امروز داعش یک فتنه گمراه کننده است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که در طول تاریخ همواره فتنه های اعتقادی بوده است گفت: امروز داعش یک فتنه گمراه کننده است به طوری که افراد زیادی را از کشورهای مختلف به سمت خود کشانده است و تنها راه نجات از این فتنه ها، تمسک به قرآن و سنت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رفیعی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه امشب بعد از نماز مغرب و عشاء (23 آذر) در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) در ادامه راه های مبارزه با فساد عنوان کرد: در شب های گذشته، چهار راه مبارزه با فساد مطرح شد از جمله آگاهی دادن و بینش، از بین بردن زمینه های گناه، تقویت دینداری و تعدیل غرایز گفته شد و پنجمین راه مبارزه با فساد، تأسی به الگوها و الگو گرفتن از شخصیت ها و بزرگان است.

 


الگو گرفتن از بزرگان یکی از راه های مبارزه با فساد  

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی اظهار داشت: یکی از روش های مفید و مطابق با فطرت انسان این است که فرد از کسی الگو بگیرد وطبع انسان به این صورت است که انسان از دیگری الگو می گیرد.

 


 وی با اشاره به چندین مثال درباره الگوپذیری افراد از آغاز خلقت تا کنون بیان داشت: قابیل زمانی که حضرت قابیل را کشت با الگو گرفتن از یک کلاغ، دفن کردن را آموخت، همچنین پزشکی که هفت سال تحصیل می کند با گذراندن یک دوره از متخصصین علوم پزشکی الگو می گیرد.

 


تقلید کورکورانه در دین، اعتقادات و مباحث اخلاقی صحیح نیست

 


استاد حوزه علمیه قم با بیان این که الگو گرفتن در علم روانشناسی اسوه پذیری و یا مدل پذیری گفته می شود گفت: مردم در انتخاب الگو سه دسته هستند؛ گاهی تقلید کورکورانه می کنند که تقلید کورکورانه در دین، اعتقادات و مباحث اخلاقی صحیح نیست.

 


عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: در صدر اسلام، عده ای بت پرست بودند و گفتند که آبا و اجداد ما بت پرست بودند و ما هم بت پرست هستیم که این اشتباه است.

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی ابراز کرد: دومین دسته از مردم، افرادی هستند که الگوی منفی انتخاب می کنند که در قرآن کریم، برخی جهنمیان علت جهنمی شدن خود را الگوی بد معرفی می کنند.

 


استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دسته سوم افرادی هستند که الگوی عالمانه دارند مثلا معلم و یا انسان متخصص را الگو قرار دهیم، چنانچه قرآن کریم می فرماید که پیامبران را الگو قرار دهید.

 


وی با بیان این که برخی عالمان غیرمسلمان پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) را الگوی خود قرار داده اند یادآور شد: جرجی جرداق، دانشمند مسیحی می گوید که من 200 بار نهج البلاغه را خواندم، همچنین شیخ محمد عبده که از دانشمندان اهل تسنن است نهج البلاغه را کتابی ارزشمند معرفی می کند و کتابی در رابطه با شرحی بر نهج البلاغه نوشته است.

 


نهج البلاغه در نزد شیعیان مهجور نباشد

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که نهج البلاغه در نزد شیعیان مهجور نباشد اظهار داشت: امام علی (ع) در خطبه 160 نهج البلاغه که خطبه الگوست، چهار الگو را برای ما معرفی می کند از جمله این که می فرماید: «پیامبر اسلام (ص) برای شما الگوست و این برای شما کافی است».

 


عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: خداوند در سوره احزاب آیه  21  می فرماید که حضرت محمد (ص) الگویی نیکو حسنه برای افرادی است که سه ویژگی داشته باشند از جمله این که اعتقاد به مبدأ و خدا را قبول داشته باشند، قیامت را قبول داشته باشند و همچنین اهل ذکر و یاد خدا باشند.

 


وی با بیان این که ما باید از سنت پیامبر اکرم (ص) اطلاع داشته باشیم ابراز کرد: جزئیات زندگی پیامبر اکرم (ص) در روایات و کتب شیعیان وجود دارد از جمله کتاب «سنن النبی» نوشته علامه طباطبایی که جزئیات زندگی آن حضرت به نگارش در آمده است.

 


حضرت موسی (ع) الگوی افرادی که از فقر می ترسند

 


استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امام علی (ع) در نهج البلاغه دومین الگو را حضرت موسی (ع) معرفی می کند که زمانی که از شهر فرار کرد تا رسیدن به مدین غذایی برای خوردن نداشت و فقط از سبزیجات که بر زمین روییده بود می خورد، آن حضرت در اوج ناامیدی به مدین رفت و به دختران حضرت شعیب (ع) کمک کرد و آن حضرت دست حضرت موسی (ع) را گرفت و پس از آن به پیامبری مبعوث شد.

