطح استان قم اجرا می شود.


فرمانده انتظامی استان قم همچنین گفت: در محیط های بزرگ تر بستر تخلفات و وقوع جرایم فراهم می شود اما در محیط های کوچک تر به دلیل رعایت حیا بسیاری از جرائم و تخلفات به وقوع نمی پیوندد.


وی با تاکید بر اینکه در امر به معروف و نهی از منکر می توانیم کار ریشه ای تری انجام دهیم، خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم که جرم هم یک بیماری اجتماعی است و نوع نگاه بد کردن به نامحرم نیز بیماری اجتماعی است و باید درمان کرد و تذکر لسانی یک مسکن اولیه برای درمان آن است.


فرمانده انتظامی استان قم ادامه داد: درمان به صورت یک تذکر و حتی یک برخورد، اجرایی نمی شود.


سردار توکلی بر نقش تاثیرگذار ائمه جماعت مساجد در محلات تاکید و عنوان کرد: گاهی یک برخورد ظریف امام جماعت با یک جوان آن را متحول می کند.


وی گفت: سال گذشته 40 هزار از موتورسیکلت های متخلف را توقیف و در پارکینگ نگه داشتیم اما قوه قهریه نیروی انتظامی جواب نداد، اما امر به معروف و نهی از منکر و تذکر لسانی در محلات و مساجد می تواند تاثیرگذارتر باشد.


فرمانده انتظامی استان قم با بیان اینکه بیش از 90 درصد مردم جامعه ما انسان های نرمال و عاقلی هستند، ابراز داشت: اگر با زبان لین با این 90 درصد گفتگو شود و آگاه شوند، تصمیم درست می گیرند و تنها درصد کوچکی هستند که حتما باید برخورد قهری با آنان صورت بگیرد.


پایان پیام/

کد خبر 42400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha