خبرگزاری شبستان: «ارتش نایف کجاست تا مانع از آن شوند که فرشته مرگ، جان وی را بگیرد، نیروهای اطلاعاتی و سرهنگهای وی کجایند تا جلوی ملک الموت را بگیرند، اما هم اکنون کرمها در حال خوردن جسد وی هستند و دچار عذاب جهنم شده است» این کلمات سخنرانی آتشین شیخ نمر النمر، روحانی شیعه برجسته عربستان پس از مرگ «نایف بن عبدالعزیز» ولیعهد متوفای عربستان است که خشم رجال آل سعود را برانگیخت و آنها را بر آن داشت تا از فعالیت ها و سخنرانی های آتشین شیخ نمر علیه آل سعود جلوگیری کنند و تنها راه برای این اقدام حبس یا اعدام این شیخ شیعی بود.
برهمین اساس، درجولای سال 2012 میلادی آل سعود نقشه خود را عملی کرد و نیروهای امنیتی سعودی با حمله مسلحانه به خودروی شیخ نمر و زخمی کردن شیخ، وی را زندان آل سعود منتقل کردند.
شیخ نمر پیش از این نیز در می 2006، آگوست 2008 و مارس 2009 بازداشت شده بود؛ ولی فعالیت ها و سخنرانی ها و انتقادات شیخ نمر علیه سیاست های تبعیض آمیز و طایفه گرایانه آل سعود علیه شیعیان و اقداماتش علیه مردم بحرین باعث شد تا سران آل سعود بخواهند وی را از صحنه دور کنند.
اما دستگیری وی موجی از خشم مردم را به همراه داشت، به طوری که نه تنها مردم عربستان بلکه همه خردمندان جهان نسبت به این اقدام آل سعود اعتراض کردند و خواستار آزادی وی شدند.
این اعتراض ها از سال 2012 تاکنون همچنان ادامه دارد و مقامات سعودی نیز بی توجه نسبت به این اعتراض ها و محکومیت ها همچنان شیخ نمر را محبوس کرده اند.
مقامات آل سعود در یک دادگاه فرمایشی، حکم اعدام وی را صادر کردند، اما واکنش های مردم عربستان و مقامات و شخصیت های برجسته جهان اسلام و موسسه ها و مراکز بین المللی باعث شد تا حکم اعدام شیخ نمر لغو شود.
با گذشت دو سال از حبس شیخ نمر و ارایه ندادن مدارک قابل قبول برای ادامه حبس و حتی رای اعدام از سوی مقامات سعودی، این شیخ شیعی همچنان در زندان به سرمی برد و از نظر جسمی وضعیت مناسبی ندارد؛ چرا که در زمان بازداشت وی را زخمی و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند و پس از آن وی را به جای بیمارستان به مکان نامعلوم منتقل کردند و به خاطر اصرار خانواده و موج اعتراض ها نسبت به بازداشت وی، شیخ نمر توانست باخانواده اش ملاقات کند تا از وضعیت جسمی وی مطلع شوند.
مساله مهم و تامل برانگیز اینجاست که آل سعود به خوبی از نفوذ شیخ نمر در میان مردم مطلع است، اما چرا تصمیم به اعدام وی گرفت و سپس این حکم را لغو کرد؟ به نظر می رسد که صدور این حکم تنها برای آزمودن افکار عمومی مردم عربستان و واکنش سران و شخصیت های جهان اسلام بوده است .
با این وجود، بعید به نظر می رسد که مقامات سعودی، شیخ نمر را آزاد کنند، چرا که وی را تهدیدی برای ثبات نظام خود می دانند.
پایان پیام/
نظر شما