به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در این نمایشگاه آثاری از محمود مکتبی، عاطفه خاص، نوشین نفیسی، گروه پنجباز، شهرناز زرکش، محمدمهدی متولی طاهر، فرزانه نجفی، فرانه جلالی، مهتاب قائمیمنش، حمید نورآبادی، مسلم ابراهیمی، فرشته زمانی و آسیه محمدیان به نمایش درآمده است. این هنرمندان از شهرهای مختلفی چون اصفهان، بابلسر، نیشابور، تهران، دزفول و ... در این نمایشگاه حضور دارند.
هنرمندان در این نمایشگاه سعی دارند توجه مخاطب را به روند تخریب محیط زیست و نقش مهم انسان در شکلگیری آن جلب کنند. آسیه محمدیان، متولد نیشابور، کارشناس ارشد پژوهش هنر و مدرس دانشگاه است و مدیریت اجرایی دومین نمایشگاه «زمین و زمان» را بر عهده دارد.
آسیه محمدیان در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: هنر محیطی در مجموع نامی است برای گرایشهایی چون هنر بومشناختی، هنر زیستمحیطی، هنر در طبیعت، هنر ترمیمی، هنر خاکی، هنر زمین و ... به صورت ساده، هنر محیطی نگاهی تازه به زندگی و زیست انسانی دارد.
وی افزود: نخستین کسی که گروه هنر محیطی را در ایران راه اندازی کرد، دکتر احمد نادعلیان بود و بعد در طی انجام آن پروژه، هنرجویان و هنرمندانی در کنار ایشان کار کردند و در جشنوارههای مختلفی بیشتر در پلور و جزیره هرمز شرکت داشتند. بر اساس جشنوارههایی که برگزار شده تعداد علاقهمندان به این هنر نیز بیشتر شده است. این هنرمندان در شهرهای مختلف فعال هستند و البته همگی با هم در ارتباط هستیم.
این مدرس دانشگاه در ادامه درباره روند برگزاری نمایشگاه، اضافه کرد: نخستین نمایشگاه «زمین و زمان» در سال 1391 در نگارخانههای پاییز، زمستان و استاد ممیز خانه هنرمندان ایران برگزار شد. امیدواریم بتوانیم این نمایشگاه را هر سال و یا هر دو سال یکبار برگزار کنیم.
محمدیان ادامه داد: هنر محیطی یکی از شاخههای هنر جدید است و همانطور که میدانید هنر جدید مرزی برای هنرها قائل نیست در نتیجه ما هنر محیطی را در قالب عکس، چیدمان، ویدئوآرت و ... در نمایشگاهها به نمایش میگذاریم و هنر محیطی را به این روش به مخاطبان معرفی کنیم. بیشتر موضوع این است که هنرمند کار میکند و کارش را میآورد در نگارخانهها نمایش میدهد برای آشنایی بیشتر مخاطب و ارتباط برقرار کردن با آنها، چون این کارها بیشتر در دل طبیعت انجام میشود به همین دلیل در قالبهای دیگری از هنر در نگارخانهها به نمایش در میآید.
مدیر اجرایی نمایشگاه «زمین و زمان» در پایان اظهار داشت: بهترین اتفاق برای ما دریافت پیام کارمان توسط مردم و مخاطبین است و آن هم چیزی نیست جز توجه به محیط زیست که متاسفانه ما انسانها در حال نابود کردن طبیعت هستیم و امیدواری ما این است که مردم کمی بیشتر به این موضوع توجه نشان دهند.
هنر محیطی نگاه تازهای به زندگی و زیست انسانی دارد و نوعی از ارائه اثر در دل طبیعت است به منظور بهبود و ارتقای رابطه انسان با طبیعت که در خلال این ارتباطاتی که اتفاق میافتد انسان متوجه مسائل زیست محیطی میشود و میبیند که در واقع این انسان است که دارد محیط زیست خودش را نابود میکند. هنرمند هنر محیطی ضمن حضور در طبیعت با بازاندیشی و جابهجا کردن، افزودن و یا کاستن عناصر در طبیعت اطرافش، به خلق اثر و ارائه بیانی جدید از محیط میپردازد. هنرمندان هنر محیطی رویکردهای گوناگونی دارند برخی رویکرد زیست محیطی دارند و نگرانی خود را از نقش مخرب انسان امروز در رابطه با طبیعت بازگو میکنند. بعضی دیگر اهداف زیباشناسانه دارند و بسیاری گرایشهای دیگر، اما در کل همه این گرایشها به نوعی به طبیعت باز میگردند. این هنر با توجه به قابلیتها و پتانسیلهایی که دارد میتواند در ارتباط با مخاطب به هدفش که همانا توجه به طبیعت است برسد. علاقه واقعی هنرمندان هنر محیطی در کل روند آفرینش هنری است و نه فقط رسیدن به محصول نهایی؛ همچنین روند تخریب شدن اثر و بازگشت آن به طبیعت بخشی از اثر هنر محیطی محسوب میشود.
در این نمایشگاه 17 عکس، 5 چیدمان و 1ویدئوآرت از 13 هنرمند فعال در زمینه هنرهای محیطی به نمایش در آمده است.
علاقهمندان برای دیدن آثار این نمایشگاه میتوانند تا 3 دیماه از ساعت ۱۳ تا ۲۰ به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، خانه هنرمندان ایران، نگارخانه استاد ممیز مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما