به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: آیت الله «اراکی»، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جلسه ای دیگر از سلسله جلسات درس خارج «فقه المسجد» با حضور جمعی از فضلا و طلاب حوزه علمیه به سخنرانی پرداخت.
وی در بخش آغازین سخنرانی خود با اشاره به جریان تخریب خانه کعبه از سوی «حجاج» اظهار کرد: بعد از قیام «عبدالله زبیر» در مکه که بعد از شهادت سیدالشهدا(ع) اتفاق افتاد مکه مرکز خلافت او شد و حتی تا کوفه رفت و حکومتی در آنجا بنا کرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: پس از آن «حجاج» به نمایندگی از «عبدالملک مروان» با عبدالله زبیر جنگید و حکومت او را سرنگون کرد، سپس مصعب برادرش را کشت و بعد هم سراغ مکه آمد و چون زبیر در مسجد الحرام تحصن کرده بود، مسجد الحرام و کعبه را به منجیق بست و کعبه را تخریب کرد.
آیت الله اراکی گفت: در روایت داریم که بعد از تخریب، حجاج در فکر تجدید بنای کعبه افتاد، در حالی که او را سرزنش می کردند که تو تخریب کننده کعبه ای، کعبه ای که قریش آن را نگهداری کرد و رمز عزت قریش بود لذا او را شماتت می کردند در نتیجه تصمیم گرفت که کعبه را تجدید بنا کند.
وی با اشاره به واکنش مردم بعد از تخریب کعبه، گفت: بعد از این جریان تخریب، مردم به سوی کعبه آمدند و خاک و سنگ آن را به تبرک بردند، با این حال زمانی که حجاج شروع به ساخت دوباره کعبه می کرد طبق چیزی که در روایت آمده است هر دفعه مار بزرگی سر بر می آورد و مانع می شد، این بود که حجاج به منبر رفت و خطبه خواند و گفت چنین مش کلی داریم و اگر کسی برای این مشکل ما راه حلی دارد بگوید تا استفاده کنیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: طبق روایت پیرمردی آمد پیش حجاج و گفت اگر کسی دانشی از این مشکل داشته باشد فردی است که من موقع تخریب کعبه او را دیدم در حالی که مشغول گرفتن مساحت کعبه بود و معلوم بود که آگاه است، از این نظر فرستادند دنبال آن شخص و معلوم شد که آن شخص امام سجاد(ع) بوده است.
وی گفت: حجاج از امام سجاد(ع) کمک خواستند، حضرت پاسخ داد: تو کعبه را خراب کردی به خیال آنکه ملک شخصی ات است، حالا باید دستور دهی که هرکسی که خاک و سنگ از کعبه برده است برگرداند، مردم نیز هرچه بود برگرداندند و نزدیک کعبه ریختند، سپس حضرت دستور داد مردم زمین را بکنند تا جایی که به پایه های کعبه برسند، بعد از آن حضرت پارچه ای را بر پایه های کعبه گذاشتند و گریستند و از بعد از مردم برای ساخت دوباره کعبه یاری گرفتند.
«ابوالحسن ماوردی» از علمای بزرگ اهل سنت در کتاب «احکام السلطانیه» خود در صفحه صد و شصت و دو، چنین روایت می کند که اطراف کعبه که مسجد الحرام باشد دیوار نداشت، مردم حول مسجد طواف می کردند بدون اینکه دیواری داشته باشد و در زمان «عمر» بود که دستور داد دیوارهایی ساختند، او خانه های اطراف مسجدالحرام را خرید و افرادی که راضی نمی شدند خانه های خود را بفروشند حکم حکومتی صادر می کرد و خانه های آنها را در ازای پرداخت وجه می خرید و مسجد را توسعه داد و برای اولین بار برای این مسجد دیوار ساخت، بعد از عمر نیز که «عثمان» سرکار آمد دوباره توسعه جدید مسجدالحرام را شروع کرد و دیواری که عمر گذاشته بود را توسعه داد و عمر اولین کسی بود که برای مسجدالحرام رواق ساخت.
آیت الله اراکی گفت: فارغ از این مطالب اولین مطلبی که در مورد مسجدالحرام داریم این است که این مسجد از مساجد اربعه است و در واقع مسجد کبری در اسلام محسوب می شود، همچنین فضیلت خود مسجد و فضیلت اقامه نماز در این مسجد نیز از جمله ویژگی های مهم این مسجد محسوب می شود، چراکه اساسا فضل مسجدالحرام از یک جهت به این دلیل است که قبله گاه مسلمین است.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: اولیای این مسجد از زمان تاسیس حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع) بودند چون امام بودند و اساسا ولایت مسجد در اختیار انبیا و اوصیای الهی است، لذا ولی حقیقی فعلی مسجد حضرت حجت است.
پایان پیام/
نظر شما