به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، انتخاب رئیس جمهور لبنان چندین بار به تعویق افتاده و اوضاع مبهمی را برای آینده سیاسی این کشور رقم زده است.
جریان 8 مارس که حزب الله جزو آنان به حساب می آید مایل به برگزیده شدن میشل عون هستند و نامزد مورد نظر ائتلاف 14 مارس که تمایلات سیاسی به اروپا و آمریکا دارند، سمیر جعجع، می باشد، فردی که سوابق و اتهامات تاریکی در پرونده کیفری خود دارد.
ریاض، جعجع را از هر جهت گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری می داند زیرا از منظر آنان او توانایی عملیاتی بالایی دارد و می تواند به کمک سعد الحریری بیاید تا طیف مسیحیان در مقابل گروه های سیاسی دیگر از جمله حزب الله، دست بالا را در چانه زنی و به کرسی نشاندن طرح های مطلوب خویش داشته باشند.
این دومین مرتبه طی دو ماه گذشته است که جعجع به دیدار مقامات عربستان برای انجام رایزنی های فشرده در باب مناقشات داخلی لبنان و اوضاع منطقه پیرامونش بویژه سوریه می رود.
از آنجا که موازنه طیف های سیاسی در کشورهای همسایه سوریه نقش مهمی در آینده دمشق بازی می کند، ریاض درصدد تثبیت قدرت حاکم در لبنان به سود جریان 14 مارس است و بدین ترتیب می تواند تا حدودی نسبت به حاشیه راندن سیدحسن نصرالله ،دبیر کل حزب الله از معادلات بین المللی و منطقه ای بویژه مشارکت آنان در سوریه اطمینان حاصل کرده و آنان را در موضع انفعال قرار دهد.
این دست اقدامات عربستان سعودی، در حقیقت واکنشی به دیدارهای اخیر بوگدانف با نصرالله و حامیان محور مقاومت نیز به شمار می رود که نشان از اصرار مقامات آل سعود برای تعیین مهره های بازی به دست خودشان است که پیامد اولیه دخالت عوامل خارجی، ادامه بن بست در فرآیند تعیین رئیس جمهور جدید و تنش های روز افزون در داخل لبنان و حوزه پیرامونی آن خواهد بود.
نظر شما