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: افرادی که از فقر می ترسند و ازدواج نمی کنند می توانند حضرت موسی (ع) را برای خود الگو قرار دهند.

 


حضرت داوود (ع) الگوی افرادی که از بیکاری می ترسند

 


عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: الگوی دیگری که امام علی (ع) در این خطبه معرفی می کند حضرت داوود نبی (ع) است که قاری بهشت است و می تواند الگوی جوانانی باشد که از بیکاری می ترسند.

 


وی در ادامه گفت: حضرت داوود (ع) با وجود این که پیامبر خدا بود با دست خود زنبیل می بافت و آن را می فروخت و بدین وسیله امرار معاش می کرد.

 


استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امروزه جوانان جامعه دارای مدارک تحصیلی بالا هستند و به دنبال استخدام دولتی می گردند، در صورتی که برخی پیامبران و ائمه اطهار (ع) کارهای کشاورزی می کردند؛ بنابراین جوانان می توانند در کنار پدران خویش و یا در جاهای دیگر به کارهای غیردولتی و شغل های آزاد بپردازند و اگر امکان داشت به کارهای دولتی بپردازند.

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی اظهار داشت: در برخی کشورهای غربی میزان پذیرش دانشجو به میزان ایجاد شغل است، حال به هر دلیلی در دانشگاه های ایران موج پذیرش دانشجو ایجاد شد و میزان تحصیلات جوانان افزایش یافت و در نهایت ازدواج کاهش یافت، در صورتی که جوانان از جمله دختران می توانند ابتدا ازدواج کنند و سپس ادامه تحصیل بدهند.

 


حضرت عیسی (ع) الگو برای افرادی که ازدواج را به تأخیر می اندازند

 


عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: امام علی (ع) در خطبه 160 نهج البلاغه حضرت عیسی (ع) را چهارمین الگو معرفی می کند که حضرت عیسی می تواند برای افرادی که با جهیزیه های سنگین ازدواج را به تأخیر می اندازند الگو باشد.

 


وی با بیان این که زندگی ها باید کمی آسان گرفته شود افزود: حضرت عیسی (ع) که پیامبر بیش از دومیلیارد انسان بر روی زمین است فردی بود که سنگ، متکای وی بود و لباس خشن می پوشید و غذای بسیار ساده می خورد.

 


پیامبر اسلام (ص) بهترین الگو برای تمام بشریت

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: حضرت علی بعد از معرفی این سه الگو می فرماید که به پیامبر اسلام (ع) تأسی کنید هر کس پیامبر اسلام را الگو قرار دهد کافی است به طوری که در قرآن آمده است که محبوب ترین انسان ها در نزد خداوند کسی است که الگوی وی پیامبر اسلام (ص) باشد.

 


استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: بخشی از سنت های پیامبر اکرم (ص) واجب است مانند نماز خواندن که نمی توان در آن بدعت کرد و بخشی از سنت پیامبر (ص) مانند مسواک کردن واجب نیست.

 


داعش یکی از فتنه های گمراه کننده  

 


عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه ابراز کرد: در روایتی آمده است که پیامبر اسلام (ص) فرمود: «من از سه چیز بعد از خودم نگران هستم از جمله این که بعد از این که معرفت پیدا کردید گمراه شوید، دچار فتنه های گمراه کننده شوید و دچار دو شهوت یعنی شکم پرستی و قوای جنسی شوید» که امروز دشمنان اسلام بر این موارد دست گذاشته است.

 


جت الاسلام و المسلمین رفیعی عنوان کرد: افرادی که به فرقه های انحرافی کشیده شده اند به ضلالت بعد از معرفت دچار شده اند به طوری که حلقه های عرفانی به اسم عرفان جوانان را جمع می کنند و از نماز و دین جدا می کنند؛ بنابراین انسان همیشه باید نگران باشد و از پایان کار خود بترسد. 

 


وی با بیان این که در طول تاریخ فتنه های اعتقادی همواره بوده است گفت: فتنه ممکن است گاهی سیاسی و گاهی اعتقادی باشد که خطرناک است، مانند گوساله سامری که چندهزار انسان را به گمراهی کشاند، همچنین خوارج در زمان امام علی (ع) و بهائیت و وهابیت از جمله فتنه های گمراه کننده در طول تاریخ هستند.

 


استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: امروز داعش یک فتنه گمراه کننده است به طوری که افراد زیادی را از کشورهای مختلف به سمت خود کشانده است و تنها راه نجات از این فتنه ها، تمسک به قرآن و سنت است.

 


حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در پایان گفت: روش پیامبر اسلام (ص) اعتدال و میانه روی بود و ما باید به سنت پیامبر و اهل بیت (ع) ملتزم باشیم.

 
پایان پیام/

فاطمه عسگری
 

کد خبر 424212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha